Hmmmm!Ezek is mi vagyunk!-Egyet előre
2011. december 03.
Csapatunk hétvégi bajnokija vasárnapra esik ezen a héten. A három nagyágyú közül a harmadikkal mérkőzünk sorozatban. Most a Győr vendégeként kellene bizonyítanunk, hogy jó csapatunk van. És mit szól ehhez Horváth Zsófi? Ha elolvassák, megtudják!

„Hosszított” hét után újra itt a hétvégi mérkőzés! Végre! Ez ugye mindig öröm, amikor a heti munka után eljön a mérkőzés! Természetesen ez is ugyanúgy a munkánk része….. sőt, a legnagyobb része, de mégis egy sportolónak ez kell, hogy legyen az „ünnepnap”! Sajnos az elmúlt két szombaton, nem volt ez az ünnepnap túl örömteli, de úgy gondolom, hogy ez tán nem is akkora szégyen! Ennek ellenére továbbra is hiszem, hogy (főleg a hazai meccsünkön két hete) szorosabb meccseket (sőt!) is tudunk játszani az úgynevezett „nagycsapatokkal”, de ehhez sok mindennek „klikkelnie” kell egy adott napon! Ezek most sajnos nem teljesültek mind, így hát alulmaradtunk ezekben, a küzdelmekben! Nehéz ilyenkor, vegyesek az érzelmek! Én nem ma kezdtem pattogtatni a labdát és természetesen volt már sok sikerben, kudarcban részem, de egy nagy különbségű vereség mindig „megüti” az embert, még akkor is, ha tudja, hogy jobb csapat ellen lépett pályára! Ettől (is) szép a sport, hullámhegyek és völgyek! Természetesen tudom, hogy szórakoztatóbb mindenkinek, amikor egy csapat nem a gödrökben jár, de innen a legszebb újra elindulni felfelé!

Holnap jön egy lehetőség, ahol kicsit kizökkenhetünk ennek a két vereségnek a „maszlagból” és túracipőt felcsatolva, emelkedőnek felfele, nekivághatunk az év utolsó 3 mérkőzésének! Mint ahogy a múltkor is mondtam, ez nem hiszem, hogy csak egy meglepetés győzelemmel (mert lássuk be, sokan meglepődnének :) ) érhető el (bár ez lenne a legszebb), hanem azzal is ha elkapjuk a kicsit elvesztett fonal végét és saját ritmusunkban és stílusunkban tudunk játszani! Persze nem a legegyszerűbb feladat ez, hiszen egy olyan csapat otthonába utazunk vasárnap, akik idén már az Euroligában edződnek és ugyan még nem kiegyensúlyozott, de igen meggyőző teljesítményre képesek, ezt múlt hétvégén a Pécs ellen is bizonyították!

Az utolsó „nagycsapat” elleni mérkőzésünk ebben a fordulóban, a Győr otthonában lesz. A teher megint nem a mi vállunkon kell, hogy legyen! Nagyon kellene egy felszabadult, jó mérkőzés kis csapatunknak! Pozitív gondolatokba tudunk kapaszkodni ez alkalommal, hiszen a felkészülés alatt sikerült elkapnunk a Győrt a hazai Göcsej kupán. Azt már csak félve merem megemlíteni, hogy mi is történt, tavaly amikor a zalaegerszegi lányok Győrbe érkeztek... Csak azért érzek némi felhatalmazást, hogy erről beszéljek, mert akkor még a „zöld-fehérek” csapatában játszottam és egy biztos, az a nap nem írta be magát a naplómba az „örök kedvencek” közé! ;-)

A heti felkészülésünk ismét keményebb munkával, nagyobb terheléssel kezdődött és szerdán újra pályára léptünk a „szokásos” edzőmeccsen. Szerintem ezen a héten mi szerepeltünk jobban és még ellenfelünk néhány játékosa is csodálkozva kérdezte, hogy „Ti mit ettetek ma”?! Ez pozitív megerősítés, ezek szerint nagyobb ellenállásba ütköztek a srácok, mint például legutóbb. :) Ilyen gondolatokból és biztató szavakból kell „táplálkoznunk!” Pozitív dolog még, hogy Cuki már velünk dolgozott a hét második felében és reméljük rendben lesz a lába a mérkőzésre!

A program adott, mérkőzés vasárnap este 18 órakor, Győrben, az egyetemi csarnokban! A feladat is adott …. épp most olvastam egy szurkolónk kiírását az interneten, szerintem, megfelel ide: „az ezer mérföldes utazás is egyetlen lépéssel kezdődik”! :) A cél az első lépés megtétele azon a bizonyos emelkedőn, felfele!
Természetesen tudom, hogy az a bizonyos fent említett kiírás nem feltétlenül nekünk szól, de úgy gondolom mi is „kék-fehér”, ők is „kék-fehér”! :) Legyen a szombat a fiúk napja az első lépésre és a vasárnap a miénk! Hajrá, Zalaegerszeg!

Forrás: ztenkk.hu / Horváth Zsófi / Jóna István

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
Törekvés SE
67
::
:
ZTE NKK
71
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg