Hmmmm! Ezek is mi vagyunk! - Tüskék nélkül!
2011. november 12.
A mérkőzés előestéjén mindenki a maga módján kapcsolódik ki. A fontos a pihenés és a ráhangolódás egy ilyen fontos mérkőzés előtt. ehhez ajánlom Horváth Zsófi gondolatait.

" Kis tüskével térek vissza ide, hogy újabb bejelentkezésem írjam, de nem is szeretnék ezzel hosszan foglalkozni. Nem szeretném ha az olvasó úgy gondolná,hogy nem törődöm(ünk) a múlt heti vereséggel, de aki benne él a sportban, bármilyen formában is, tudja, hogy sem győzelemnél, sem vereségnél nem szabad leragadni túl sokáig! Tanulni kell belőle, gratulálni az ellenfélnek, ha megérdemli (én itt ezt megtenném!)és nekileselkedni a következő kihívásnak! Természetesen tudom, hogy az a mérkőzés egy meglepetés volt, sajnos negatív, a csapatunk eredményeit követőknek, de ígérem, megpróbáljuk mielőbb kijavítani ezt a hibát!

Ezzel el is értünk a következő mérkőzéshez, ami nem a megszokott szombati, hanem egy vasárnapi időpontra esik. Érkezik egy olyan csapat, akivel biztos számolnunk kell és nem vehetjük félvállról ezt a mérkőzést (sem) ! A Szekszárd csapata az idényt valószínű nem úgy kezdte, ahogy szerette volna, de egy igen masszív kerettel rendelkeznek és új edzőjük érkezésével talán új lendületet is kapnak! Na, ezt fogjuk próbálni mi az első pillanattól kezdve megállítani, mert bizonyítanunk kell szurkolóinknak, magunknak, vezetőinknek és mindenkinek a honi kosaras világban, hogy mi még mindig az a Csapat vagyunk aki éremért küzd ebben a szezonban! Ráadásul hazai pályán lesz a mérkőzés, amit ugye nem kell magyarázni, hogy a mi várunk nem bevehető!

Ami kicsit fura lesz talán a vasárnapi mérkőzésen, hogy a héten kiszorultunk a „várunkból” és nem edzettünk úgymond hazai pályán. Ez nem kifogás, hiszen az edzések ugyanúgy megvoltak, sőt ismét játszottunk az ifjakkal edzőmeccset, a szokott szerdai délutánon. Ez máris jó jel nekünk! :)   És nem is akármilyen edzőmeccs volt! Úgy gondolom, hogy még hasznosabb, mint az eddigiek, ugyanis többen is ott voltak a fiúk közül, akik már a felnőtt csapattal edzenek. A sebesség, fizikális játék kicsit más dimenzióban zajlott, mint szokott, de talán (szerintem igen) ez a hasznunkra válhat! Ez persze akkor rögtön nem jött le, mert ugye mikor futnak, labdát lopnak, zsákolnak, védekeznek és meg sem állnak, akkor az ember inkább arra gondol, hogy : Te atya ég, lehet már öreg vagyok!? De persze 18 évesen én is tudtam még ilyet (mínusz zsákolás :) ), ilyen sebességgel! Jó munka folyt a héten, tolnai ellenfelünket kielemeztük és készen állunk a feldobásra!

A fizikális és szellemi felkészülés mellé a héten még társult más is, hiszen néha kikapcsolódásra is szükség van! Csapatunk 7 felnőtt játékosa színházban járt péntek este és bátran állíthatom jól érezte magát! Nevetésből nem volt hiány és hullából sem!  :)  Nem kell megijedni, ez a darabból fakad, hiszen az előadás címe „Mennyből a hulla”. Jelentem csapatunk minden tagja épségben hagyta el színházat és szombaton részt vett egy utolsó edzésen, ahol mindent még egyszer átvettünk, amire szükségünk lehet az másnapi összecsapáson.

 Ezek után már csak egy délutáni kávé-sütemény, egy kis szurkolás a B csoportos lányainknak, egy kiadós, energia dús vacsora és természetesen egy pihentető alvás maradt hátra! Zárom is lassan soraim, mert az előbb felsorolt tevékenységekből még van pár kipipálandó! :)

Ne feledkezzünk meg természetesen arról sem, hogy az idei év utolsó dupla (fiú-lány) meccse lesz vasárnap délután a Városi Sportcsarnokban! November 13., én kedvelem ezt a számot :), legyen ez egy kosárlabda ünnep, amit két győzelemmel teszünk emlékezetessé! Akkor is, csak azért is védjük a várunk!

Mindent bele „kék-fehérek! "

Az előttem szólóhoz,  csak annyit tennék hozzá, hogy a nyolcadik forduló mai mérkőzésein igazi csatákatláthattakk a szurkolók. A Sopron  ellen csak egy félidőt bírt a Fradi és végül sima hazai győzele. A nap meglepetését a Vasasnak adhattuk volna, ha az utolsó percekben sikerül fordítania a Győr elleni gólszegény hazai bajnokin. A fővárosi rangadón a BSE végig vezetve szerzett értékes győzelmet a BEAC ellen,míga a cegléd hazai pályán nem tudta megállítani a Diósgyőrt, akik a harmadik negyedben döntötték el a mérkőzést. 

Eredmények:

 UNIQA-Euroleasing Sopron - FTC   89-60
Vasas-Basket - UNI SEAT Győr      46-49    
BSE-FCSM - ELTE-BEAC Újbuda     71-63    
Ceglédi EKK - DKSK MISI                 43-69

Hajrá lányok, hajrá ZTE!

Forrás: ztenkk.hu / Horváth Zsófi / Jóna István

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
Törekvés SE
67
::
:
ZTE NKK
71
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg