Hmmmm! Ezek is mi vagyunk! - Kék az Isten!
2011. november 04.
Budapest, Budapest ,de csodás! De van egy hely ami még ennél is jobb Zalaegerszeg! És most egerszegi lánynak is jó lenni, főleg kosárlabdázónak! Hogy miért is? A következő sorokban Horváth Zsófitól megtudhatják!

Iszonyatos sebességgel röpködnek itt a napok. Szinte még meg sem száradt a meccs szerelés a mosás után és a tinta a papíron előző irományomból, ámde megint „papírt és tollat ragadok”. Ez természetesen azért fontos, mert jelzi, egy újabb hét telt el és itt a következő megmérettetés! Ami persze jó hír, mert a meccs mindig öröm, ami kevésbé, hogy itt vagyok és nem mindig jönnek könnyen a szavak! Élvezem ezeket a meccs előtti bejelentkezéseket, de még kicsit bele kell rázkódnom!

Tehát, ismét a fővárosba vezet utunk, azaz buszsofőrünk. „Csatázni” indulunk a pasaréti csarnokba. Idén találkoztunk már ellenfelünkkel, Sopronban a Krasznai Kupán. Láthattuk, hogy a tőlük (Csata) már megszokott kosárlabdát játsszák idén is,lelkesek,fiatalok,tehetségesek és küzdenek a győzelemért. Agresszív, sok egy- egy játékra kell készülnünk és arra, hogy biztos szeretnék megnehezíteni az életünket a számukra kényelmes hazai pályán. Nagyobb részt magyar fiatalokból álló csapatukhoz most csatlakozott egy közel 2 méteres külföldi center, aki nagyon szépen (hasznosan) dolgozik a palánk alatt és párunknak már személyes élménye is van vele. Jelzem nem az a fajta, amit majd dicskedve mesélünk még év végén is! Inkább az, amire kosaras berkekben csak úgy gondolnak, hogy nagyon fagyos telünk lesz, de sebaj mert ekkora sapkával biztos nem fázik majd a fejünk! :) De egye fene, ha valakinek 2 méteres karjai vannak, megengedjük neki, hogy elhalásszon egy-egy dobást (azért persze dolgozzon meg érte!), ámde veretlenségünket nem hagyjuk, hogy „kiénekeljék a szánkból”!

Ismét fontos lépés ez számunkra, hiszen az igazi nagy ellenfelek előtt már csak két mérkőzésünk van hátra és minden percet ki kell használnunk, hogy összerázódjunk még jobban! Azt hiszem a Fradi ellen bizonyítottuk, hogy jó úton haladunk, de nincs megállás! Nagy élmény volt az a szombati meccs, szerintem a „zöld-fehérek” elleni mérkőzéseknek mindig van egy kis pikantériája. Jó volt látni és hallani a szurkolókat is és azt, ahogy bele is élték magukat a meccsbe! Ki-ki a maga módján! Meg kell említenem egy szurkolói bekiabálást, mert annyira spontán és annyira jó szituációban jött, hogy azt hiszem, sokáig emlékezni fogok rá! Nem tudom szó szerint hogy hangzott, de a lényege ez volt (természetesen a bíró sporttársaknak szólt :) ):

- Te miért a Fradinak fújsz?

- Hát nem tudod, hogy kék az isten!?

Szerintem zseniális és remélem most már mindenki megjegyezte ezt! :)

Kicsit másképp alakult a hetünk, mint ezelőtt, mert 2 szabadnapot kaptunk a múlt szombati mérkőzés után és csak kedd délelőtt találkoztunk újra! Ez nagyon nagy ajándék volt, hiszen ki- ki a maga útján, de ment, családot látogatott és gőzt eresztett ki, pihent és energiát gyűjtött a következő feladathoz! Bár ezzel például a szerdai szokásos edzőmeccs kiesett, de nyugodjon meg a kedves olvasó a már oly sokszor emlegetett kedvenc edzéskellékeink (gumiszalag, medicin labda) ezen a héten is Velünk voltak!

És ami mindig a hab a tortán az utolsó edzésen, ami a mérkőzés előtt van, hogy megérkezik „Imre bácsi” (Patonay Imre :) ) a csarnokba, a fiúk edzésére. Persze még nem ez a fénypont! Hanem amikor előveszi zsebéből a várva várt kis csomagot és kiosztja szokásos meccs előtti negrot! Ez most új információ kedves szurkolóinknak, de a csapatnak már a tavalyi évben is szokása volt ez! Véleményem szerint eddig bevált, szóval nem engedünk belőle!

Fáj a torok vagy nem, ez jár! :)

Tehát úgy érzem a pihenéssel, a heti munkával és minden kiegészítővel együtt ismét készen állunk a mérkőzésre!

Sajnos most nem itthon és nem dupla meccsen, de így is mindkét csapatunk pályára lép szombaton! Ne feledje ezt senki és szurkoljon Nekünk! A fiúk Jászberénybe utaznak és már „reggeli helyett” buszra szállnak, 8 órakor, ahogy egyesek fogalmaztak még nyitva sem lesz a szemük. Megértem!De jó utat és jó meccset Nektek! Hajrá, ZTE! Mi csak ebéd után startolunk neki a budapesti útnak. Ha bárki úgy érzi, hogy nincs jobb dolga ezen a szombaton, bármelyik csapatunk szívesen lát egy maroknyi szurkolótábort a lelátókon!

De egyet ne feledjünk bárhol is járunk: „kék az isten”!

Forrás: ztenkk.hu / Horváth Zsófia / Jóna István

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
Törekvés SE
67
::
:
ZTE NKK
71
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg