Hmmmm! Ezek is mi vagyunk! - A rangadók hétvégéje
2011. október 28.
A hétvége újra a dupla mérkőzéseké. A női bajnokság 6. fordulójából a ZTE NKK - FTC mérkőzés az abszolút favorit. Horváth Zsófi újabb blog bejegyzéssel szeretné szurkolóink figyelmét felhívni a buzdításra: Hajrá ZTE!

„Fradi volt, Fradi lesz, míg a földön ember lesz….”, hallottam sokszor gyerkőc koromban ezt az indulót bátyám szobájából kiszűrődni. Nagy Fradi drukker volt! Ez nem most volt, ámde Fradi van…már megint, még mindig! És itt vagyunk a Földön, méghozzá Zalaegerszegen és „vendégségbe” várjuk a budapesti zöld-fehér gárdát! Az elmúlt évben nagy rangadókat vívott a két csapat, amit persze én csak úgy hallomásból tudhatok, de ez már történelem. Hogy maradjunk a jelenben, a mostani meccs is nagyon fontos és hasonlóan nagy csatát ígér!

De kicsit visszatérve a múltba. Baján megőriztük veretlenségünket, ami nem jött könnyen, de nagyon szép eredmény! Sajnos a halászlé elmaradt, mert ugye, mint olvashatták (olvashattátok)…..elrontottuk!  Viccet félretéve, nagy öröm egy ilyen győzelem, amikor egész héten gondok- bajok vannak a csapat körül és a hétvégére összeállunk és kemény, brusztolós mérkőzésen a lefújásra kiharcoljuk a győzelmet!

De most új hét, új meccs és új…… ja nem, az edzések hasonlóan alakultak ezen a héten is. Sajnos a gumiszalagos gyakorlatok, most nem jöttek elő, de azért volt minden, ami felkészített minket a szombati összecsapásra. Eddig még nem írtam, de szinte már szokásnak nevezhetjük, hogy a szerda délelőttünk pihenővel telik és délután az ZTE ifjú titánjaival csapunk össze. Mindig hasznos edzőmérkőzések ezek. A fiatalok gyorsak, nagyot ugranak és még hasonlók, persze rutinban és években mi vezetünk, de ilyen statisztikát ugye nem ír senki.  Eredményt nem jegyzünk ezen a meccsen, de nem is ez a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy a már fent említett különbségek miatt, nekünk sokkal, nagyobb figyelemmel és precizitással kell játszanunk. Fontos része ez a mi játékunknak, mert volt pár mérkőzés, ahol kicsit több labdát ajándékoztunk az „ellenségnek”, mint azt kellett volna. Az agresszív védekezéstől néha még a fiókák is megszeppentek, de ha már ezt így megemlítem, azt is el kell mondanom, hogy sajnos pár gyorsindítás után remekbe szabott zsákolásokat produkáltak a fiúk. Szóval mindkét fél gyakorolhatott és bízunk benne, hogy ezeket a tapasztalatokat tudjuk (és ők is) kamatoztatni a hétvégén!

A hétvégi ellenfelünk talán nem fog megindulni és szép zsákolásokat bemutatni, de ugrani fognak, küzdeni és természetesen biztos vagyok benne, hogy szeretnének borsot törni az orrunk alá! Erre már az is biztosíték, hogy remek szakember vezeti az együttest. Farkas Sanyit azt hiszem, legkevésbé sem kell bemutatni a zalaegerszegi közönségnek. Pár kedves ismerősömnek még edzője is volt „néhány” évvel ezelőtt. Próbáltam rávenni őket, hogy valami „mende-mondával” szolgáljanak, de azt mondták, nem könnyítik meg a helyzetemet!  Nekem egy történetem van a tavalyi évből, amikor is, akkor még csapatársam, győri játékos, ma már fradista lány megkérdezte mosolyogva Sanyit, hogy miért reklamált annyira egy teljesen semleges helyzetnél, hogy még az erei is kidagadtak a nagy kiabálásban? A válasz teljes természetességgel és egy mosollyal párosulva, csak annyi volt: hogy azért mert a múltkor az egyik bíró megjegyezte, hogy szerinte „öregszik” a Mester, mert nem reklamál eleget! Nekem sajnos most csak egy ilyen történet jutott eszembe, bár jó pár éve játszom Sanyi csapatai ellen, sőt még majdnem csapatában is! De egy biztos, jó szakember, jó csapat érkezik szombaton a fővárosból! Ámde, ami szintén biztos, van itt egy hazai gárda is és ez még akkor is a mi házunk! Várunk mindenkit, aki még sajátjának érzi, harcoljon velünk!

Ne feledjük ismét kosaras este lesz Zalaegerszegen, ismét dupla meccs a fiúkkal. De még milyen dupla meccs! Jön a Fradi és jön a Körmend és reméljük remek hangulatban két nagyon jó meccset és két szép hazai győzelmet láthat a közönség! Jó meccset, jó szurkolást! Hajrá „kék-fehérek”!

Forrás:ztenkk.hu / Horváth Zsófia / Jóna István

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
Törekvés SE
67
::
:
ZTE NKK
71
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg