Szoros meccseket játszottak a serdülők
2022. december 15.

Serdülő Bajnokság Középház Alapszakasz III.

Hazai rendezésben léphettek pályára serdülőink. Elsőként mindjárt azzal a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia/A csapatával találkoztunk, akikkel az előző forduló befejező meccsét játszottuk, és tíz pontos vereséget szenvedtünk. Bíztunk benne, hogy talán hazai pályán sikerülhet a visszavágás. Első ötösünk 6 pontos előnyt szerzett a negyed végére, amit a második negyed elején még növelni is tudtunk. A tizenötödik perctől kezdve azonban sorozatban adtuk el a labdákat, és ami a legfájóbb olyan előreívelésekből, amit ha rövidebb köztes passzal oldottunk volna meg ziccereket dobhattunk volna, illetve kosár utáni alapvonal bedobásból, ami könnyű ajándék kosarakat jelentett az ellenfélnek. Gyorsan elolvadt az előnyünk, sőt a félidőt öt pontos hátrányban zártuk. A második félidőben pár perc alatt felzárkóztunk, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyedik negyed közepére pedig hat pontos előnyre is szert tettünk. Ekkor azonban ismét jöttek az eladott labdák, és a kihagyott dobások, és a fehérváriak megfordították az eredményt. Az utolsó másodpercekben még volt egy ziccer lehetőségünk, ami azonban sajnos kimaradt, így nem sikerült hosszabbításra menteni a meccset.

DKKA/A – ZKTE 70:68 (13:19, 30:19, 11:14, 16:16)
ZKTE: Pintér Viola 20, Molnár-Oravecz Ada 10, Németh Léna 7, Szőke Dorka 7, Sonkoly Panna 6, Szabó Anna 6, Baksa Jázmin 5, Németh Rebeka 5, Banitz Boróka 2, Kutak Abigél, Csalló Nárcisz, Szabó Fanni

Galéria a képre kattintva

Csalódottak voltunk a vereség miatt, de a következő meccsnek a Vasas Akadémia/B csapata ellen úgy álltunk neki, hogy mindenképpen nyerni kell. Kezdő csapatunk érthetetlen módon fásultan, tompán, különösen védekezésben sok hibával játszott, és ezt kihasználva a Vasas már 16:4-re is vezetett mire sikerült őket felrázni, megváltozott a játék képe és három pontra zárkóztunk fel a negyed végére. A második negyedben játszó ötösünk talán kicsit gyengébb ellenféllel találta szemben magát, és ezt kihasználva, és főleg Molnár-Oravecz Ada ponterős játékának köszönhetően a félidőben már mi vezettünk 13 ponttal. A második félidőben kiegyenlítettebb lett a játék, felváltva estek a kosarak egészen a harmincötödik percig. Ekkor kísértetiesen hasonlóan az előző mérkőzéshez megint az eladott labdáké lett a főszerep, zsinórban kaptunk tíz pontot, amivel két pontra apadt az előnyünk. Innentől izgalmas percek következtek, de végül három ponttal nyertünk.

Vasas Akadémia/B – ZKTE 75:78 (20:17, 14:30, 17:16, 24:15)
ZKTE: Molnár-Oravecz Ada 20, Németh Léna 12, Németh Rebeka 11, Baksa Jázmin 8, Szőke Dorka 8, Pintér Viola 8, Szabó Anna 5, Sonkoly Panna 4, Banitz Boróka 2, Kutak Abigél, Gerencsér Anna, Bors Anna Zoé

Gellérné Gulyás Ildikó: - Két nehéz, és izgalmas meccsen vagyunk túl. Sajnálom, hogy hazai környezetben ilyen sok hibával játszottunk, és így nem sikerült mindkét győzelmet behúzni, de örülök, hogy legalább megtartottuk „szokásos” ötven százalékos teljesítményünket. Egyénileg Molnár-Oravecz Adát emelném ki, aki végre úgy játszott, ahogy azt eddig is vártam volna tőle.

2022. december 15. ZKTE
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs

Várjuk szurkolóinkat a 2024/2025-ös szezonban is!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg