Nemzetközi tornán szerepelt csapatunk Sopronban
2024. június 06.

Szerdától vasárnapig U18-as nemzetközi tornát rendeztek az elmúlt héten Sopronban. A hatcsapatos seregszemlén két hármas csoportban kezdték a szereplést a résztvevők. A horvát bajnoki döntőben érdekelt ZKK Tresnjevka 2009 Zágráb csapata nem tudta vállalni a részvételt, így helyettük a ZTE NKK együttese kapott meghívást a rangos nemzetközi tornára. 

Csapatunk az A jelű csoportban az U18-as magyar válogatott mellett a spanyol Joventut Badalonával játszottak. A B csoportban  a Darazsak Sportakadémia mellett az osztrák Vienna és a szlovén ZKD Jezica szerepelt.

A vasárnapi utolsó bajnoki mérkőzésünk után, szerdán a torna 0. napján Magyarország kiváló játékerőt képviselő, szinte tökéletes szerkezetű U18-as válogatottja ellen kezdtük meg szereplésünket Sopronban.

Magyarország U18 – ZTE NKK 111-43 (19-11, 35-13, 29-6, 28-13)
ZTE NKK: Óházy (6/3), Kovács G. (16/6), Szórád (8), Ács A. (2), Jurkó (6). Cserék: Kiss V. (-), Szakonyi-Nagy V. (-), Kocsárdi R. (-), Bartáky (1), Péterfi (-), Sonkoly (1). 

Meglepően jól kezdtük a mérkőzést, a 8. percben 16-11-es állásnál emberfölényes gyorsindítás helyzetet hibáztunk, ezután viszont még inkább feljebb kapcsolt a nemzeti csapat és a két középső negyedben átgázolt rajtunk. Az agresszív egészpályás letámadás ellen szinte az egész mérkőzésen jól megoldottuk a részfeladatokat, amelyeket meghatároztunk, viszont a palánk alatti óriási magassági fölényt lehetetlenség volt ellensúlyozni, a nagy különbséget a festékből szereztt pontok és lepattanók jelentették.

Club Joventut Badalona – ZTE NKK 57-62 (15-21, 14-16, 18-8, 10-17)
ZTE NKK: Óházy (7), Kovács G. (21/9), Szakonyi-Nagy V. (2), Ács A. (10/6), Jurkó (13/3). Cserék: Horváth Fru. (1), Szórád (8), Kiss V. (-), Kocsárdi R. (-), Péterfi (-). 

Csütörtökön a válogatott “csak” 25 ponttal győzte le a csoportunk másik, spanyol résztvevőjét, viszont alaposan érezhető volt a mérkőzésen, hogy még ezen a szinten sem feltétlenül tudnak egymást követő két nap ugyanolyan intenzitást hozni a játékosok védekezésben. Adott volt számunkra a feladat, támadásban játszani a saját, kontrollált játékunkat és a védekezési oldalon minél többet adoptálni abból az agresszivitásból, amelyet ezek a csapatok képviselnek. Ezeket az elejétől a végéig fegyelmezetten próbálták betartani a játékosok, így végül egy sokak számára meglepő győzelmet szereztünk, 57 pontot tartva riválisunkat.

ZKD Jezica Ljubljana – ZTE NKK 79-62 (17-20, 18-9, 18-16, 26-17)
ZTE NKK: Óházy (13), Kovács G. (15/3), Szórád (2), Ács A. (3), Jurkó (10). Cserék: Kiss V. (-), Szakonyi-Nagy V. (-), Sonkoly (4), Horváth Fru. (15), Kocsárdi R. (-), Bartáky (-), Péterfi (-). 

A szlovének stílusukat tekintve a többi csapatnál is agresszívebbek voltak, ehhez  ráadásul  rengeteg “verekedés”, folyamatos reklamálás társult, csak helyenként és nehezen alakult ki folyamatos játék. A harmadik negyed végéig fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, a mérkőzés hajrájában végül a különbséget az adta, hogy az addig távolról rosszul célzó szlovének 6-ból 5 triplát értékesítettek és a maguk javára fordították a mérkőzést. 

ZTE NKK – BC Vienna 71-81 (20-16, 17-25, 14-21, 20-19)
ZTE NKK: Óházy (9), Kovács G. (26/9), Szórád (6/3), Ács A. (15), Horváth Fru. (13). Cserék: Kiss V. (-), Szakonyi-Nagy V. (-), Sokoly (2), Kocsárdi R. (-), Bartáky (-), Péterfi (-). 

Hét nap leforgása alatt ez már az 5. mérkőzésünk volt, s nyilván ellenfelünk is volt már frissebb annál, mint ezen a vasárnap délelőttön. Mindkét csapat becsülettel küzdött végig, még ha a védekezésre kevesebb energia és főleg figyelem maradt a játékosok részéről. Távolról és a büntetővonalról is pocsékul céloztunk, így végül nem maradt győzelmi esélyünk, de panaszra nincs okunk. Kiemelendő, hogy Óházy Julianna a 9 pont, 17 lepattanó, 10 gólpassz produktumával egy apró hajszállal maradt le a tripla-dupláról.

A torna legjobb pontszerzője Kovács Georgina lett a 4 mérkőzésen szerzett 78 pontjával, míg az edzők szavazata alapján a csapatunk legjobb játékosának járó díjat Óházy Julianna kapta.

Rózsás Gábor: “Minden tiszteletem a játékosaimé, akik sportemberhez méltón vállalták ezt a nagyon nem könnyű megmérettetést és legjobb tudásuk szerint próbáltak küzdeni mind a 4 mérkőzésen. Óriási öröm volt számomra, hogy taktikailag és technikailag is helyt tudtunk állni, míg a fizikális, magassági hátrányunkat ezúttal is próbáltuk ellensúlyozni amennyire csak lehetett. Közel kétszer annyi büntetőt dobhattunk minden mérkőzésünkön, mint a bajnoki találkozóinkon, a jelentősen magasabb intenzitás miatt viszont sokkal rosszabbul is céloztunk, s igaz volt ez az egyik fő fegyverünk, a távoli dobások tekintetében is. Az eladott labdák és a gólpasszaink száma az a két mutató, amivel leginkább elégedett voltam és amire lehet és kell is építkeznünk továbbra is, azaz a labda megbecsülése és járatása, míg a másik térfélen meg kell próbálnunk nekünk is minden egyes másodpercben maximális, agresszív teljesítményt leadni!”

Fotó: wbasket.hu

2024. június 6. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs

Várjuk szurkolóinkat a 2024/2025-ös szezonban is!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg