Idegenben győztük le a Nyíregyháza együttesét
2024. május 22.

A rájátszás utolsó párharcát a Nyíregyháza ellen idegenben kezdtük. A hosszú utazás ellenére a lányok koncentrált és eredményes játékkal rukkoltak elő és fontos mérkőzést nyertek meg egy erős csapat vendégeként. 

Nyíregyházi Kosársuli - ZTE NKK 66-77 (20-21, 13-28, 19-15, 14-13)
Nyíregyháza, Szent Imre Katolikus Gimnázium, 100 néző, JV: Fülöp , dr. Szűcs 

Nyíregyháza: Dobó 23/3, Simon 2,Vukicevic 19, Karakó 12, Farkasinszki O. 4. Cserék: Arad 6, Pálóczi, Bácskai. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

ZTE NKK: Óházy 7, Kovács G. 31/21, Szórád 6, Ács A. 10/6, Jurkó 10. Cserék: Horváth Fru. 7, Kocsárdi R. 6/6, Szakonyi-Nagy V., Kiss V. Edző: Rózsás Gábor.

Az ország másik végében léptek parkettre a lányok a bajnokság utolsó párharcában. A házigazda Nyíregyházi Kosársuli az első pillanatoktól kezdve palánk alatti fölényét próbálta kihasználni, míg a mieink kemény védekezésből szerettek volna gyors átmenetekben támadni. Mindkét csapatnak volt egy-egy erős rohanása, ezen kívül fej-fej mellett haladtak a felek a pontgazdag első periódusban (21-20). Ács Alexandra és Kocsárdi Réka, amint a helyükre küldték az első tripláinkat, rögtön szorosabban kellett védekeznie a hazaiaknak, megnyíltak a területek és nyílni is kezdett az olló. A félidő utolsó 4 percében további 3 távolit süllyesztettek el a lányok a Kosársuli gyűrűjébe, s így 16 pontos előnnyel vonulhattunk pihenőre (33-49).

Minden óvaintés ellenére beragadtunk a harmadik negyed elején, amit a Nyíregyháza 6-0-ás kezdéssel büntetett. Időkérés után ismét rendeztük a sorokat, így stabilan tartottuk 10-12 pontos előnyünket. 5 perc leforgása alatt Kovács Georgina 3 triplát is beszórt ennek a játékrésznek a közepén, majd egy közelivel zárta le a játékrészt (52-64). Nagy rohamokat indított a nyíregyházi csapat a 4. negyedben, de a lányok hideg fejjel állták a sarat. 7 pontnál (60-67) nem engedték közelebb ellenfelüket, s tetszetős akciókat vezetve végül 11 pontos előnyt építettek a vasárnapi, hazai visszavágóra.

Rózsás Gábor:- A Nyíregyháza egy erős, stabil csapat, nagyon ritkán engedélyeznek vendég-győzelmet. Ráadásul egy számunkra  idegen és nagyon kellemetlen stílusban és szerkezetben játszó házigazdához érkeztünk egy kiadós és megterhelő utazás után. Ahogy elkezdtük, ahogy a munkát közösen beletettük, ahogy a hullámvölgyeket, feszült helyzeteket kezeltük - és még hosszasan sorolhatnám - az mind-mind extra volt. Maximálisan elégedett vagyok az összképpel, gratulálok a játékosaimnak az újabb győzelemhez, idegenben 66 ponton tartani az ellenfelet megsüvegelendő! A párharc vége szempontjából azonban ez is "csak egy meccs" volt, nem dőlt el semmi, pár nap múlva ismét feldobják a labdát! Vasárnap 15.00-kor jön a visszavágó az Ostoros Károly Csarnokban, várunk minden kosárlabda barátot, szurkolót a szezon utolsó mérkőzésére!

2024. május 22. ZTE NKK 
 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs

Várjuk szurkolóinkat a 2024/2025-ös szezonban is!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg