Az idény leggyengébb játékával kaptunk ki a Csata ellen
2022. december 11.

A 8. fordulóban, az előző idény bajnokához, jelenleg is listavezető Csata DSE együtteséhez utaztunk. Nem tudtuk felvenni a hazaiak ritmusát és nagy vereségbe szaladtunk bele a fővárosban. 

Csata DSE- ZTE NKK 78-32 (20-5, 18-7, 19-10, 21-10)
Budapest, JV: Nepp, Lázár

Csata DSE: Bajzáth, Gábor 19, Szörényi, Vladár, Bajzáth, Kastl. Csere: Arnóczki, Willis-Hutlassa 13/12, Farkas 4/3, Tóth 5, Jánosi 4. edző: Mányoky Fanni

ZTE NKK: Óházy 2, Ács 11, Horváth Fru, Horváth Fa. 6, Jurkó. Csere: Molnár 2, Jagodics, Kovács 5/3, Szórád 4, Szakonyi-Nagy 2, Péterfi. edző: Czukor Bence 

Nem indult jól az összecsapás, hiszen a 3. percben egy ütközés következtében elveszettük magas emberüket, Jurkó Noémit. A szerkezetváltás nem igazán jött be, hiszen a házigazda sorra szerezte a könnyű kosarakat. A 6. percben már tíz pont fölé kúszott a különbség (15-3). Sok volt a hiba a játékunkban, támadásban pedig nem voltunk pontosak (20-5). 

A második negyedet Kovács távolijával kezdtük, de Willis-től egyből jött a válasz, majd hamarosan még egy távoli és pillanatok alatt húsz pontra nőtt a Csata előnye (30-8). A 15. percben Kovács törte meg a gólcsendünket. Nem álltak le a hazaiak és a félidőre megnyugtató előnyt szereztek (38-12). 

A nagyszünet után sem változott a játék képe, hiszen sok volt a pontatlanság, védekezésben pedig nem voltunk elég határozottak. A negyed hajrájában úgy tűnt sikerül átlendülnünk a holtponton, de a fővárosiak tettek róla, hogy ne így legyen (57-22). 

A záró negyed formaságnak tűnt hazai szemszögből. Az első kosarunkat négy perc elteltével szereztük. Ács Alexandra gyűjtögette a pontokat, de mint a közmondás mondja, egy fecske nem csinál nyarat. A találkozó utolsó kosarát Szakonyi-Nagy Virág szerezte, mellyel kialakult a 78-32-es végeredmény. 

Czukor Bence: - Nem a megfelelő hozzáállással léptünk pályára, már az első negyedben. Kialakult egy nagy különbség, és igazából onnantól kezdve azt végig tartotta, és minden negyedben egy kicsivel tudta növelni a Csata. Gratulálok az ellenfélnek, mert kiválóan játszottak, ránk nézve ez pedig egy szégyenteljes produkció volt, és csak annyit tudok mondani, hogy ez gáz. Nem arról van szó, hogy kikaptunk, mert ki lehet kapni egy listavezetőtől, de ilyen lélektelenül nem lehet játszani, és ez rossz magunkra és a klubunkra nézve, hogy ezt a teljesítményt, ezt a produktumot ma előadta a csapat. Nyilván komolyan kell változtatnunk az utolsó mérkőzésre, ha eredményesek akarunk lenni.

2022. december 11. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
Törekvés SE
67
::
:
ZTE NKK
71
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg