A 13. helyen végzett felnőtt csapatunk
2024. május 26.

A Nyíregyházi Kosársuli elleni párharc tétje a bajnokságban a 13. hely megszerzése volt. Az első találkozón 11 ponttal nyertünk idegenben, hazai parketten pedig rajt cél győzelmet arattunk egy jó ellenfél ellen. 

ZTE NKK-Nyíregyházi Kosársuli 70-64 (28-14, 17-15, 15-18, 10-17)
Zalaegerszeg, 100 néző, Jv: Benedek, Kovács

ZTE NKK: Óházy 14/3, Kovács 21/12, Szórád, Ács 12/3, Jurkó 12. csere: Kiss 3/3, Bartáky, Kocsárdi, Péterfi 2, Szakonyi-Nagy, Horváth Fru. 6, Sonkoly. edző: Rózsás Gábor

Nyíregyháza: Dobó 13, Vukicevic18, Pálóczi, Bácskai, Karakó 24, csere: Simon 2, Arad 7, edző: Farkasinszki Gyuláné

Jó energiával kezdtük a mérkőzést és az első perc végén már 8-2-re vezettünk. A folytatásban sorra jöttek a sikeres távoli dobások és a 4. percben Óházy távolijával már tíz pontos különbséget szorgoskodtak össze a lányok (18-8). A hajrában Ács pontjaival tartottuk a megszerzett előnyt (28-14). 

A második negyed Kovács triplával kezdődött, majd hosszú csend után Arad szerzett egy távolit vendégoldalon (31-17). A folytatásban Kovács Gina kétszer is távolról volt eredményes és közel kerültünk a húsz pontos különbséghez (38-19). A félidő hajrájában tíz pontot gyűjtöttek a vendégek, de így is 16 ponttal jártunk a nagyszünetben ellenfelünk előtt (45-29). 

Fordulás után alaposan visszaesett a mérkőzés sebessége, ez inkább a vendégeknek kedvezett, de a félidei, összesített 27 pontos előny tudatában azért a mi csapatunk számára sem volt különösebb probléma ezzel. A vendégek valamivel pontosabban játszottak, de annyira nem, hogy tíz ponton belülre zárkózzanak (51-40). A védekezésre már érezhetően kevesebb energiája és koncentrációja maradt a csapatoknak, ettől függetlenül nagyon sok volt a hiba mindkét oldalon. A negyed végét sikerült megnyomnunk, de így is a Nyíregyháza nyerte a játékrészt (60-47). 

A vendégek továbbra is kizárólag palánk alatti, alsó posztos, fizikális befejezésekkel törekedett és lopta a távolságot, míg a mi csapatunk próbálta megtartani a külső-belső egyensúlyt a támadójátékában (66-56). A negyedben már sokat rotálta csapatunkat Rózsás Gábor. A Nyíregyháza a 37. percben hat pontra visszajött, de cserejátékosaink is hozzátettek a mérkőzéshez és nem engedtük közelebb ellenfelünket. Az utolsó percben Kovács Georgina betörés-kiosztás kombinációja után Kiss Virág hárompontosa döntötte el a találkozót, amire még egy közelivel tudtak válaszolni a nyírségiek beállítva a 70-64-es végeredményt.

A bajnokság és egyben a rájátszás hajrájában zsinórban 5 mérkőzést nyert csapatunk, a két legutóbbi párharcát ráadásul kettős győzelemmel abszolválva, ezzel szépen keretbe tudták foglalni a lányok extra szezonjukat. Az alapszakasz, a Hepp-kupa és a rájátszás küzdelmeit összegezve 26 mérkőzésen 18 győzelmet gyűjtött csapatunk.

Rózsás Gábor: - Egy remek játékerőkből álló ellenfelet tudtunk kétszer is legyőzni néhány napon belül úgy, hogy alapvetően támadó stílusú csapatként mindkétszer 70 pont alatt tudtuk tartani őket. A szezon egészét tekintve úgy gondolom nem kérdés, megérdemelte csapatunk ezt a lezárást. Köszönöm a játékosaimnak, csapatomnak ezt a szezont! Nagyon sok munka volt benne, ami alatt rengeteg közös élményt, emléket szereztünk együtt. Az egész idényben egyetlen olyan alkalom volt, amikor nem volt győzelmi esélyünk, pedig nagyon sok jó ellenféllel megmérkőztünk, büszkék lehetünk erre! Ami azonban szerintem a legfontosabb, hogy 10 hosszú hónap után ismét tiszta lelkiismerettel nézhetünk egymás szemébe, mert társainkat folyamatosan segítve igyekeztünk emberként és sportolóként is napról-napra fejlődni, s úgy gondolom, hogy ez sikerült is! Csapatom nevében kívánok kellemes nyarat mindenkinek!

2024. május 26. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs

Várjuk szurkolóinkat a 2024/2025-ös szezonban is!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg