Zalaegerszegen készült a női U20-as kosárlabda-válogatott
2014. április 16.
Gáll Tamás a harmadik összetartást tartotta a lányoknak.

Három napon át(hétfő-szerda) Zalaegerszegen vendégeskedett a magyar női U20-as kosárlabda-válogatott, Gáll Tamás szövetségi kapitány irányításával. A napi két edzéssel készülő csapat a ZTE NKK ellen is pályára lépett egy gyakorló mérkőzés keretében. Az összetartásról Gáll Tamást kérdeztük:

Hol tart a felkészülés, milyen munkát végeztek a lányok Zalaegerszegen?

Ez a harmadik összetartás a 2013/2014-es évadban. Először Körmenden, majd Győrben most pedig Zalaegerszegen találkozott a keret a Herakles program keretében, hogy együtt készüljenek, gyakoroljanak. Az utolsó zalai állomás azért volt fontos, mert azokat a lányokat, akiket eddig még nem tudtam megnézni és felmérni, azok itt mutatkoztak meg először. Bő 25-30 lányt próbáltunk ki és közülük kerül ki az a szűk keret, akikkel a nyáron majd a B csoportos Európa Bajnokságra készülhetünk.  

 Zalai lányt sikerült-e beválogatni a keretbe?

-    Sajnos ilyen jó hírrel nem tudok szolgálni, zalai lány nincsen a keretben. 

Mi a célja a válogatottnak? 

- A Szövetség nem határozott meg célt, hanem mi magunknak tőztünk ki elérhető álmot. Ez pedig nem más, mint az A divízióba való visszakerülés. Erre reális esély is mutatkozik, habár az elképzeléseinket borította, hogy a 208 cm magas Határ Bernadett a mi csapatunkban szerepelt volna, de sajnos komoly gerincsérülése van a kosarasnak és a napokban fog eldőlni, hogy egyáltalán játszhat –e még valaha. Ettől függetlenül a célunk továbbra is az A csoportba való feljutás. 

Gáll Tamás vezetőedző munkáját segítette Rónaszéki Szilvia edző, Tuboly József erőnléti edző, Boronyák Róbert masszőr és Török Róbert technikai vezető. 

Az U 20-as válogatott kedden délután eg ygyakorló mérkőzést játszott  csapatunk ellen, ahol 71-55-re győzött a rutinosabb együttes. 

A válogatott további felkészüléséhez és szerepléséhez sok sikeert kívánunk!

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg