tippmix

Utánpótlás toborzót tartottunk az Apáczaiban
2020. október 10.

Szombat délelőtt vártuk a zalaegerszegi Apáczai VMK tornatermébe a kisgyerekeket és szüleiket, hogy egy vidám foglalkozás keretében ismerkedhessenek meg utánpótlás edzőinkkel és a kosárlabda sportággal. 

Segítségünkre voltak serdülő és kadet csapatunk játékosai: Szakonyi –Nagy Virág, Molnár Hanna, Vendég Réka, Óházy Julianna. A felnőtt csapatunkból Szabó Petra és Dömötör Dorina tett hozzá sokat közreműködésével. A foglalkozást Molnár Anita, Hersics Adrienn utánpótlásedzőink, meghívott edzőként a Soproni Darazsak utánpótlásában dolgozó Bencze Mária és utánpótlás szakágvezetőnk Bencze Tamás vezényelték. 

-Úgy terveztük, hogy az iskolákba megyünk és testnevelés órák keretében folytatjuk a toborzást a 6-8 éveseket megszólítva. Túl voltunk az időpont egyeztetéseken az intézményekkel, az Eötvös iskolába már mehettünk is volna, de a vírushelyzet mindent felülírt, hiszen megtiltották a külsősöknek az iskolákba való belépést. Ezért választottuk ezt a módját a toborzásnak, hogy egy közös dzsemborira hívtuk és vártuk a gyerekeket az Apáczai VMK tornatermébe – foglalta össze az előzményeket Bencze Tamás. 

Az első alkalomra 15 kisgyermeket hoztak el a szüleik, ami átlagosnak tekinthető. Természetesen az ismert helyzet miatt ez jóval több is lehetett volna. Bízunk benne, hogy a következő alkalommal még többen lesznek és így el tudjuk indítani előkészítő csoportunkat, ami az utánpótlásunk alapjait jelentheti majd. 

 Milyen feladatokat találtatok ki erre az alkalomra? 

-Tehetségpontokat alakítottunk ki a teremben. Az öt ponton különböző feladatokat oldottak meg a gyerekek: Voltak futós feladatok, aztán volt olyan állomás ahol a labdavezetési készségeiket néztük, volt célba dobás és kosárra dobás is, valamint láb-ügyesség, koordinációs felmérés is. Kiscsoportokban mindenki minden állomást meglátogatott és kipróbálhatta ügyességét és a végén a legügyesebb, leggyorsabb és legtöbb pontot gyűjtő játékosokat egy –egy tábla csokival jutalmaztunk. Természetesen senki sem ment haza üres kézzel, hiszen müzlit osztottunk a gyerekeknek, valamint egy ZKTE-s emblémával ellátott maszkot is hazavihettek a toborzó végén. 

Az eredményhirdetés végén a kicsik és a kicsit nagyobbak külön csapatban játszottak két palánkra. A gyerekek nagyon élvezték a közös sportolást és a szülők visszajelzése is pozitív volt. A következő alkalomra természetesen a mostani toborzón résztvevő gyerekeket is várjuk és reméljük, október végén még többen próbálják majd ki ezt a népszerű labdajátékot. 

2020. október 10. ZKTE

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Sopron Basket
Sopron Basket

2020. október 31. 19.00

Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
42
::
:
Atomerőmű KSC
129
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Horváth Fanni
#8 Dömötör Dorina
#12 Szabó Kinga
#10 Mányoky Judit
#11 Horváth Fruzsina
#15 Deanna Tuchscherer
#13 Chroméj Hajnalka
#9 Úr Boglárka
#16 Kulcsár Bianka
#3 Szabó Petra
#4 Miljana Dzombeta
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV