Újabb piros jegyzőkönyv!
2017. december 05.
Idegenben győztük le a Szombathely csapatát

Az NB I/B-s bajnokság 9. fordulójában a SZOESE vendégei voltunk. 

SZOESE-ZTE NKK II. 50-62 (11-16, 15-15, 19-12, 5-19)
Szombathely, Egyetemi Csarnok, Jv: Fleischmann K., Lovas P.

Szoese: Molnár 5, Simon 10, Szabó-Haklits 16, Jakubovics 14, Uszkai 3, csere: Balogh 2, Pankaczi -

ZTE NKK II.: Vincze 15, Hersics 6, Gaál 4, Liska 4, Varga 11, csere: Kovács G. 19, Kovács C. 3, Kaj -, Preisinger -, edző: Horváth Zsófia

A csoport 2. helyezettjének otthonába látogattunk, ahol ismét egy rutinosabb csapat fogadott minket. Csapatunk kicsit foghíjas volt a bemelegítésnél, mert 2 junior játékosunk a szomszédból érkezett, egy győztes mérkőzés után, de szerencsére a feldobásra már ők is beálltak a csatasorba. Sajnos így is voltak hiányzók és bár Jurkó Noémi még bemelegített, de az ő játékát is mellőznünk kellett.

Mindezek ellenére jól kezdtük a mérkőzést és ügyesen, ritmusosan támadtunk az ellenfél zóna védekezése ellen. Ami még ennél is fontosabb, hogy magassági hátrányunk ellenére sem engedtük, hogy ellenfelünk domináljon a palánk alatt. A félidőre is pár plusz ponttal mentünk és bár a 3. negyedben a hazaiak összezavartak minket kicsit az agresszívabb védekezésükkel és elvesztettük a ritmust, igazán elhúzni nem tudtak tőlünk. A negyedik negyedben újra felvettük az elvesztett fonalat és szép megoldásokkal, gyors kosarakkal és ritmusos támadással dominálni tudtunk. Az utolsó negyedet nagy fölénnyel nyertük meg, már nem engedtük közelebb az ellenfelet. 

Horváth Zsófia: -Nagyon örülök a győzelemnek és nem csak a "piros jegyzőkönyv" miatt! Sok jó, szoros meccsen vagyunk túl, de sajnos legtöbbször nem tudtunk átlendülni a hullámvölgyön. Most ez igaz csapatmunkával és jó, kollektív védekezéssel, támadással sikerült. Nem szeretnék senkit kiemelni, mert úgy gondolom, aki ott volt, mindenki hozzátett a mérkőzéshez! Gratulálok a Lányoknak és remélem, innen folytatjuk tovább vasárnap. A Tata érkezik hozzánk és nagyon szeretnénk visszavágni az első mérkőzésért, mely kis szálkát hagyott mindannyiunkban!

2017. december 5. ZTE NKK


 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg