Újabb két győzelmével U16-os csapatunk bejutott a Kiemelt Bajnokságba
2021. október 27.

A Pécsett rendezett I. fordulóban a körbeverések miatt lecsúsztunk a bravúrról, de aztán a hazai rendezésű II. fordulóban folytatta remek szereplését a csapat, s mindkét ellenfelét legyőzve sikerült kiharcolni a feljutást.

Az első mérkőzésen a soproniak ellen mindenki sokat tudott játszani, s hasznos tagja volt a csapatunknak. Az elejétől a végéig sikerült kézben tartani a mérkőzést elsődlegesen a már szokásosnak mondható kemény és fegyelmezett védekezésnek köszönhetően, így magabiztos győzelmet arattunk a végig lelkesen és szimpatikusan küzdő ellenfelünkkel szemben.

Darazsak Sportakadémia “D” - ZKTE 45-60 (10-18, 11-24, 11-10, 13-8)

ZKTE: Óházy Julianna (23/3), Horváth Réka Panna (-), Szakonyi-Nagy Virág (5/3), Molnár Hanna (12), Varga Réka (8). Cserék: Péterfi Anna (4), Jagodics Lilla (2), Martonics Linda (-), Kiss Virág (2), Bartáky Panka (2), Szalai Szonja (-), Bekő Ráhel (2). Edző: Rózsás Gábor.

A második mérkőzésen a budapestiek is győzedelmeskedtek a Darazsak Sportakadémia csapatával szemben, így késő délután következhetett az úgymond csoport-döntő. 
Elképesztő magassági és fizikai fölényben voltak a fővárosiak, a mieink azonban az első másodpercektől fogva óriási lelkesedéssel, nagy szívvel vetették bele magukat a mérkőzésbe. Ezzel sikerült is elbizonytalanítani az akadémistákat, így a félidei pihenőre 27-18-as előnnyel mehettünk, a védekezés szinte tökéletesen működött, 20 perc alatt mindösszesen 7 mezőnykosarat engedélyeztek az egerszegi lányok ellenfelüknek. A harmadik negyedben komoly hullámvölgybe került a csapat, de időkérésekkel és cserékkel még időben sikerült újra felrázni a gárdát. Az utolsó 6-7 percre aztán ismét összeálltak a dolgok, a 33. perctől kezdve hét hosszú percen át egyetlen pontot kapva büntetőből sikerült a lányoknak a maguk javára fordítani a mérkőzést. 

Ezzel a két szép győzelemmel pedig kivívták maguknak a jogot, hogy a 2021/2022-es bajnokság során a Kiemelt Bajnokságban mérettessék meg magukat!

ZKTE – Vasas Akadémia “B” 50-47 (17-11, 10-7, 6-17, 17-12)
ZKTE: Óházy Julianna (28/3), Szakonyi-Nagy Virág (-), Péterfi Anna (2), Molnár Hanna (10/3), Varga Réka (2). Cserék: Jagodics Lilla (6), Kiss Virág (-), Horváth Réka Panna (-), Martonics Linda (2). Edző: Rózsás Gábor.

A Kiemelt Bajnokságba jutó U16-os csapatunk tagjai: Bartáky Panka, Bekő Ráhel, Hoffmann Virág, Jagodics Lilla, Jóna-Horváth Jázmin, Kiss Virág, Martonics Linda, Molnár Hanna, Molnár-Oravecz Ella, Óházy Julianna, Péterfi Anna, Szakonyi-Nagy Virág, Takács Gréta, Varga Réka, Vendég Réka. 

Rózsás Gábor: A selejtező-sorozat két fordulójában az öt mérkőzésünkből négyet sikerült megnyerni, s a négy győzelmünk alkalmával minden esetben 50 pont alatt tudtuk tartani ellenfeleinket, amihez igazán komoly közös munkára volt szükség a lányok részéről. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra és az elért sikerre! A nagy öröm közepette már természetesen készülünk is a következő megmérettetésekre, egyúttal kíváncsian és bizakodva várjuk azt, hogy mire lehetünk képesek ezen a magasabb szinten a várhatóan kifejezetten erős, masszív ellenfelekkel szemben.

2021. október 27. ZKTE


 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg