U16-os csapatunk mindkét mérkőzésén kiválóan védekezett
2017. november 15.

Október közepén egy alkalommal Pécsett már megmérkőzött csapatunk az akkor előzetesen még ismeretlen kaposvári és pécsi lányokkal, majd a lebonyolítás sajátosságának köszönhetően ismét ugyanazzal a két gárdával mérkőzhettünk a továbbjutásért a második fordulóban. A Mágusok Egyesület (Kaposvár) ellen 107-34, míg a Kosárlabda Akadémia Pécs "B" együttese ellen 90-64 arányban tudtunk győzni a nyitó körben, így ezúttal már - természetesen nem lebecsülve ellenfeleinket - elvárás volt a lányokkal szemben a jó szereplés még annak ellenére is, hogy sérülés és betegség miatt több játékosunk sajnos nem tudott velünk tartani. 

Mágusok Egyesület Kaposvár – Zalaegerszegi KTE 20-58 (1-18, 1-17, 8-10, 10-13)

ZKTE: Gáll Janka (6/3), Csarankó Dorottya (3), Sefner Rebeka (7), Horváth Fanni (19), Horváth Fruzsina (6) Cserék: Varga Regina (11), Szabó Kinga (2), Tóth Kata (-), Lang Luca (-), Ács Alexandra (-), Markó Vivien (4). Edző: Rózsás Gábor.

Ritkán látható (főleg U16-os vagy idősebb korosztályban) bravúrt hajtott végre csapatunk azzal, hogy az első félidőben nem kapott mezőnykosarat, mindössze negyedenként 1-1 pontot szerzett ellenfelünk büntetőkből. A különleges teljesítmény értékét tovább növeli, hogy mind a 11 játékosunk pályára lépett már az első 20 percben és nem alkalmaztunk egészpályás letámadást sem. Negatívum, hogy a támadó oldalon ezúttal mi is nagyon pontatlanok és kapkodók voltunk, de összességében nagy dicséret illeti a lányokat remek hozzáállásukért.

Zalaegerszegi KTE - Kosárlabda Akadémia Pécs "B" 70-45 (20-4, 18-6, 21-14, 11-21)

ZKTE: Gáll Janka (8), Szabó Kinga (2), Csarankó Dorottya (8), Horváth Fruzsina (22), Horváth Fanni (14) Cserék: Sefner Rebeka (2), Varga Regina (4), Markó Vivien (6), Lang Luca (-), Ács Alexandra (2), Tóth Kata (-). Edző: Rózsás Gábor.

Az első találkozóról sikerült átmentenünk a kiváló védekezésünket, aminek a pécsi csapat sem találta az ellenszerét. A találkozó első 8 percében tökéletesen védekeztek a lányok (16-0), majd a félidőig tovább tartották a remek teljesítményüket, s szinte hiba nélkül, nagy koncentrációval tudtak teljesíteni védőoldalon, miközben a szerzett labdákból és lepattanókból tetszetős gyorsindításokat tudtak vezetni (38-10). A második félidőre már valamelyest alábbhagyott a koncentráció, de a győzelem nem forgott veszélyben.

Rózsás Gábor: -Az előző találkozáskor mindkét csapat ellen sziporkázó támadójátékot mutatott becsapatom, ezúttal azonban szerettünk volna inkább a védekezésünkkel dominálni. Ez maradéktalanul sikerült is, ritkán látható összeszedett és fegyelmezett egyéni- és csapatvédekezést mutattak be a lányok mindkét mérkőzésen. Négy győzelemmel csoportelsőként jutottunk be a Régiós Rájátszásba, ahol a másik két nyugati-csoport győztesével mérkőzhetünk majd meg hasonló lebonyolításban. Dolgozunk érte, hogy betegeink és sérültjeink visszatérése után még keményebb edzésmunkával méltó partnerei tudjunk lenni leendő ellenfeleinknek és továbbra is hasonlóan jól teljesítsünk.

Fotók: Cseszneki Ildikó

2017. november 15. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg