U16-os csapatunk kiemelt selejtezőn vett részt a fővárosban
2019. november 19.

Budapesten játszott három mérkőzést kadett csapatunk, ahol a házigazda MTK mellett két akadémiai csapat volt az ellenfelünk a kiemelt bajnokságba történő bejutásért folytatott küzdelemben.

ZKTE – Vasas “C” 35-80 (12-25, 9-17, 3-20, 11-18)

ZKTE: Török Kata (2), Gombkötő Lili (5/3), Kocsárdi Emese (-), Ács Alexandra (11), Markó Vivien (6). Cserék: Horváth Lili (-), Büki Virág (-), Varga Babett (-), Szabó Kinga (4), Óházy Julianna (-), Pauliscsák Lili (-), Lepár Margaréta (7). Edző: Rózsás Gábor

A korai kelés és utazás alaposan rányomta a bélyegét a csapatra, nagyon rosszul, fásultan és lassan kezdték a lányok a kora délelőtti összecsapást, ami sajnos döntően meghatározta az egész napos teljesítményüket negatív irányba. A Vasas csapata könyörtelenül kihasználta együttesünk indiszponáltságát és nem kegyelmezett.

PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia - ZKTE 68-37 (24-6, 24-11, 7-9, 13-11)

ZKTE: Török Kata (7/3), Gombkötő Lili (-), Varga Babett (-), Ács Alexandra (9), Markó Vivien (4). Cserék: Szabó Kinga (4), Horváth Lili (2), Kocsárdi Emese (2), Büki Virág (-), Óházy Julianna (3), Pauliscsák Lili (2), Lepár Margaréta (4). Edző: Rózsás Gábor

A pécsiek ellen sajnos az első félidő az első összecsapáson mutatotthoz hasonló volt, majd a második félidőre megérkeztek játékosaink is a kiemelt selejtezőre, óriási, másfél mérkőzéses csúszással, így első két, kiváló játékerőt képviselő ellenfelünk ellen sanszunk sem volt jó mérkőzéseket játszani. 

ZKTE – MTK 61-54 (15-10, 12-19, 18-15, 16-10)

ZKTE: Török Kata (5), Gombkötő Lili (11/6), Szabó Kinga (6), Ács Alexandra (9), Markó Vivien (13). Cserék: Kocsárdi Emese (2), Varga Babett (-), Óházy Julianna (6), Pauliscsák Lili (-), Lepár Margaréta (9/3). Edző: Rózsás Gábor

A másnapi, vasárnapi összecsapásra sikerült rendet tenni a fejekben és az első pillanattól kezdve – kisebb megingásokkal ugyan - koncentrált játékot nyújtani. A masszív játékerőt képviselő házigazda MTK ellen az első félidőben el lehetett volna dönteni a mérkőzést, de a nagyszünet előtti percekben nagyon sokat hibázott a csapat és visszaengedte ellenfelét a mérkőzésbe. A harmadik és negyedik periódusban azonban helyén volt a lányok szíve és esze és fokozatosan felőrölték ellenfelüket. Az első napi csalódást keltő produktum (nem a két erősebb csapattól elszenvedett vereség ténye, hanem annak mértéke és a mutatott játék volt lelombozó) után fontos volt, hogy legyen tartása a csapatnak és bizonyítsanak maguknak a lányok.

Rózsás Gábor: -Az első napi teljesítményünk alapján egyértelművé tettük magunknak, hogy a kiemelt bajnokság U16-os csapatunknak jelenleg még nagy falat lenne. A két akadémiai csapat sokkal bővebb, homogénebb játékoskerettel rendelkezik, amelyet főleg a védekezés oldalán tudnak kidomborítani a hozzánk hasonló csapatok ellen, ezt a sebességet, fizikalitást nálunk csak néhány játékos tudta felvenni. Levontuk a szombati nap tanulságait, s ennek megfelelően vágtunk neki a vasárnapi mérkőzésnek, amely a két nagy vereség miatt főleg mentálisan ígérkezett nehéz feladatnak. A lányok jól reagáltak a különféle szituációkra és megérdemelten gyűjtöttek be egy értékes győzelmet egy erős, masszív csapat ellen, de a kétnapi teljesítményük alapján látniuk kell, hogy jelenleg hol tartunk és mennyit kell még dolgoznunk azért, hogy odáig eljussanak ahová szeretnénk. Mindhárom ellenfelünknek gratulálunk a tornán mutatott összteljesítményhez, köszönjük a sportszerű játékot, illetve külön szeretnénk gratulálni a pécsi csapatnak a kiemelt bajnokságba történő bejutáshoz, egyúttal sikeres szereplést kívánunk nekik.

Csapatunk a Regionális Alapszakaszban folytatja a küzdelmeket a Nyugati régióban, ahol az Ajka, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Soproni Darazsak Akadémia “B”, a Szombathelyi SI és a Tatabányai KC csapatai lesznek az ellenfeleink a legjobb 16 közé jutásért folytatott harcban.

2019. november 19. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg