U16-os csapatunk is Budapesten kezdte meg a 2022/2023-as szezont
2022. szeptember 22.

A Selejtező I. Fordulójában kifejezetten nehéz csoportba kerültünk, ahol egyelőre még a tapasztalatszerzésen volt számunkra a hangsúly.

A Vasas Akadémia “A”, az Óbudai Kaszások és a Szombathelyi Sportiskola csapatai ellen kezdődött a kadett bajnokság újjáalakuló, formálódó csapatunk számára.

Vasas Akadémia “A” - ZKTE 92-31 (31-13, 24-6, 18-8, 19-4)
ZKTE: Jagodics Lilla (6/3), Bartáky Panka (-), Szakonyi-Nagy Virág (4), Kiss Virág (9/3), Varga Réka (2). Cserék: Jóna-Horváth Jázmin (2), Pintér Viola (-), Bekő Ráhel (2), Csalló Jázmin (2), Németh Szonja (2), Balázs Kitti (2), Vörös Luca (-). Edző: Rózsás Gábor. 

A 3. percben 6-3-ra vezettünk, amivel sikerült is “feldühítenünk” ellenfelüket, akik időkéréssel és sorcserével rendezték a helyzetüket és innentől végig az egész mérkőzésen egyenletesen nagy nyomást helyeztek ránk sokkal homogénebb és fizikálisabb keretükkel. Amennyire lehetett igyekeztünk felvenni a ritmust, de egy ilyen szinten kiválasztott csapattal ennél jobban sajnos nem igazán tudunk versenyezni. 

Óbudai Kaszások - ZKTE 59-49 (10-9, 18-14, 15-18, 16-8)
ZKTE: Jagodics Lilla (16), Szakonyi-Nagy Virág (3), Kiss Virág (6), Varga Réka (14), Bekő Réhel (-). Cserék: Bartáky Panka (1), Csalló Jázmin (1), Jóna-Horváth Jázmin (2), Pintér Viola (6), Németh Szonja (-), Balázs Kitti (-), Vörös Luca (-). Edző: Rózsás Gábor.

Jó értékmérő volt számunka ez a mérkőzés egy olyan ellenfél ellen, akik közel ugyanezzel a csapattal előző szezonban B-döntőig jutottak. Kiderült, hogy tudunk jól védekezni, tudunk helyzeteket kidolgozni, s van a csapatunkban potenciál a jövőre nézve. A távoli és középtávoli dobásaink százaléka nagyon rossz volt, viszont a mutatott összteljesítményre lehet építkezni. 

ZKTE - Szombathelyi SI 42-51 (8-15, 19-17, 5-16, 10-3)
ZKTE: Jagodics Lilla (7), Bartáky Panka (1), Kiss Virág (-), Varga Réka (7/3), Bekő Ráhel (-). Cserék: Szakonyi-Nagy Virág (16/6), Pintér Viola (5), Csalló Jázmin (-), Németh Szonja (-), Jóna-Horváth Jázmin (2), Balázs Kitti (-), Vörös Luca (4). Edző: Rózsás Gábor. 

Az óbudaiak elleni kiélezett, jó mérkőzés után szusszanásnyi szünet után jött a következő megmérettetése, ahol rengeteg volt a hiba mindkét oldalon. A Vasas ellen a kezdőötösüket pihentető szombathelyiek frissebbek voltak fejben és fizikálisan is, a lepattanókra rendre ők értek oda és ezáltal megérdemelten nyerték meg a pontszegény mérkőzést. 

Rózsás Gábor: “Jelenleg még jól láthatóan mindenki keresi a helyét a csapaton belül. A védekezésünkkel volt kevesebb gond, támadásban viszont egyértelműen kell legalább 3-4 játékos, aki minél előbb felvállalja azt a szerepkört, ami egyébként benne lehet többekben is. Jómagam is kíváncsi vagyok a következő hónapokra, az biztos, hogy sok munka vár ránk, de szeretjük a kihívásokat. Ha a hosszútávú fejlődéshez, jó szerepléshez most esetleg egyet hátrébb kell lépnünk, akkor az sem gond. Úgy érzem, hogy az előző évekhez hasonlóan szisztematikus, aprólékos építkezéssel ezzel a csapattal is szép élmények várhatnak ránk, de ahogy említettem ehhez nagyon sok kemény munka vár még mindannyiunkra, sok kis részcélt kell még elérnünk!”.

2022. szeptember 20. ZKTE
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg