tippmix

Tapolcán nem ment a serdülőknek
2020. január 16.

Serdülőink a 4. fordulóban Tapolcára utaztak. A már szokásosnak mondható rend szerint ismét a győri Széchenyi Akadémiával kezdtük a tornát.

Széchenyi Kosárlabda Akadémia – ZKTE 49:45 (3:14, 20:4, 13:16, 13:11)

ZKTE: Óházy Julianna 16, Molnár Hanna 13, Varga Réka 6, Altinger Zsófia 6, Szakonyi-Nagy Virág 4

A meccs eleje döcögősen indult, sok ziccerünk kimaradt, csakúgy, mint ellenfelünknek. Az 5. perctől aztán, bár még mindig nem dobtunk jól, elindult a pontgyártás, és a negyed végén 14:3-ra vezettünk a továbbra is gyengén dobó győriek ellen. Második ötösünk katasztrofálisan kezdett, sorra adtuk el a labdákat már a bedobásból, amiből könnyű kosarakat kaptunk. Támadásunk teljesen erőtlen és elképzelés nélküli volt. Még a nyolc megítélt büntetőből sem tudtunk egyet sem bedobni. A negyedben 20:4-re kikaptunk, és így a félidőt 5 pontos hátránnyal zártuk. A második félidőben kiegyenlítetté vált a játék, a hetedik percben döntetlen volt az állás, és ettől kezdve váltott vezetés mellett egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt szerezni. A végjátékban kihagyott büntetők, egy kapott hárompontos, és két eladott labda megpecsételte a sorsunkat, négy ponttal kikaptunk.

A második meccsen a hazai csapat ellen továbbra is rossz százalékkal dobtunk, de a legnagyobb baj a védekezésünkkel volt. A tapolcaiak legjobb játékosai nem csak jól törtek be az elzárások után, de ha nem voltunk rajtuk elég szorosan a hárompontost is bedobták. Csak a második negyedet tudtuk megnyerni, amikor ellenfelünknél egy elég gyenge ötös volt pályán, de későn hittük el, hogy itt több pontot is rájuk lehetett volna verni. A negyedik negyedben két pontra feljöttünk, de ekkor ismét hárompontosokat kaptunk, így végül tíz ponttal kikaptunk, úgy, hogy a meccs folyamán egyszer sem vezettünk.

Tapolcai Párducok – ZKTE 79:69 (28:16, 10:17, 20:16, 21:20)

ZKTE: Molnár Hanna 20, Horváth Nadin 12, Varga Réka 12, Óházy Julianna 10, Jagodics Lilla 10, Horváth Réka 5

Gellérné Gulyás Ildikó: -Ezeken a meccseken küzdöttünk, harcoltunk, de rosszul játszottunk, és gyengén dobtunk, nem érdemeltünk győzelmet. A krónikához tartozik még, hogy a második meccsen a Tapolca kilenc hárompontosa ebben a korosztályban a lányoknál meglehetősen ritka, extra teljesítmény.

2020. január 16. ZTE NKK     

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Kovács Georgina
Kuttor Enikő
Keyona Hayes
Andjela Delic
Janis Ndiba
Horváth Fruzsina
Dömötör Dorina
Jurkó Noémi
Preisinger Boglárka
Kirby Burkholder
Horváth Fanni
Nagy Dóra
Horti Dóra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV