Tapolcán nem ment a lányoknak
2020. december 13.

A Serdülő bajnokság alapszakaszának 2. fordulójában Tapolcán szerepelt csapatunk. Gellerné Gulyás Ildikó beszámolója.

A bajnokság második fordulójában serdülő csapatunk Tapolcára utazott, ahol az Észak-nyugati Régió B csoportjában a házigazdákkal, és a soproni Sportdarázs/A csapatával játszottunk. Rossz előjelekkel indultunk, mert az utazás előtti napon két játékosunk is karanténba került, és nem tarthatott velünk, köztük Jagodics Lilla, aki csapatunk motorja, irányítója, meghatározó játékosa. 

ZKTE – Tapolcai Párducok 41:56 (10:10, 9:9. 12:15, 10:22)
ZKTE: Altinger Zsófia 12, Kocsárdi Réka 7, Szakonyi-Nagy Virág 7, Csalló Jázmin 7, Varga Réka 6, Vendég Réka 1, Jóna-Horváth Jázmin 1, Balázs Kitti, Vörös Luca, Németh Szonja, Bartáky Panka. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

A tapolcai lányok ellen kissé álmosan indult a mérkőzés, mindkét csapat sok hibával játszott, kevés kosár esett, a félidőben mindössze 19:19 volt az állás. A szünetben hiába igyekeztem felrázni a lányokat, a folytatásban sem változott a játék képe. Rossz helyzetmegválasztások, rengeteg eladott labda, kevés labda nélküli mozgás, rossz helyezkedés a védekezésben. Még néhány jó megoldásunkból dobott ziccer is semmissé vált, mert feltűnően buta lépéshibát vétettünk, pl. elfelejtettük leütni a labdát, vagy a végén kettővel többet léptünk. A negyedik negyedre talán el is fáradtunk, de a mérkőzést az döntötte el, hogy míg a mi csapatunknak nem volt vezéregyénisége, a Tapolca egyik játékosa felvállalta a felelősséget, és egyéni akciókból dobta a kosarakat, amit mi nem tudtunk megakadályozni. Sajnos ezen a meccsen két gyengén játszó csapat közül az győzött, aki jobban akarta a sikert, és tett is érte.

A mérkőzés végeztével rövid szünet után következett a második meccs, a soproni lányok ellen. 

Sportdarázs/A – ZKTE 61:42 (8:20, 16:1, 16:12, 21:9)
ZKTE: Kocsárdi Réka 17, Altinger Zsófia 13, Varga Réka 4, Balázs Kitti 3, Szakonyi-Nagy Virág 2, Csalló Jázmin 2, Bartáky Panka 1, Vendég Réka, Németh Szonja, Vörös Luca, Jóna-Horváth Jázmin. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Kocsárdi Réka vezérletével villámrajtot vettünk, a letámadásból labdákat szereztünk, amiből néhány könnyű kosarat szereztünk, és a Kocsárdi Réka, Altinger Zsófi összjátékból is született pár szép megoldás. A második negyedben szereplő ötösünk azonban számomra érthetetlen módon teljesen „lefagyott”, sorra adták el bedobásból a labdákat, amiből ziccereket kaptunk, mi pedig képtelenek voltunk kosarat dobni. Az eredmény 16:1, összességében pedig 3 pontos soproni előny. A harmadik negyedben kiegyenlítettebb volt a játék, kiugró teljesítmények nélkül. A negyedik negyedben sem sikerült szorosabbá tenni az eredményt, kissé szétestünk, illetve amikor már reménytelennek tűnt a győzelem, mindenki játéklehetőséget kapott, így alakult ki a majdnem húsz pontos különbség. 

Gellerné Gulyás Ildikó:- Mindamellett, hogy nem sikerült pótolni Jagodics Lillát, sajnálatos módon tulajdonképpen saját magunkat vertük meg, mert rossz felfogásban, és rossz hozzáállással játszottunk. 

2020. december 14. ZKTE
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg