tippmix
Szoros végjátékban vertük a Vasast
2019. március 23.

Nehéz mérkőzésre készültünk a Vasas Akadémia ellen, az alapszakasz 21. fordulójában. A találkozón nagy akarással, de görcsösen játszottunk, de végig vezetve, szoros végjátékban nyertünk. 

Vasas Akadémia-ZTE NKK 57-60 (15-14, 14-22, 16-15, 12-9)
Budapest, Jv: Fodor A., Nyilas I., Tóth C. 

Vasas Akadémia: Dombai 16/3, Tóth 8, Varga 8, Bach 8/3, Karakasevic 7, csere: Vukov 2, Heljic 2, Boros-, Böröndy 6, edző: Földi Attila

ZTE NKK: Koizar 5, Pusztai 14, Maltsi 6, Ndiba 2, Horti 8, csere: Parker 10, Kovács 5/3, Gáspár –Szalay 5/3, Benke 5, edző: Gáspár Dávid 

Ahogy várható volt kemény, harcos küzdelmet vívtak a csapatok. Karakasevic közelijére Ndiba válaszolt, majd több mint két percig nem talált a gyűrűbe egyik alakulat sem. A hazaiaknak sikerült elkapni előbb a ritmust és Bach pontjaival került előnybe a Vasas. Nálunk eloszlottak a pontok. A 7. percig a Vasas vezetett, ekkor Gáspár –Szalay büntetőivel fordítottunk. A negyedet végül a Vasas nyerte Böröndy és Vukov duplájával (15-14). 

A második negyed hasonlóképpen folytatódott, mint az előző, annyi különbséggel, hogy most mi irányítottunk és nálunk volt az előny. A 13. perc elején Dombai és Kovács is triplát szerzett, majd az EB bronzérmes irányítónk büntetői után elkaptuk a ritmust. A negyed felétől pontosabban játszottunk és a Koizar-Pusztai-Parker trió pontjaival hétpontos előnyt harcoltunk ki a félidőre (29-36). 

A nagyszünet után Pusztai és Horti kosaraival tíz pont fölé nőtt az előnyünk (29-40). Nehezen jöttek a pontok mindkét oldalon. A negyed felénél Gáspár-Szalay Virág szerzett egy távolit, amivel már 12 ponttal vezettünk (31-43). Ezt követően hullámvölgybe jött a játékunkban, sokat hibáztunk, amit a hazaiak kihasználtak és egy 8-0-s rohanással visszajöttek a meccsbe (39-43). A hajrában Pusztai és Benke pontjaival tartottuk lőtávolon kívül a Vasast (45-51). 

A záró negyed elején Parker közelijével próbáltunk távolodni, de a fővárosiak nem hagyták magukat és Dombai harcosságának köszönhetően a negyed felére ledolgozták a hátrányukat (52-53). Izgalmas utolsó öt percet következett. Pusztai, Maltsi és Horti pontjaival hat ponttal elléptünk (53-59). Nem tudtuk végérvényesen lezárni a meccset és újabb hibáikat kihasználva a Vasas, Dombai és Varga dupláival kettő pontra feljöttek (57-59). Tíz másodperc volt hátra, amikor Koizar harcolt ki egy faultot és egy büntetőt bedobva biztosította be a győzelmünket (57-60). 

Gáspár Dávid: -Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg. Kevés pontot hozott a mérkőzés, amelyen görcsösek voltunk, és érezhető volt a nyomás a csapatomon, hogy utolsó hajszálon lógunk az esetleges négybe kerülésért. Összességében örülök a győzelemnek és gratulálok a játékosaimnak, de azt gondolom, ennél sokkal jobb teljesítményre is képesek vagyunk.

Szép volt lányok!

2019. március 23. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. október 27. 18.00

Lauber Dezső Sportcsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
72
::
:
DVTK
84
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Janis Ndiba
Kuttor Enikő
Horváth Fruzsina
Preisinger Boglárka
Kirby Burkholder
Nagy Dóra
Horti Dóra
Andjela Delic
Kovács Georgina
Keyona Hayes
Jurkó Noémi
Horváth Fanni
Dömötör Dorina
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics