tippmix
Szekszárdon folytatódott a serdülő bajnokság
2019. január 21.
Serdülő Bajnokság Alapszakasz 5. forduló

Miután az előző fordulóban szabadnaposak voltunk, az alapszakasz ötödik, utolsó fordulójában Szekszárdra utaztunk. Csapatkapitányunk, irányítónk, és egyben egyik legjobb játékosunk Török Kata sajnos csak civilben utazhatott velünk, decemberi bokasérülése még nem jött rendbe, így nem léphetett pályára. Másik kulcsjátékosunk, Ács Alexandra térdbántalmakkal bajlódik, ezért – bár Ő játszott – bizonytalan volt, hogy mennyit bír. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy ennek a fordulónak az eredményétől függetlenül már biztos, hogy a korábbi győzelmeink alapján csoportunk harmadik helyén végzünk, elérve ezzel az erre a szakaszra kitűzött célunkat.
Mindezek tudatában ezeken a meccseken az volt a legfontosabb, hogy minél több játékos játszhasson, illetve hogy nagyobb felelősség kerüljön azokra, akik máskor a két kulcsjátékosunk árnyékában játszanak.

A szekszárdi csapat – aki mindenképpen erősebb nálunk –minden erőfeszítésünk ellenére nagy arányban győzött le minket.

Atomerőmű KSC Szekszárd – ZKTE 84:49 (30:14, 22:6, 22:8, 10:21) 

ZKTE: Ács Alexandra 26, Óházy Julianna 8, Kovács Gréta 5, Horváth Nadin 4, Peterdi Fruzsina 2, Pauliscsák Lili 2, Büki Virág 2. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

A második meccsen a Győr ellen már Ács Alexandra is csak keveset játszott, fájt a lába, pihentetni kellett. A többiek változó sikerrel vették fel a harcot a győriek agresszív védekezésével szemben. A labdafelhozás nehézségei sajnos nagyon leszívták erőinket, ebben a felállásban ma csak erre a hat pontos vereségre tellett. Örömteli, pozitív színfoltja volt a mérkőzésnek, hogy Pauliscsák Lili önként vállalta, és nagyon jól oldotta meg az ellenfél kiemelkedően magas játékosának védését. A vereségünk oka elsősorban támadásaink erőtlensége és pontatlansága volt.

ZKTE – Széchenyi KA 46:52 (6:14, 12:7, 10:20, 18:11) 

ZKTE: Óházy Julianna 7, Horváth Nadin 7, Lepár Margaréta 7, Ács Alexandra 6, Pauliscsák Lili 6, Kovács Gréta 6, Paragi Csenge 4, Büki Virág 2, Peterdi Fruzsina 1. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Fotó: Suder Károly 

2019. január 21. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
NKE-CSATA
NKE-CSATA
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. február 23. 18.30

Budapest, Ludovika Aréna

Előző mérkőzés
ZTE NKK
81
::
:
PEAC-Pécs
91
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Benke Sára
#6 Gáspár-Szalay Virág
#10 Jurkó Noémi
#9 Evanthia Maltsi
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#7 Sigi Koizar
#14 Kovács Georgina
#8 Janis Ndiba
#15 Nadia Parker
#5 Horti Dóra
#12 Preisinger Boglárka
#13 Pusztai Petra
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics