tippmix
Sokat javult a játékunk
2019. szeptember 07.

Szombat este Pécsett léptünk parkettre felkészülési mérkőzésen, viszonozva a PEAC Pécs szerdai látogatását. Szerettünk volna, szinte mindenben javulni az első meccshez képest. 

PEAC Pécs-ZTE NKK 87-70 (19-18, 30-15, 19-15, 19-22)

Pécs, Lauber D. Sportcsarnok

PEAC Pécs: Maegan 14, Wentzel 4, Szabó 11/3, Bravard 21/9, Hegedüs 13, csere: Sánta -, Horobets 9/6, Gémes-Sarok 8/3, Ruják 4, Voinovic -, Kaposi 3. Edző: Meszlényi Róbert

ZTE NKK: Nagy 17/3, Kovács 3/3, Burkholder 15/9, Ndiba 3, Horti 4, csere: Delic 2, Hayes 26, Kuttor -, Preisinger-, edző: Molnár József

A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Maegan Conwright és Cierra Bravard, míg nálunk harcra készen várta a bevetést Keyona Hayes. 

Koncentráltan és határozottan kezdtük a találkozót és öt perc elteltével, négy ponttal vezettünk (7-11). A negyed hajrájában valamivel pontosabbak voltak a hazaiak, ami elég volt a játékrész megnyeréséhez (19-18). A második negyedben nem tudtuk azt hozni, mint az elsőben. A védekezésünk visszaesett és a dobásainkat sem jól választottuk meg. A Pécs kihasználva ezt kétszámjegyű különbséget tudott kiharcolni a félidőre (49-33).

A nagyszünet után a hazaiak tartották megszerzett előnyüket, mi pedig próbáltunk lépést tartani ellenfelünkkel. Sajnos a különbség nem akart csökkenni. A záró negyed ismét harcos játékot hozott . Sikerült támadásban és védekezésben is pontosabbnak lennünk és ennek eredményeként meg is nyertük a játékrészt. 

Összességében sikerült előbbre lépnünk a szerdai meccshez képest, de még vannak játékelemek, szituációk, amelyekben javulnunk kell. Keyona Hayes a padról beszállva, remekül mutatkozott be csapatunkban. A pályán töltött 28 percet maximálisan kihasználta és 26 pontot, 7 lepattanót és 27 IBM pontot szerezve a találkozó legjobbja lett. 

Molnár József:- Sokkal harcosabban játszottunk, mint az előző mérkőzésen. A taktikai elemeket nagy részben jól megoldották a lányok, de még sokat kell gyakorolnunk, hogy teljesen rögzüljenek. Támadásoknál is láttam pozitívumot, de sokat dédelgetjük még a labdát és kevésszer találjuk meg az üres embereket egyes szituációkban. A játékos csapaton belüli szerepe még alakulóban van, valamint az, hogy a rotációban kinek, hol lesz a helye. 

Fotó: Rónási Márton - PEAC Pécs

2019. szeptember 7. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
ZTE NKK
83
::
:
Uni Győr
79
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Jurkó Noémi
Csutorás Fanni
Nagy Dóra
Kuttor Enikő
Horváth Fanni
Horváth Fruzsina
Török Kata
Horti Dóra
Dömötör Dorina
Kovács Georgina
Janis Ndiba
Preisinger Boglárka
Ács Alexandra
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics