tippmix

Sokat javult a játékunk
2019. szeptember 07.

Szombat este Pécsett léptünk parkettre felkészülési mérkőzésen, viszonozva a PEAC Pécs szerdai látogatását. Szerettünk volna, szinte mindenben javulni az első meccshez képest. 

PEAC Pécs-ZTE NKK 87-70 (19-18, 30-15, 19-15, 19-22)

Pécs, Lauber D. Sportcsarnok

PEAC Pécs: Maegan 14, Wentzel 4, Szabó 11/3, Bravard 21/9, Hegedüs 13, csere: Sánta -, Horobets 9/6, Gémes-Sarok 8/3, Ruják 4, Voinovic -, Kaposi 3. Edző: Meszlényi Róbert

ZTE NKK: Nagy 17/3, Kovács 3/3, Burkholder 15/9, Ndiba 3, Horti 4, csere: Delic 2, Hayes 26, Kuttor -, Preisinger-, edző: Molnár József

A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Maegan Conwright és Cierra Bravard, míg nálunk harcra készen várta a bevetést Keyona Hayes. 

Koncentráltan és határozottan kezdtük a találkozót és öt perc elteltével, négy ponttal vezettünk (7-11). A negyed hajrájában valamivel pontosabbak voltak a hazaiak, ami elég volt a játékrész megnyeréséhez (19-18). A második negyedben nem tudtuk azt hozni, mint az elsőben. A védekezésünk visszaesett és a dobásainkat sem jól választottuk meg. A Pécs kihasználva ezt kétszámjegyű különbséget tudott kiharcolni a félidőre (49-33).

A nagyszünet után a hazaiak tartották megszerzett előnyüket, mi pedig próbáltunk lépést tartani ellenfelünkkel. Sajnos a különbség nem akart csökkenni. A záró negyed ismét harcos játékot hozott . Sikerült támadásban és védekezésben is pontosabbnak lennünk és ennek eredményeként meg is nyertük a játékrészt. 

Összességében sikerült előbbre lépnünk a szerdai meccshez képest, de még vannak játékelemek, szituációk, amelyekben javulnunk kell. Keyona Hayes a padról beszállva, remekül mutatkozott be csapatunkban. A pályán töltött 28 percet maximálisan kihasználta és 26 pontot, 7 lepattanót és 27 IBM pontot szerezve a találkozó legjobbja lett. 

Molnár József:- Sokkal harcosabban játszottunk, mint az előző mérkőzésen. A taktikai elemeket nagy részben jól megoldották a lányok, de még sokat kell gyakorolnunk, hogy teljesen rögzüljenek. Támadásoknál is láttam pozitívumot, de sokat dédelgetjük még a labdát és kevésszer találjuk meg az üres embereket egyes szituációkban. A játékos csapaton belüli szerepe még alakulóban van, valamint az, hogy a rotációban kinek, hol lesz a helye. 

Fotó: Rónási Márton - PEAC Pécs

2019. szeptember 7. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs
Előző mérkőzés
PINKK Pécsi 424
85
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Chroméj Hajnalka
#5 Németh Kincső
#3 Szabó Petra
#4 Miljana Dzombeta
#8 Dömötör Dorina
#14 Horváth Fanni
#16 Kulcsár Bianka
#12 Szabó Kinga
#15 Deanna Tuchscherer
#10 Mányoky Judit
#11 Horváth Fruzsina
#9 Úr Boglárka
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV