Sam Mackay – „Harcolni fogunk”
2014. november 14.
Volt csapata ellen játszik az amerikai légiós

A hétközi 4. fordulóban, egy fordulatos mérkőzésen hosszabbításban maradtunk alul a hasonló játékerőt képviselő Cegléd ellen. A kipontozódások mellett a kritikus pillanatokban rosszul döntöttek a lányok és a ráadásban már a hazaiak akarata érvényesült. Szombaton a remek játékosokból álló Győr érkezik Zalaegerszegre. A kispadon az egykori zalai sikertréner Völgyi Péter ül. A keze alatt a vendégek eddig minden mérkőzésüket megnyerték. Ellenük csak egy koncentrált, jó ritmusú, pontos játék vezethet sikerre. 

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a szombati összecsapás, főleg Samantha Mackay-nak, aki bajnokin először lép pályára volt csapat ellen, Sajnos akkor egy szörnyű baleset miatt nem folytathatta magyarországi pályafutását. A mérkőzésről, érzésekről esélyekről az ittlétéről érdeklődtünk:

Hogy érzed magad Zalaegerszegen?

Zalaegerszeg has been great! Coach took a chance on bringing me here, after my injury and I am very thankful for the opportunity. The team has been awesome! Everyone has been very welcoming and helpful! Since I do not speak the hungarian language I rely on my teammates a lot to help me with everyday activities. Whether that is practice, ordering lunch, getting mail, or whatever else comes up!

 - Zalaegerszeg nagyon jó! Az edző kockázatot vállalt azzal, hogy a sérülésem után idehozott, és én ezért a lehetőségért nagyon hálás vagyok. A csapat döbbenetes! Mindenki nagyon kedvesen fogadott és segítőkészek voltak! Mivel nem beszélem a magyar nyelvet, valamennyire a csapattársaimtól függők, akik segítenek nekem a mindennapos tevékenységekben is, legyen az edzése, ebédrendelés, postai dolgok intézése, vagy bármi, ami éppen adódik!


 
 

Milyen a csapat és mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel?

I feel that I am improving each day, but I still have a ways to go to get back to the player that I was before. I am just trying to work hard and focus on getting better and getting back into rhythm.

 -Úgy érzem, hogy napról-napra javulok, de még hosszú út áll előttem, ahhoz, hogy az a játékos legyek, aki a sérülésem előtt voltam. Ennek érdekében keményen dolgozom, és arra koncentrálok, hogy egyre jobb legyek és visszanyerjem a ritmusomat.

A Győr ellen játszatok szombaton, milyen mérkőzésre számítasz?

Gyor is a very good team. I feel that it will be a very up tempo game and a lot of transition for both teams. We have to focus on defending them as a team and be ready to help each other out. I know both teams will fight hard no matter what the outcome so it will be a good battle.

 -A Győr egy nagyon jó csapat. Úgy gondolom, hogy egy nagy tempójú mérkőzés lesz, sok tranzícióval, gyorsindítással mindkét oldalon.  Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy csapatként védekezzünk és készen álljunk egymás kisegítésére. Tudom, hogy mindkét csapat keményen fog harcolni, bármi is legyen a végeredmény, így ez egy jó csata lesz.

Milyen érzés, tavalyi események után a volt csapatod ellen játszani?

Obviously, last year the accident brought my teammates and I very close. There is a bond and a love that runs deeper than just being teammates. Some are still with gyor and some are not but I am very happy to be back in Hungary and close to these ladies. They are extraordinary people and some of the strongest individuals I have ever met. I am blessed to have them by my side. With that being said, they are still the opponent so it will be fun to play against them and I will do my best to try to win!

 -Egyértelmű, hogy a baleset nagyon összekovácsolta azt a csapatot és a játékosok között több van csak csapattársi kapcsolatnál. Van, aki még most is Győrben van és olyanok, akik máshol, de nagyon boldog vagyok, hogy visszajöhettem Magyarországra és közel lehetek a győri lányokhoz. Nagyszerű emberekről beszélek és néhányuk a legerősebbek közül való, akikkel valaha is találkoztam. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ők mellettem állnak. De mindezzel együtt,  természetesen ők is ellenfelek lesznek és bár „jó móka”, de mindent megteszek, hogy Mi hagyjuk el győztesként a pályát!

Mire lehet képes a ZTE ebben a bajnokságban?

We (zte), have not had a great start to the season but we are going to work very hard to get back on the right path. There are some very good teams in the Hungarian league but we are going to do our best! We will fight and battle every night looking to surprise some teams!

 -Nem kezdtük jól a szezont, de minden erőnkkel azon fogunk fáradozni, hogy visszatérjünk a helyes útra. Van néhány nagyon jó csapat a magyar ligában, de megyünk, tesszük a dolgunkat és mindig a legjobbat próbáljuk kihozni magunkból! Harcolni fogunk és csatába megyünk minden meccsen, hogy minél több csapatnak okozzunk meglepetést!


A mérkőzés időpontja:

ZTE NKK - CMB CARGO UNI GYŐR        
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 16:30     
Játékvezetők: Balog György,  Jurák Krisztián,  Kulcsár Tibor. (Forrai Sámuel )

A mérkőzést követően, 19 órától,  a Zalakerámia ZTE KK a Soproni Sördögök csapatával mérkőzik.

Hajrá lányok, hajrá ZTE!

Pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg