Rangadó vár ránk a TF ellen
2019. november 27.

A válogatott szünetről visszatérve, edzőváltás után magabiztos győzelemmel folytattuk a bajnokságot. Ma egy nagy kihívás vár csapatunkra, hiszen a remek formában lévő újonc TFSE-MTK látogat Zalaegerszegre. Ezen a találkozón mutatkozik be hazai pályán, mint vezetőedző Horváth Zsófia. Beszélgetésünk elején kicsit visszatekintettünk a szombati mérkőzlésre.

Mit mondtál a PINKK meccs kezdetén a lányoknak? 
-Azt mondtam a csapatnak, hogy úgy kell kimennünk a pályára, hogy ne az ellenfelünk kapja el a ritmust. Koncentrálni kell védekezésben és nagyon keményen oda kell állni és minél tovább fenntartani a koncentrációt.  A meccset jól kezdtük, de egy kicsit kiengedtünk, amit ők rögtön ki is használtak. Védekezésben és támadásban is voltak jó dolgok, olyan variációkat s sikerült megvalósítanunk, amit az időkéréseknél, vagy az elmúlt héten gyakoroltunk. Természetesen mindkét térfélen van még hova javulnunk. 

Hogy élted meg az első meccsedet NB I-es vezetőedzőként? 
-Kicsit megkönnyebbültem, hogy megvan az első és sikerrel tudtuk venni ezt az akadályt közösen a csapattal. Hálás vagyok a lányoknak, ahogy az elmúlt időszakban velem dolgoztak és a meccset is komolyan vették.   

Szerdán a TFSE MTK következik, akik annyiban hasonlítanak a ZTE NKK-ra, hogy mindkét csapat hazai pályán legyőzte a Győrt. Másrészről a szezon meglepetéscsapata eddig a fővárosi alakulat:
- PINKK elleni győzelem fontos volt számunkra és jó alapot adhat a folytatásra. ez egy jó kezdet. A TFSE mérkőzés egy rangadó lesz, hiszen három pozícióval előznek meg bennünket. Nagyon jó ritmusban kezdtek és feljutóként nagyon jól teljesítenek és egységes a csapatjátékuk, ami nyilvánvalóan az egyik erősségük. Nagyon fontos mérkőzés lesz, amelyre maximálisan készülünk. 

Két Jenkins adja meg a vendégek játékának a fazonját, hogy lehet belőlük készülni? 
-A center és az irányító, két kulcsposzt a csapatukban. A magas emberüket Nadia Parkerhez hasonlítanám, akik szívvel—lélekkel és nagy odaadással é jól is játszik. Az irányító pedig egy összetett játékos, aki remekül mozgatja és hozza helyzetbe a társait. Mind a ketten emberből vannak és kemény védekezéssel vissza lehet venni az ő játékukat. Ha agresszíven állunk a meccshez, akkor legyőzhetjük őket. 

A PINKK ellen több jó egyéni teljesítmény volt. Horti Dóra is remekül játszott, nézzük mit vár a TF elleni meccstől:


A találkozó 17 órakor kezdődik és a Nagy Viktor, Boros Tamás, Kulcsár Tibor (Gorka Szabolcs Zsombor) bírói hármas vezeti majd. 

fotó: PINKK Pécsi 424 

Hajrá lányok!

2019. november 27. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg