Pozitív mérleg az U16-os kiemelt selejtezőn
2018. szeptember 18.

Szeptember 15-16-án kétnapos selejtező tornán vettünk részt kadett csapatunkkal Zalakaroson. Ellenfeleink a BEAC „B”, a Kanizsa DKK és a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia „A” csapatai voltak. Hullámzó formával, sok hibával játszottunk, de a csapattagok remek hozzáállásának – a legtöbben betegen vállalták a játékot – és nagy küzdeni tudásának köszönhetően sikerült pozitív mérleggel zárnunk.

PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia „A” – Zalaegerszegi KTE 75-53 (16-16, 19-12, 28-7, 12-18)

ZKTE: Gombkötő Lili 6, Ács Alexandra 5, Markó Vivien 5, Horváth Fanni 14, Horváth Fruzsina 9. Cserék: Horváth Lili 9/6, Török Kata -, Kocsárdi Emese -, Szabó Kinga -, Németh Kincső 5. 

Két hasonló erősségű csapat kemény összecsapását láthatták a kilátogató nézők és csapatok a torna nyitányaként. A végső különbséget az adta meg, hogy a pécsiek stílusa rendkívül agresszív, kemény védekezésük célja az ellenfél játékának rombolása egész pályán. Az ilyen típusú csapatok ellen  mi sajnos továbbra is elég gyámoltalanok vagyunk, így nem tudunk konstruktívak lenni támadásban. A harmadik negyed első 6 percét (3-17) ráadásul buta játékkal és sok fegyelmezetlenséggel, ajándékba elpasszolt labdák tömkelegével odaadtuk ellenfelünknek, akik így végül jelentősebb különbséget is ki tudtak alakítani ellenünk. Az összecsapás a vereség ellenére jól szolgálta a felkészülésünket.

Kanizsa DKK – Zalaegerszegi KTE 55-56 (11-18, 12-10, 18-20, 14-8)

ZKTE: Gombkötő Lili 1, Szabó Kinga 3, Ács Alexandra 14, Horváth Fanni 20, Horváth Fruzsina 10. Cserék: Horváth Lili 2, Török Kata -, Kocsárdi Emese -, Németh Kincső -, Markó Vivien 6.

A nagykanizsai csapatból sérülés miatt alapemberek hiányzotak, igaz az utóbbi években bármelyik csapat bármilyen felállásban érkezett az aktuális helyszínre, az egymás elleni mérkőzések kemény meccseket, változatos játékot és végkimenetelt hoztak, mondhatni rendre igazi szomszédvári rangadókat vívunk egymással. Nem volt ez másként ezúttal sem. 17 percen keresztül kiváló teljesítményt produkáltak a lányok, 28-15-nél a félidőre végleg eldönthették volna a mérkőzést, de már sokadszorra hoztuk magunkat kellemetlen helyzetbe azzal, hogy visszaengedtük ellenfelünket a mérkőzésbe, így csak ötpontos előnnyel vonulhattunk a félidei pihenőre. A kanizsai csapat teljesen vérszemet kapott, ráadásul három meghatározó játékosunk is kipontozódott már a harmadik negyedben. Védekezésben azonban a többiek óriásit küzdöttek a záró periódusban, így az őrült végjáték ellenére is a legvégére egypontos, minimális előnyt sikerült megőrizni.

Zalaegerszegi KTE – BEAC „B” 71-50 (21-11, 20-8, 11-15, 19-16)

ZKTE: Török Kata 11, Németh Kincső 2, Szabó Kinga 4, Horváth Fanni 13, Horváth Fruzsina 15. Cserék: Horváth Lili -, Kocsárdi Emese 4, Gombkötő Lili 9/3, Ács Alexandra 7, Markó Vivien 6.

Harmadik ellenfelünk jelenleg még egy szerényebb játékerőt képviselő „B”-csapat, ezen az összecsapáson így igyekeztünk különféle játékelemek gyakorlásával foglalkozni. Az első félidőben a védekezésen volt a hangsúly, amit remekül megoldott mind a 10 játékos, míg a fordulás után egyik bonyolultabb támadási figuránkat próbálgattuk, de ezzel kapcsolatosan eléggé akadozott még a gépezet. Kifejezetten sportszerű mérkőzés volt, amely mindkét csapat fejlődését jól szolgálta.

Rózsás Gábor: -Jelenleg még nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a kiemelt bajnokság reális cél legyen U16-os csapatunknak, mindössze két 2003-as lány van a keretünkben, a többiek 2004-2005-ös születésűek. A hozzáállással és küzdéssel maximálisan elégedett vagyok, a lányok nagyot dolgoztak mindkét nap, megérdemelten gyűjtöttek be két győzelmet is. A közeljövőben további U14-es játékosok beépítését tervezzük, s emellett szeretnénk, ha csapatunk fejlődések töretlen maradna. A két győzelmünk értékét tovább növeli, hogy mind a 10 jelenleg hadra fogható játékosunk legalább egy mérkőzésnyi időt, azaz 40 percet a parketten töltött a három összecsapás alatt és mindannyian mutattak kiváló dolgokat mindkét oldalon. Sérültjeinket és betegeinket már nagyon várjuk, reméljük, mielőbb vissza tudnak térni közénk, velük jelentősen bővülnének lehetőségeink és ez hosszútávon, az eredményességünkön is megmutatkozna! Gratulálok a pécsi csapatnak és edzőiknek a kiemelt bajnokságba való megérdemelt bejutáshoz, s további sikeres szereplést kívánok nekik! Lányaimnak pedig köszönöm a hétvégi összteljesítményüket, nagyon büszke vagyok rájuk!.

Fotó: Cseszneki Ildikó

2018. szeptember 18. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV