Parkettről a kispadra
2017. július 07.
Huszonnégy éves profi pályafutás után ül le a kispadra Horváth Zsófia, de már nem játékosként, hanem másodedzőként

Az elmúlt idényben a hetedik helyen végzett a ZTE NKK női kosárlabda csapata. Gáspár Dávid debütáló éve a vezetők szerint is jól sikerült. A következő 2017/2018-as szezonra már két külföldi és egy magyar igazolása is van a csapatnak. A szakmai munkában viszont változás történt, ugyanis a profi pályafutásával felhagyó, korábbi válogatott játékos Horváth Zsófia másodedzőként folytatja munkáját a csapatnál. A korábbi másodedző Bukics Zsolt a győri férfi kosárlabda csapathoz szerződött, ahol az U20-as csapat edzője és a felnőtt csapat másodedzője lesz. Horváth Zsófia 24 éves profi pályafutás után akasztja szögre a sportcipőjét:

-A hatodik évemet tapostam itt Zalaegerszegen és a negyedik évem volt sorozatban, hogy úgy mentem neki egy-egy szezonnak, hogy ez lehet az utolsó. Úgy gondoltam, ha eljön az az érzés, hogy elég, akkor jó érzéssel szerettem volna lezárni egy 24 éves kosárlabda pályafutást, ami nagyon hosszú és nagyon szép időszak volt. Csak azt kívánhatom, hogy úgy tudjon más is lezárni egy ilyen hosszú pályafutást, hogy saját akaratból hagy fel az aktív játékkal és nem egy sérülés kényszeríti erre a döntésre. Nagyjából mindent elértem, amit szerettem volna. Nagyon sok mindent éltem meg és értem el itt a ZTE NKK-nál. 

A kiváló játékos elmondta, hogy a bejelentése után nagyon pozitív és jóleső érzés volt, hogy felkértek másodedzőnek és egyben sokkoló is volt számára.

-Tóth László ügyvezető és Gáspár Dávid vezetőedző jelezte, hogy számítanának rám a csapat mellett. Az elmúlt években már besegítettem az utánpótlás csapatoknál és szívesen dolgoztam volna a fiatalokkal. Nem erre kértek fel, hanem egy sokkal másabb feladatra, ami egy pozitív impulzus volt számomra és hallgatva a belső hangra szívesen fogadtam el a felkérést némi gondolkodást követően. 

Az újonnan kinevezett másodedző konkrét feladatairól is érdeklődtünk:

-Amit előzetesen jeleztek felém az, hogy át kell állnom a sötét oldalra. A viccet félretéve már az első évben komolya szerepet szánnak nekem a vezetők. Egy korosztály vagyunk Gáspár Dáviddal és valószínűleg a szemléletünk is nagyon sok mindenben azonos, de mivel én most fejezem be a pályafutásomat így talán a játékosok lelki világának megértésében és ezáltal a csapatépítésben is tudok majd segíteni. Rögtön be is dobnak a mélyvízbe, mivel Dávid augusztus elején még az U20-as válogatottnál fog dolgozni, ezért az én feladatom lesz a labdás edzések megtartása és a lányoknak bemutatni a labdát. A szezon alatt az ellenfél felmérése, játékos és játékelemzések, a saját figuráinknak a kialakítása szerepel a feladataim között. 

Gáspár Dávid elmondása szerint nagyon várja a közös munkát és azt is elárulta, hogy tervezik egy amatőr NB I/B-s csapat indítását is, ahol Zsófi lenne a vezetőedző. 

2017. július 7. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV