Óriási csatában győztük le a Szekszárdot
2015. április 01.
Az 5-6. helyért a PINKK Pécsi 424 lesz az ellenfelünk

A női kosárlabda bajnokság 5-8. helyéért folytatott rájátszásában csapatunk az Atomerőmű KSC Szekszárddal vívott páros csatát a továbbjutásért. Az első meccset mi, a másodikat a tolnaiak nyerték így jöhetett a mindent eldöntő harmadik mérkőzés. 

Letámadással kezdtünk és próbáltuk megzavarni ellenfelünket. Az első percekben főleg Zele Dorina volt elemében (6-2). A kezdeti lendület alábbhagyott és Scekic és Stjepanovic pontjaival az 5. percre kiegyenlített a Szekszárd (10-10). Varga Zsófi büntetői és Sam Mackay hármasával hat pontra megléptünk és újra lendületbe jöttünk. A negyed végére nyolc pontos előnyt szereztünk és minden úgy alakult, ahogy szerettük volna (27-19). 

A rövid pihenő után belekezdett a vendégcsapat. Hadú hármasával és Stjepanovic négy pontjával újra nyílttá tették a találkozót (27-26). Tűzoltóként érkezett Velkey Kriszta hármasa, de ez csak pillanatokig jelentett némi biztonságot. A Szekszárd harcosan és jól játszott. A 16. percben egy 8-0-s roham végén már a vendégek vezettek (34-36). A negyed további részében mi szaladtunk az eredmény után. A vendégek irányítottak és a félidőre hárompontos előnyt szereztek (44-47). 

Nyíltsisakos küzdelemre volt kilátás a folytatásban.

A nagyszünet után Nagy Dóri fújt riadót és remekül irányította a csapatot. Az irányító két remek kosarával átvettük a vezetést (48-47). Tovább tartott a lendületünk és Szélesy hármasával a 25. percben már egyre távolodtunk a tolnaiaktól (55-47). Továbbra sem nyugodhattunk meg, mert Studer Zsuzsa és Hajdú Zsanett is eredményes volt távolról és a keményen kiharcolt vezetés egy szempillantás alatt elolvadt (55-53). Mackay vette kezébe újra a karmesteri pálcát és Zelével társulva nyolc pontra növelté előnyünket (62-54). A negyed hajrájában próbált közelíteni a Szekszárd, de a dudaszó előtti pillanatban dobott Mackay hármas lehűtötte a kedélyeket (65-57). 

A záró felvonás izgalmas csatát hozott. Csapatunkból négyen (Varga, Zele, Nagy, Szélesy) is a kipontozódás szélére sodródtak. Elvesztésük reménytelen helyzetbe sodorhatott volna bennünket. Két perc után Scekics büntetőivel zárkózott a vendégcsapat, amit Zele Dorina sportszerűtlen hibája miatt dobhatott a légiós. Ezzel a hibával Zele ki is pontozódott. A 34. percben Darida Csilla dobott kiváló pillanatban egy távoli, de Scekicet nem tudtuk tartani. A 34. percben Varga is kipontozódott és két pontra zárkózott a Szekszárd (68-66). Egyre fokozódott a feszültség. A 36. percben Nagy Dóri is kipontozódott. A büntetővonalról Stjepanovic dobhatott, de csak egyik dobása ment be (68-67). A másik oldalion Studer Ágnes szedte össze másodpercek alatt a negyedik és ötödik személyiét és ő is a padra kényszerült. Sam Mackay pedig rezzenéstelen arccal értékesített a büntetőket (70-67). Az utolsó három percben Szélesy Juditnak jutott a főszerep. Rutinjának és harcosságának köszönhetően tartottuk előnyünket és remek palánk alatti kosarainak köszönhetően hét ponttal megléptünk. A hátralévő időben harcosan védekeztünk és tartottuk előnyünket. Szélesy remekül büntetőzött, de legjobbkor szerzett védőlepattanót és a büntetőt Aldazabal Laura is. A vége tízpontos siker, amiért keményen megküzdöttek a lányok. 

Változatos, jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok és az utolsó pillanatig kiélezett volt a csata, nem tudni ki örülhet a végén. A lányok fogcsikorgatva és csapatként küzdöttek, aminek az eredménye a párharc megnyerése volt. A vendégszurkolók igazi rájátszáshangulatot teremtettek a sportcsarnokba ütőhangszereikkel. 

ZTE NKK- Atomerőmű KSC Szekszárd
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
JV: Boros, Jurák, Minár

ZTE NKK: Darida 3/3, Nagy D. 8, Mackay 20/6, Varga Zs. 7, Zele 18/3. Csere: Szélesy18/3, Ambrus, Velkey 3/3, Aldazabal 4. Edző: Gáll Tamás

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 10/3, Scekic 23/3, Hajdú 8/6, Theodoreán 3, Mansaré 6. Csere: Stjepanovic 13, Kovalcsik 3, Studer Zs. 3/3, Boskovics 2. Edző: Magyar Gergely

A párharc előtt Gáll Tamás elmondta, hogy szeretnénk visszakerülni arra a helyre, ahova mindig is tartoztunk. Ezzel a remek győzelemmel ezt részben teljesítettük. A folytatásban a Ceglédet kétszer legyőző, regnáló bajnokcsapat, a PINKK Pécsi 424 lesz az ellenfelünk, ahol a pécsiek a pályaválasztók.

Szép volt lányok!

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg