Nyolc hét munka vár a lányokra
2015. augusztus 11.

Hétfőn délelőtt némi megbeszélést követően a Városi Sportcsarnokhoz közeli Parkerdőben ráhangoló futással kezdte meg a munkát a 2015/2016-os szezonra együttesünk. 

A lányok a vasárnapi Jótékonysági Főzőnapon találkoztak, ahol a csapatépítés és a pihenés mellett már a következő időszak is szóba került a játékosok beszélgetéseiben. 

-Kilenc felnőtt játékossal vágtunk neki a munkának, köztük négy újonnan érkezővel – kezdte felvezetőjét Gáll Tamás. – Az egyikük egy régi-új játékos Gáspár-Szalay Virág, aki szülés után tért vissza. Mellette Orsó Viktória és Böröndy Vivien az MTK-ból, míg Licskai Zsófia Sopronból erősíti a zalai csapatot. A felnőttek mellé- Szélesy Judit, Nagy Dóra, Velkey Krisztina, Horváth Zsófia és Jurkó Noémi- négy fiatal játékos is csatlakozott - Csarankó Viktória, Dömötör Dorina, Gaál Zsófia és Németh Fanni, akik még csak kóstolgatják a felnőtt csapat légkörét. Hozzájuk később csatlakozik Lang Vera, Kovács Georgina és Kovács Cintia is. 

Vezetőedző a távozókról is beszámolt. Kiderült, hogy az eddig csapat nélkül lévő Ambrus Szandra az MTK-ban folytatja a játékot. Zele Dorina a PEAC Pécshez, Varga Zsófia Győrbe igazolt, Sam Mackay pedig visszatért Amerikába. A jelenlegi felnőtt kerethez még egy játékos érkezése várható, aki feltehetően külföldi lesz. 

A felkészülés első szakaszában Tuboly József erőnléti edző által összeállított feladatsorokat végeznek majd a lányok, amiben az erőnlét megszerzése a fő cél. Egyelőre a futás és a kondicionáló edzések lesznek túlsúlyban, majd fokozatosan kerül elő a labda és a technikai-taktikai edzések veszik át a főszerepet. 

-Az első időszakban meg kell teremteni a játékosok közti összhangot, mind csapat, mind erőnléti szinten.

Nem könnyű feladat ez, mivel a keretből többen még a nyári szünetben sem pihentek Böröndy Vivien és Nagy Dóra az U20-as válogatottal szerepeltek, Horváth Zsófi sérüléséből tért vissza, míg Gáspár-Szalay Virág szinte végig edzésben volt a nyáron, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját.

Gáll Tamás  elmondta, hogy a Sopronnal és a Győrrel terveznek felkészülési mérkőzéseket játszani, valamint a Szekszárd és a Pinkk Pécsi 424 van még esetleges edzőpartnerként számításba véve. A csapat a hagyományos hazai rendezésű Göcsej Kupa mellett vagy a Sió kupán vagy a Krasznai Kupán szerepel majd. 

A bajnokság várhatóan október 3-án kezdődik.

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg