Nem termett babér U18-as csapatunk számára a kiemelt selejtezőben
2018. szeptember 18.

A felkészülésnek már nagyon korai szakaszában, az első tanítási hét végén Budapestre látogattunk legfelsőbb korosztályú utánpótlás csapatunkkal. A két selejtező mérkőzést szerettük volna egyfajta ráhangolódásként felhasználni a szezonra, illetve természetesen titokban abban reménykedtünk, hogy első ízben sikerül kivívni a kiemelt bajnokságban történő szereplést. A hosszú utazás után sajnos gyorsan kiderült, hogy ez nem a mi napunk, kis túlzással semmi nem sikerült, mindenki tudása alatti produkcióval rukkolt ki. Két ellenfelünk a Monori SE és a Török Flóris Törekvés SE ezt könyörtelenül kihasználta és megérdemelten győzött.

Zalaegerszegi KTE – Monori SE 55-68 (8-16, 14-18, 19-22, 14-12)

ZKTE: Kovács Georgina 9/3, Csarankó Dorottya 5, Czigány Cintia 2, Horváth Fanni 8, Horváth Fruzsina 11. Cserék: Böcskei Réka 3/3, Ujhelyi Fanni 4, Sefner Rebeka 7, Bagó Linett 2, Szabó Kinga 4. Edző: Rózsás Gábor.

Ellenfelünk az első másodperctől statikus területvédekezésre rendelkezett be, nem találtuk a középtávoli és távoli dobásainkat, emiatt görcsössé váltunk, gyorsan 6-10 pontos hátrányba kerültünk, amit szinte végig görgettünk magunk előtt. A monoriak ráadásul 8 triplát dobtak kifejezetten jó százalékkal, amelyek ráadásul mindig a legrosszabbkor érkeztek és verték vissza felzárkózási kísérleteinket. Rengeteg elemi, gyermeteg hibákat vétettünk, gyengén lepattanóztunk, így nem érdemeltünk győzelmet. Egyetlen pozitívum, hogy minden játékosunk szerzett mezőnykosarat az összecsapáson.

Török Flóris Törekvés SE – Zalaegerszegi KTE 87-62 (11-11, 29-18, 17-15, 30-18)

ZKTE: Böcskei Réka 4, Kovács Georgina 18/9, Csarankó Dorottya -, Horváth Fanni 15, Horváth Fruzsina 10. Cserék: Sefner Rebeka 5, Czigány Cintia 4, Ujhelyi Fanni 3, Bagó Linett -, Szabó Kinga 3. Edző: Rózsás Gábor.

A második mérkőzést a hazai csapat ellen már egészen jól kezdtük, kezdeményezőbbek voltunk, jól játszottuk át ellenfelünk agresszív letámadását és néhány ponttal előbbre tartottunk. Sajnos az első negyed derekán legjobb védőjátékosunkat egy palánk alatti szituációnál letaglózták, aki sajnos nem is tudta folytatni a játékot térdsérülése miatt. Ez és az, hogy vendéglátónk 21 büntetőt dobhatott az első félidőben döntően befolyásolta további sorsunkat. Egészen a harmadik negyed végéig nyitottá tudtuk tenni a találkozót, de a végére teljesen felőrölt minket budapesti riválisunk. 

Rózsás Gábor:-Az augusztusi felkészülésünk egész jól sikerült, erre azonban alaposan rányomta a bélyegét az ezzel szöges ellentétben álló első tanítási hét. A budapesti selejtező mindkét mérkőzésén gyengén, rengeteg ki nem kényszerített hibával játszottunk, sajnos csak árnyékai voltunk önmagunknak. Két ellenfelünknek gratulálok megérdemelt győzelmeikhez, számunkra pedig sok-sok tanulsággal szolgált ez a nap. Edzünk, dolgozunk tovább, szeretnénk kitűzött céljainkat együttes erővel megvalósítani és szép eredményeket elérni a bajnokságban. A mai selejtező is bizonyította, hogy – főleg gyengébb napjainkon – ez nem lesz könnyű feladat, de természetesen nem hátrálunk meg a kihívások elől!.

2018. szeptember 18. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg