Nem sikerült revansot vennünk
2017. december 14.

Az NB I/B fehér csoportjában a ZTE NKK II a Tatabánya együttesét fogadta. Szerettünk volna visszavágnia az első fordulóban elszenvedett 2 pontos vereségért, de a vendégek végig vezetve megérdemelten győztek Zalaegerszegen is. 

ZTE NKK II - Tatabánya 55-71 (12-19, 19-18, 12-18, 12-16)

Zalaegerszeg, Ostoros Csarnok, Jv: Kapusi Gábor, Hernicz Balázs

ZTE NKK II: Vincze 13, Kovács G. 15, Liska 2, Jurkó 8, Varga 4, csere: Kovács C. 6, Preisinger -, Kaj -, Hersics 5, Gaál 2, edző: Horváth Zsófia 

Tatabánya: Horváth 12, Csicsai 18, Guti 8, Szamosi 14, Pénzes 15, csere: Sipos 4, edző: Lukács Sándor

Bár nem kezdte rosszul a lányok a mérkőzést, de nem sikerült dominálnunk hazai pályán, a Tatabánya ellen. A vendégek igazi center nélkül álltak fel, de az ebből adódó előnyt nem tudta igazán kihasználni a hazai együttes. Már az első negyedben 7 pontos vezetésre tett szert a Tatabánya és hiába zárkózott a ZTE, a hátrányát csak 1 ponttal tudta csökkenteni a nagyszünetig. 

A hazaiak próbálkoztak zónavédekezéssel is, de ez most, az eddigi meccsekkel ellentétben nem működött jól. Ellenfelünk precíz, gyors passzokkal üres dobóhelyzeteket alakított ki. Jól használta ki a rutinos vendégcsapat a hazaiak buta hibáit és bár voltak fellángolásaink, sajnos ezen a meccsen igazán esélyünk sem volt a győzelemre. 

Horváth Zsófia: - Bár nagyon készültünk erre a visszavágóra, de nem sikerült a megfelelő lendülettel és élességgel játszanunk. Nagyon fogadkoztunk, hogy visszavágunk az 1. fordulóban elszenvedett 2 pontos vereségért, de pályára érve ezt a lendületet nem láttam. Volt pár ügyes megmozdulásunk, de sajnos a szabad labdákat nem tudtuk megszerezni és egy lépéssel az ellenfél után kocogtunk, majdnem végig. Ezt használta ki az ellenfél és emellé viszonylag jó dobóformát is mutattak, ami rólunk nem volt elmondható. A védekezésünk nem érte el azt a szintet, amit úgy gondolok, hogy a lányok tudnak, és sajnos úgy gondolom, hogy ellenfelünk sokkal jobban értette és élvezte is kosárlabdát ezen a napon Mindezek összessége alakította ki a 16 pontos különbséget a mérkőzés végére. Nem nagyon tudok pozitívumot kiemelni (esetleg a kevés eladott labdánkat), mert nekem nagyon nem tetszett a csapat mozgása ezen a mérkőzésen. Vannak ilyen napok minden csapat életében, de megyünk tovább, mert kis Csapatunknak minden meccs egy jó lecke.

2017. december 14. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV