tippmix
Nem sikerült megnehezítenünk a Sopron dolgát
2019. április 19.

Az elmúlt szezonhoz hasonlóan, idén is elődöntőt játszott csapatunk, ami valljuk be nagy fegyvertény és szenzációs eredmény ebben a kiélezett mezőnyben. Az első mérkőzésen a Sopron pontosabban játszott és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. 

Sopron Basket –ZTE NKK 72-37 (20-14, 15-7, 16-10, 21-6)
Sopron, Jv: Cziffra Cs., Nagy V., Tóth C. (Gorka)

Sopron Basket: Turner 2, Casas 9, Dupree 18, Crvendakic 7, Határ 13, csere: Dubei 11/9, Weninger-, Jovanovic 10, Varga 2, Czukor-. edző: Roberto Iniguez

ZTE NKK: Koizar 3, Pusztai 2, Maltsi 11/9, Ndiba 4, Horti 7/3, csere: Kovács 3/3, Gáspár-Szalay-, Parker 4, Benke 3/3, edző: Gáspár Dávid

A házigazdáknál Zahui és Fegyverneky sem játszott. Crvendakic szerezte az elődöntő első kosarát, majd két labdaszerzés után Ndiba és Pusztai pontjaival fordítottunk (2-4). A Sopron megrázta magát és Dupree pontjaival a negyed felénél már nyolc pontos előnyben volt (14-6). Időkérés után Horti triplájával és Maltsi közelijével zárkóztunk (14-11). Tehettük volna szorosabbá is a negyedet, ha a nehezen kialakított helyzeteinket értékesítjük. A folytatásban Turner és Dupree pontjaival próbált ellépni a házigazda, de Maltsi triplájával tartottuk a lépést (20-14). 

Parker ziccerével kezdtünk a második negyedben, majd Dubei és Benke is szerzett egy-egy távolit (23-19). Keményen védekeztünk és ez nem ízlett a címvédőnek. A három perces gólcsendet Crvendakic törte meg egy duplával (27-19). A félidő hajrája egyértelműen a Soproné volt. Sok könnyű helyzetet hagytak ki a lányok és a védekezésünk is visszaesett, míg a házigazda sokkal pontosabban és eredményesebben (35-21). 

A nagyszünet után Maltsi hintett egy távoli, majd a továbbra is jól támadó Sopron húsz pont közelébe növelte az előnyét (44-26). A 24. percben Maltsi újabb hármasával és Parker centerezésével zárkóztunk (46-31). A lendületünk most is tiszavirág életű volt, mert sok hiba csúszott a játékunkba. A 27. percben Határ duplájával és Dubei hármasával a Sopron húsz pontra tornászta a különbséget (51-31). 

Kovács egy hármassal vezette fel a záró felvonást, majd meg is álltunk a pontgyártásban. Hosszú percek után Ndiba szerzett egy közelit, de a Sopronnak Casas révén egyből volt válasza (62-36). Továbbra is sok volt a pontatlanság a játékunkban. A végén a soproni fiatalok is pályára léphettek és tovább növelték az előnyüket. A vége magabiztos hazai győzelem, de ha egy picivel több tűzzel és pontossággal játszunk, akkor ez a találkozó sokkal szorosabb is lehetett volna. 

Folytatás húsvétvasárnap 19 órakor Zalaegerszegen. 

2019. április 18. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

2018/2019 -es szezonban bronzérmes

a ZTE NKK

Előző mérkőzés
ZTE NKK
80
::
:
Uni Győr
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Janis Ndiba
Jurkó Noémi
Kuttor Enikő
Dömötör Dorina
Preisinger Boglárka
Horváth Fruzsina
Kovács Georgina
Horti Dóra
Ács Alexandra
Török Kata
Csutorás Fanni
Nagy Dóra
Horváth Fanni
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics