Nem sikerült kiegyenlítenünk, így a 7-8. helyért küzdhetünk
2016. április 13.

ZTE NKK – PEAC Pécs 58-80 (10-22, 11-10, 21-23, 16-25)
Zalaegerszeg 150 néző
Jv: Boros, Surányi, Bognár (Forrai)

ZTE NKK: Nagy 16/3, Gáspár-Szalay 10/6, Szélesy 5/3, Licskai 2, Horváth 10, csere: Orsó 7/3,  Böröndy 2, Velkey -, Pap 6, Kovács-, Edző: Gáll Tamás 

PEAC Pécs: Eivery 3/3, Raksányi-, Zele 17/3, Parks 20, Williams 22/3, csere: Fűrész 10/6, Bozóki-, Stankovic 4, Szűcs 4, edző: Roberto Hernandez

Az 5-8. helyért folytatott páros csata második mérkőzésén fogadta a ZTE NKK a PEAC Pécs együttesét. Az első mérkőzésen a lepattanózás volt az egyik sarkalatos pont a  játékunkban, így Gáll Tamás a bemelegítés végén a szoros védekezésre és a határozott lepattanózásra hívta fel a lányok figyelmét. 

A hazaiak kezdtek jobban és a 4. percben Gáspár-Szalay Virág büntetőivel 6-2-re vezettek. A negyed felénél Williams rázta meg magát és pontjaival fordított a Pécs (8-10). A játékrész végét megnyomta a vendégcsapat és állva hagyta csapatunkat. 0-10-es rohammal megnyugtató előnyt szerzett a folytatásra a PEAC (10-22). 

A második negyed elején Fűrész hármasával tovább nőtt a vendég előny. Szorítottunk a védekezésen és Orsó hármasával kezdve egy 9-0-át futottunk és hat pontra zárkóztak a lányok (19-25). A félidő vége ismét a vendégeké volt. Park és Williams pontjaival visszaállt a tíz pont feletti különbség (21-32).

A nagyszünet után Zele Dorina és Nagy Dóra váltott kosarat, majd Horváth Zsófi szerzett egy közép távolit. Nagyon akart a ZTE, de emellett kapkodva és pontatlanul játszott ebben a szakaszban. A vendégek Zele és Williams vezérletével tizenöt pontra növelték előnyüket (27-42). Gáll Tamás időkéréssel próbálta megtörni a pécsiek lendületét. Gáspár –Szalay egymást követően kettő távolit is szerzett, majd Pap egy közelivel csökkentette a hazaiak hátrányát (35-47). A negyed hajrájában kipontozódott Gáspár-Szalay, míg a PEAC tartott a megszerzett előnyét és 13 pontos előnnyel vághatott neki a záró játékrésznek (42-55). 

Harcosan kezdték az utolsó negyedet a lányok, főleg Horváth Zsófi küzdeni tudása volt dicsérendő. Sajnos hiába próbáltunk zárkózni, szinte mindig volt vendégoldalról is válasz. A Gáll Tamás a fiatal Kovács Georginát is a pályára küldte, hogy gyorsabb legyen a csapat. A negyed felénél állandósulni látszott a 12 pontos pécsi előny. Csapdázással próbáltuk megzavarni a labdát felhozó vendégjátékosokat, de ez csak hellyel, közzel sikerült. A mérkőzés végére húsz pont fölé nőtt a vendégek előnye és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést (58-80). 

A találkozó már az első negyedben eldőlt és sajnos végig futottunk az eredmény után. 

Gáll Tamás: ­ Nincs új a nap alatt, ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az első találkozón. Ráadásul rosszul is dobtunk. Vereség lett a vége.

Roberto Hernandez: ­ A második negyedben volt egy gyenge időszakunk, de összességében mi irányítottuk a találkozó menetét. Jól védekeztünk és elfogadhatóan is dobtunk. 

Csapatunk a 7-8.helyért folytathatja. Hogy kivel, azt még nem tudjuk, mivel a másik ágon a Cegléd-Szekszárd párharc 1-1.
 

pity

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg