Nem sikerült javítani a Régiós Rájátszásban, nem volt esély a továbbjutásra
2018. január 25.

Hosszú, közel kéthónapos bajnoki szünet után folytatta szereplését U16-os csapatunk. Ellenfeleink ismét a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Székesfehérvár és a Kanizsai Vadmacskák SE csapatai voltak. Legutóbb még december elején, Nagykanizsán két kiváló mérkőzést tudtunk játszani ellenük. Ezúttal Székesfehérvárott, a Tóvárosi Általános Iskola szépen felújított tornatermében került megrendezésre a forduló.

Zalaegerszegi KTE - Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia 50-65 (12-14, 11-18, 6-18, 21-15)

ZKTE: Böcskei Réka (15/3), Gáll Janka (8), Csarankó Dorottya (12), Horváth Fanni (6), Horváth Fruzsina (9) Cserék: Török Kata (-), Sefner Rebeka (-), Ács Alexandra (1) Lang Luca (-). Edző: Rózsás Gábor.

Az első félidő végéig teljesen szoros, nyílt volt a találkozó, ott sajnos egy időkérésünk után nem sikerült megvalósítani az eltervezetteket, amire nagyon rosszul reagáltunk és megrogyott csapatunk a hátralévő percekre, így 23-32-vel fordultunk. A harmadik periódusban a hazaiak egyre inkább próbálták kihasználni jelentős magassági fölényüket és jóval bővebb keretüket, végig nagyon agresszíven játszottak, sok személyi hibával akadályozták a gyors játékot, illetve palánk alatti fölényüket igyekeztek érvényesíteni mindkét térfélen. Védekezésváltásainkkal és lelkes játékunkkal viszonylag jól tudtuk tartani magunkat, de győzelmi esélyeink sajnos nem voltak. Az előző találkozón 66-50-re, most egyetlen apró pont eltéréssel 65-50-ra maradtunk alul jól felkészített fehérvári ellenfelünkkel szemben, így kijelenthető, hogy jelenleg ez a reális különbség a két együttes között.

Kanizsai Vadmacskák SE – Zalaegerszegi KTE 85-59 (18-19, 21-13, 23-23, 23-14)

ZKTE: Böcskei Réka (8), Gáll Janka (1), Csarankó Dorottya (8), Horváth Fanni (22), Horváth Fruzsina (18) Cserék: Török Kata (-), Ács Alexandra (2), Sefner Rebeka (-), Lang Luca (-). Edző: Rózsás Gábor.

Az első negyedben sikerült ráerőltetnünk megyei riválisunkra akaratunkat és vezetni, de a második negyedet sajnos borzalmasan rosszul (0-10) kezdtük és a fizikális fáradtság jelei is egyre inkább jelentkeztek a lányokon az első meccsét játszó jól láthatóan frissebb Vadmacskák ellen. 39-32-nél kezdődött a második félidő, majd a 23. percben 44-39-nél egy újabb párperces, komoly összeomlás megpecsételte a sorsunkat (28. perc: 59-39). A záró játékrészben 65-51-ig sikerült zárkózni, de ezzel ellőttük az összes puskaporunkat, teljesen kimerültek a lányok az utolsó 6-7 percre. Összegezve: teljesen megérdemelten nyertek a gyermeteg, buta hibáinkat és fegyelmezetlenségeinket könyörtelenül kihasználó nagykanizsai lányok.

Rózsás Gábor: „Nehéz szezonunk van, egy mókuskerékhez tudnám leginkább hasonlítani. Az örömteli, hogy vannak nagyon elhivatott, kitartó és ügyes játékosaink az egyesületben, akik ha ilyen lelkesedéssel és szorgalommal dolgoznak tovább, akkor nagyon sok örömet fognak okozni egymásnak, maguknak és edzőiknek is és adott esetben komolyabb szintre is tudnak lépni. Két ellenfelünknek gratulálok a megérdemelt győzelmekhez, mi pedig igyekezni fogunk ebből a két vereségből is minél többet tanulni és eltüntetni azokat a hibákat a játékunkból, amiket rendre elkövetünk, és amik miatt nem tudunk kettőről háromra jutni. Egyelőre nem tudjuk, hogyan folytatódik számunkra a bajnokság, bízunk benne, hogy lesz lehetőségünk további mérkőzéseket játszani."

Fotók: Cseszneki Ildikó

2018. január 25. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg