Nem hagyott esélyt nekünk a Szekszárd
2020. október 21.

A hatodik fordulójában a bajnokság egyik élcsapatát a KSC Szekszárdot fogadtuk. A vendégeknél egyedül Goree nem játszott, de nélküle is végig vezetve, magabiztosan nyertek. Mindkét csapatban, minden pályára lépő játékosok ponttal zárta a találkozót. 

ZTE NKK-Atomerőmű KSC Szekszárd 42-129 (13-40, 9-28, 10-28, 10-33)
Zalaegerszeg, 150 néző, Jv: Söjtöry, Boros, Tóth. 

ZTE NKK: Dzombeta 9/3, Mányoky 5/3, Horváth Fru 3, Szabó 8, Tuchscherer 5, csere: Úr 4, Kulcsár 1, Chroméj 1, Horváth Fa. 4, Dömötör 2. edző: Ambrus Péter

KSC Szekszárd: Studer 4, Miklós 18/9, Szabó 14/6, Bálint 10, McCall 8, csere: Theodoreán 13/12, Skoric 2, Holcz 11/3, Zele 20, Krnjic 8, Gereben 21/9, edző: Zeljko Djokic

Dzombeta egy triplával nyitott az első támadásból, majd Horváth Fruzsina büntetőivel 5-1-re vezetünk. Eddig tartott sajnos a lendületünk, mert ezután a Szekszárd szó szerint átrobogott rajtunk. Pontos távoli dobásokkal fokozatosan nőtt a vendégek előnye, ami a játékrész végére már tetemesnek volt mondható (13-40). 

A második negyed elején sem vettek vissza a lendületből a vendégek, Djokic mester pedig űzte hajtotta játékosait. Az agresszív védekezéssel nem tudtunk mit kezdeni és a vendégtámadásokat sem tudtuk kivédeni. A negyed felénél már negyven pont volt a Szekszárd előnye (17-57). A hajrában Úr Boglárka remek egyéni megmozdulását díjazta tapssal a közönség. Az utolsó másodpercekben Mányoky dobott messziről egy hármast, így nem lett ötven pont a félidei hátrányunk (22-68). 

A nagyszünet után harcosan kezdtek a lányok, de a vendégek palánk alatti fölényével továbbra sem tudtunk mit kezdeni. Próbáltuk játszani a saját játékunkat, de keveset engedett a Szekszárd. Voltak apró villanások, üresbe futások és abból szép pontok, de alapjában véve az történt, amit a KSC akart. A negyed végén már a száz pontot ostromolták a tolnaiak (32-96). 

A záró negyed elején Bálint Réka dobta át a száz pontot (32-101). A lányok a nagy hátrány ellenére is becsülettel küzdöttek és olykor szép megoldásokat is láthattunk. A szekszárdi fiatalok egy percig sem lankadtak és jó dobóformájuk a mérkőzés végéig kitartott. 

Ambrus Péter:- Célunk az volt, hogy részfeladatokat oldjunk meg a mérkőzésen és a kevesebbet játszó játékosok több lehetőséget kapjanak. A fiatalok megtették a tőlük telhetőt, de az persze hosszabb folyamat, hogy ők megérjenek az A csoportra. A rutinos játékosoktól viszont sokkal többet várnék támadásban és védekezésben is. 

Zeljko Djokic:- Nagyon jól védekeztünk és jól is támadtunk. A mérkőzés elején nagy önbizalmat kaptunk. A csapat megmutatta a karakterét és tiszteltük annyira ellenfelünket, hogy végig komolyan vettük a találkozót.

2020. október 21. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg