Nem adott esélyt a Sopron
2016. február 06.

Uniqa Sopron- ZTE NKK 81-54 (28-11, 14-19, 23-10, 16-14)
Sopron, NOVOMATIC Aréna, 300 néző.
 Jv: Hervay T., Bognár T., Gyuris P.

Uniqa Sopron: Honti 4, Fegyvernekiy 8, Weninger 17/6, Krnjic 14, Crvendakic 13, csere: Zsovár 1, Ciglar 4, Dubei 8, Határ 12, edző: Sterbenz László

ZTE NKK: Böröndy 7, Orsó 5/3, Szélesy 8, Licskai 7, Horváth 4, csere: Pap 6, Veleky 15, Jurkó 2, Gaál -, Edző: Gáll Tamás

A női kosárlabda bajnokság 15. fordulójában csapatunk az Uniqa Sopron vendégeként szerepelt. A kispadon ott volt a sérüléssel bajlódó Nagy Dóra, akit orvosi utasításra nem szerepeltetett Gáll Tamás, míg a hét közepén Győrből érkező Pap Regina már lehetőséget kapott új csapatában. 

Az idei szezon legrosszabb kezdését produkáltuk. A hazaiak szó szerint átgázoltak rajtunk és a 6. percben 16-0-át mutatott az eredményjelző. Az első vendég találatot Böröndy Vivien vitte be. A negyed végére némileg faragtunk a különbségből, de a Sopron így is magabiztosan vezetett (28-11). 

A második játékrész elején Velkey vezérletével próbáltunk zárkózni. Sterbencz mester próbálta pihentetni kulcsembereit, mi pedig védekezést váltottunk, ami megzavarta a Sopront. Hosszú hajrát nyitva a negyed utolsó percére Velkey duplájával tíz pontra zárkóztak a lányok. A végére maradt még egy soproni kosár, amit a remekül játszó Weninger szerzett és így 42-30-as, hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. 

A harmadik negyed Horváth Zsófia kosarával indult, majd egy közel öt perces rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a Sopron eldöntse véglegesen a találkozót. A 13-0-ás hazai rohamot Papp törte meg, de csak egy pillanatig, mert a hazaiak a negyed végére már a harminc pontos különbséget ostromolták. A negyed közepén Szélesy Judit kipontozódott. A 28. percben Orsó Viktória egy ütközés után a földön maradt, de szerencsére a saját lábán hagyta el a játékteret, de már nem tudott visszatérni. 

A záró felvonásban a hazaiak könnyedén játszottak, míg a lányok mindent megpróbáltak, hogy kozmetikázzák az eredmény. Szélesy után, Böröndy és Velkey is kipontozódott. A Sopron esélyeshez méltóan játszott és magabiztosan hozta a kötelezőt. Együttesünknek pedig egy megnyert második negyed jelenthet némi reménysugarat. 

Gáll Tamás: -Előzetes várakozásainknak megfelelően alakult a mérkőzés. Az első negyedben a Sopron akarata érvényesült és nem találtuk a ritmusunkat. A második negyedben végre azon a hőfokon játszottunk, amin az elsőben is kellett volna. Veleky Krisztina harcos játékának és egy védekezésváltásnak köszönhetően megnyertük a játékrészt. A harmadikban, hasonlóan az elsőhöz beleerősített a Sopron és eldöntötte a találkozót. A záró szakaszban megint voltak jó periódusaink, de ez már csak a szépítésre volt elegendő. Sokszor négy magas emberrel játszottunk és egy kicsivel és úgy éreztem, mintha egy kapus nélküli meccset játszottunk volna. A Sopron győzelme természetesen megérdemelt. 

A vezetőedzőtől a harmadik negyed hajrájában megsérülő Orsó Viktória állapotáról is érdeklődtünk:

-Egy ütközés után a könyökére esett a játékosom és nem tudta folytatni a játékot. egyelőre nem tudjuk mennyire súlyos a sérülése. Ha komoly a baj, akkor egy újabb megoldandó feladat elé állít minket ez a helyzet. 

A ZTE NKK a 16. fordulóban, február 13-án hazai pályán fogadja a PEAC Pécs együttesét, majd a válogatott EB selejtezői miatt szünet következik. 

Foto: MKOSZ.hu

pity

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg