Nehéz mérkőzésre készülünk a Vasas ellen
2016. október 18.
Az idei Vasas más mint az előző években megszokott csapat

A női kosárlabda NB I 4. fordulójában szerdán a Vasas Akadémia csapatát fogadja. A hétközi fordulóban egy egészen más játékerőt és minőséget képviselő fővárosi együttes érkezik Zalaegerszegre. Ha visszatekintünk az elmúlt idényekre, akkor az kell látnunk, hogy főleg a kiváló utánpótlására építkező Vasas egy-két bravúrgyőzelmet szerezve, a kiesés ellen küzdött. Az új idényre viszont jelentősen átalakult a piros–kék együttes. Igor Skocovski személyében egy szerb szakember személyében, új vezetőedző mutatkozott be a csapatuk élén, és néhány távozó alapember helyére három külföldi és egy magyar kosaras érkezett. A szerb irányító Colic, valamint a bolgár támadó Bacvarova komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és a két center, a 193 centis amerikai  Rochel, valamint a korosztályos válogatott múlttal rendelkező kecskeméti Dobos Ágnes is komoly erősítésnek számít. Gáspár Dávid, elmondása szerint nem könnyű mérkőzésre készül:

-Két győzelemmel kezdte az idényt a Vasas ( PINKK pécsi 424, MTK), majd egy vállalható vereséggel folytatták  a DVTK ellen. A játékuk a külföldiekre épül és ők is szerzik a pontok nagy részét. Célunk, hogy a Cegléd ellen mutatott mentalitással és jó védekezéssel megakadályozzuk a gyors játékukat. Nekünk kell irányítani a találkozót az elejétől fogva és ha az akaratunkat rá tudjuk erőltetni a vendégekre, akkor a miénk lehet a győzelem. 

A vezetőedző elmondta továbbá, hogy nagy valószínűséggel Orsó Viktória játékára nem számíthat, mivel a játékosnak a hét elején a térde rakoncátlankodott és egyenlőre nem szeretnék terhelni a sérült testrészt. Gáspár Dávid kiemelte, hogy csakis a győzelem elfogadható a bajnokin, más eredménnyel elégedetlen lenne. 

A mérkőzés  17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, melyre a belépés díjtalan lesz, ahogy az idény során minden hazai bajnokin. 

Egy időpont változásról is tájékoztatott bennünket a klub vezetése, ugyanis a BEAC–Újbuda elleni bajnokik pályaválasztó jogát a két klub megegyezése lapján felcserélték. Így előbb október 24-én hétfőn 18 órakor Zalaegerszegen találkoznak a felek, majd a visszavágót 2017 február 4-én a fővárosban rendezik. 

2016. október 18. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV