Nagyot küzdöttünk a Szekszárd ellen
2019. március 01.
A bronzéremért játszunk holnap

A Killik László Női K&H Magyar Kupa Döntő második napján az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen játszottunk a döntőbe jutásért. A lányok feledtetve a negyeddöntő gyengébb játékát végig nyomás alatt tudták tartani a tolnaiakat. Az egész csapat kitett magáért, de a döntőbe végül a Szekszárd jutott. 

ZTE NKK- Atomerőmű KSC Szekszárd 64-74 (23-20, 13-23, 19-21, 9-10)
Győr, Városi Egyetemi Csarnok, Jv: Papp Péter, Frányó Péter, dr. Mészáros Balázs (Gorka Szabolcs)

ZTE NKK: Koizar 7/3, Maltsi 27/6, Pusztai 4, Ndiba 5/3, Horti 10/3, csere:Hegedűs - Őri 2, Kovács-, Gáspár-Szalay -, Parker 9, edző: Gáspár Dávid

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 3/3, Eldebrink 18/15, Gereben 4, Bishop 16/6, McCall 17, csere: Theodoreán 5/3, Bálint 3/3, Kis-, Dojkic 8, Mansare-, edző: Zeljko Djokic

Koncentráltan kezdtük a mérkőzés és Pusztai majd Koizar pontjaival kerültünk előnybe (5-1). A tolnaiak nem dobtak jól, míg nálunk Maltsi és Koizar is gyűjtögette a pontokat. Az első mezőnykosarát a Szekszárdnak, az 5. percben Bishop szerezte, de addigra már 12 pontnál jártunk (12-5). A negyed második felében ponttalanná vált a játékunk, a KSC pedig egyre jobban magára talált és egy pontra zárkóztak (13-12). A 7. perc elején Maltsi 2+1-vel tartottuk távol ellenfelünket, de McCall pontjaival egyenlített a Szekszárd (18-18). A hajrában Parker duplájával és Maltsi triplájával kerültünk újra előnybe (23-20). 

A második negyed elején egy 0-8-as rohanással, közte kettő távolival, átvette a vezetést a Szekszárd (23-28). Egerszegi időkérés után Ndiba és Maltsi pontjaival tartottuk a lépést a (28-30). A negyed felénél Horti szép centergóllal egyenlített (30-30). Keményen védekezett mindkét együttes. A 16. percben Eldebrink triplájával és McCall pontjaival próbált ellépni a címvédő, de igazán megnyugtató előnyt nem tudtak kiharcolni, a harcosan és szívósan küzdő csapatunkkal szemben (36-43). 

Ndiba egy hármassal nyitotta a második félidőt, majd egy jó védekezés után Parker dobta közelebb csapatunkat a Szekszárdhoz (41-43). Három perc elteltével talált magára Zeljko Djokic együttese és két triplával rendezte a sorait (41-49). Nálunk Maltsi vitte a hátán csapatot. A Szekszárd felpörgette a játékot és Eldebrink triplájával és Bishop büntetőivel 10 pont fölé tornászták az előnyüket (46-57). A negyed második felében visszaesett a játékunk, de a hajrára újra erőre kaptak a lányok és előbb Maltsi szerzett sorozatban hat pontot, majd Parker 2+1-vel zárkóztunk (55-61). A negyed Studer szerencsés hármasával zárult. 

Érezhető volt a feszültség a parketten és abban, hogy rosszul célozta a csapatok. Felváltva potyogtak a kosarak, így állandósult a tíz pont körüli szekszárdi előny (61-71). Sok volt a hiba a játékban és egyik csapat sem tudott jó ritmusba kerülni. A negyed felénél Horti hintett egy távolit és hét pontra zárkóztunk (64-71). A mérkőzés hajrájában már nem tudtunk ennél közelebb férkőzni és habár nagy csatára késztettük a címvédőt, nem tudtuk legyőzni őket. A mérkőzést a Szekszárd nyerte, így elsőként jutott a fináléba (64-74). 

Evanthia Maltsi: - Nehéz mérkőzés volt és a Szekszárd egy jó csapat. Lepattanók megszerzése volt a döntő és hogy nem tudtuk 40 percen keresztül tartani az ellenfél magas embereit a palánk közelében. Mindent megtettünk, de vannak még hiányosságaink, amiken még dolgoznunk kell. Holnap van még egy mérkőzésünk, amin mindent meg fogunk tenni a sikerért. Gratulálok a Szekszárdnak a döntőbe jutáshoz!  

Gáspár Dávid: - Nagyon szerettünk volna nyerni, hiszen nem minden évben jut a csapatunk ilyen lehetőség közelébe, hogy elődöntőt játszhassunk. Ennek megfelelően játszottunk és álltunk hozzá a mérkőzéshez. A játékosokra nagyon büszke vagyok, mert kitették a szívüket a pályára és azt gondolom, hogy mindnet megtettek annak érdekében, hogy a játékunk fejlődjön és abból a helyzetből kikeveredjünk, amiben voltunk az utóbbi időben. Kulcsmomentumokat nem sikerült megragadnunk a mérkőzésen, amikor hibáztunk a Szekszárd rendre megbüntetett bennünket. Holnap megpróbálunk nekimenni soron következő ellenfelünknek és megpróbálunk érmet szerezni.

Zeljko Djokic: - Szeretnék gratulálni mind a két csapatnak. A ZTE úgy kezdte a kupát, ahogy kell és a negyeddöntőben a 25. perctől egyre jobban felpörgött és ezt a lendületet hozta át az elődöntőre is. Mi sima győzelmet arattunk és egy kicsit lazábban, nem koncentrálva kezdtük a mai mérkőzést. Nem játszottunk jól, nem támadtunk csapatként, nem úgy mentek a labdák, ahogy szerettük volna. Örülök, hogy döntőbe jutottunk ismét és remélem, hogy a holnap jobban játszunk. 

Csapatunk szombaton 14.30-kor játszhat majd a bronzéremért a Sopron –DVTK mérkőzés vesztesével. 

Szép volt lányok!

2019. március 1. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg