Mindkettő mérkőzését megnyerte gyermek csapatunk a hazai fordulóban-Galériával
2023. január 04.

Nagy örömünkre a 2022-es év utolsó gyermek fordulót itthon rendezhettük meg. Az egész csapat rendelkezésemre állt, így 13 játékossal érkeztem az Ostoros Károly Munkacsarnokba. Czukor Tünde edző beszámolója. 

Első mérkőzésünket azzal a tapolcai fiú csapattal kezdtük, akikkel már az első fordulóban játszottunk, de akkor vereséget szenvedtünk tőlük. Hétvégi fordulónk egyértelmű célja az volt, hogy sikerüljön 2/2 mérkőzést nyerni. 

Zalaegerszegi KTE- Tapolcai Sárkányok 65-59 (23-10, 8+3- 13+2, 19-20, 12-14) 

Legjobb dobóink: Banitz Boróka 27, Sonkoly Panna 15, Nagy Borbála 9, Halász-Lukács Réka 7 pont, Kelemen Júlia 5 pont, Egyed Petra, Kakas Veronika 1-1 pont

Az öltözőben arra kértem a lányokat, hogy amire a héten nagyobb hangsúlyt fektettünk az edzéseken, azokat csinálják meg, és vágjunk vissza a fiúknak. 
Az első negyedben rendkívül agresszív egész pályás védekezéssel támadtuk le a tapolcaiakat, amivel sikerült megzavarni őket és Boróka vezérletével könnyű kosarakat dobtunk. Nagyon szépen szedtük a támadó lepattanókat, amiket rendre értékesítettünk is, így alakulhatott ki 13 pontos előnyünk. A folytatás már nem sikerült ilyen jól, sok technikai hiba és pontatlan passzok jellemezték játékunkat. A védekezés is lagymatag volt, nagyon sok üres helyzetünk maradt ki. Szerencsére az első negyed előnyét meg tudtuk tartani a második félidőre. Következett a második felvonás, ellenfelünk összekapta magát és változtatott támadásbeli felfogásán, amire nem tudtunk maradéktalanul reagálni. Szerencsére csapatunk szemet gyönyörködtető megoldásokkal végül megnyerte a mérkőzést, helyenként extra támadás befejezésekkel borzolták a közönség hangerejét, akik ismét nagy létszámban voltak jelen.

A folytatásban a kanizsai vadmacskák ellen léptünk pályára. Bíztam benne, hogy megőrizzük veretlenségünket a lányok között.  

Kanizsai Vadmacskák – Zalaegerszegi KTE 44-83 (6-24, 12+7- 17+5, 12-15, 7-22)

Legjobb dobóink: Banitz Boróka 23, Kelemen Júlia 21, Sonkoly Panna 19, Halász- Lukács Réka, Nagy Borbála 8-8 pont, Pati Panna, Egyed Petra, Gerencsér Luca, Novák Flóra 1-1 pont

Az egész mérkőzést az elejétől fogva mi uraltuk, amit már az első negyedben megalapoztunk sikeres támadásainkkal. Jól működtek az 1:1 védekezések és besegítések, illetve csodaszép passz befutás játékokat játszottak lányaim. Következő ötösöm is jobban magára talált, Julika és Panna sorba szerezték a pontokat. A félidőben még a büntetőkön is tudtunk javítani.

Galéria a képre kattintva elérhető

Boldog vagyok, hogy teljesült a kívánságom és 2-ből 2 meccset nyertünk és így feljebb léphetünk az erősebb fiú csapatok közé. Külön öröm, hogy amit gyakoroltunk az elmúlt hetekben kezdenek visszaköszönni.

Köszönet a szülők buzdításáért, mindig nagy lendületet ad a lányoknak.

2023. január 2. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg