Mi így ünnepelünk.../második rész/
2014. december 25.


Fokozva a karácsonyi hangulatot újabb három játékosunk mesél a szeretet ünnepéről, náluk hogy zajlik a karácsony. 


Velkey Krisztina

-A karácsony, a legkedvesebb ünnep számomra, így már nagyon vártam, hogy két év után ismét a családom körében tölthessem. Az elmúlt két évben egyik legkedvesebb barátnőmmel, Balla Dettivel töltöttem így azok is nagyon jól sikerültek, nincs okom panaszra. 
Általában közösen díszítjük fel a fenyőfát testvéreimmel és szüleimmel. Ilyenkor már a karácsonyi dalok is szólnak a háttérben. A konyhában Édesanyám a főnök, leginkább, ha tudok a sütéssel segítek be neki, mert azt nagyon szeretek én is. Tesóimmal, hogy gyorsabban teljen az idő, játszani szoktunk valami társas- vagy kártyajátékot. Majd a 4 órákkor kezdődő Betlehemi játékokat megyünk megnézni a városi templomban. Ilyenkor édesanyánk még otthon marad "segíteni az angyalkáknak", így édesapánkkal indul meg a 6 gyerek. A hazafele úton már mindenki nagyon izgatott, de még a kisszobában kell várnunk, hogy megszólaljon a csengő és bemehessünk a nagyszobába. A csillagszórókkal teli fa előtt még éneklünk egy - két dalt, majd mindenki megkeresi a saját kis ajándék kupacát. Ezek után, ha már mindenki mindent megtalált, ülünk le az ünnepi vacsorához. December 25-ét a ceglédi nagyapánknál töltjük, unokatestvéreinkkel. Ezt is mindig nagyon élvezzük, hiszen ilyenkor mindenki végre tényleg együtt lehet egy-egy napra. A karácsonyi menü nálunk minden évben szinte ugyanaz. francia hagyma leves, valamint halászlé, fokhagymás-tejszínes pörkölt nokedlivel, tesóimnak rántott hús is van egyéb köretekkel, valamint az elmaradhatatlan mákos guba.

Nem szoktam újévi fogadalmat tenni, csak pozitívan és reményekkel telve nézek az újév elé, hogy meglássam, mit hoz majd nekem:)


Sam Mackay

-Igazából kétszer ünneplem a Karácsonyt. Egyszer Philadelphiában az apukámmal és egyszer Colombusban anyukámmal. Neki van még egy 10 és egy 8 éves gyermeke, akikkel nagyon jó "buli" ajándékokat nyitogatni! Apukám házában mindig van egy nagy Karácsonyi party. De szenteste édesanyámmal szoktam tölteni, amikor szintén egy nagyobb buliba megyünk. Ezek igazából a családi szokások nálunk. A Karácsony kedvenc része nekem az, hogy a családommal és szeretteimmel lehetek! Fontos számomra, hogy ilyenkor kikapcsolhatok, lazulhatok és élvezhetem ezeknek az embereknek a társaságát!


Jurkó Noémi

-A hagyományokat őrizve ünnepeljük meg a karácsonyt minden évben a nagymamámnál, vidéken. Egy valami viszont nagyon hiányzik a fehér karácsony. Számomra fontos az ünnepre való hangolódás a készülődés, díszítés és a meghitt ajándékozás. A karácsonyfa mellett megemlékezünk szeretteinkről és a családommal együtt töltjük az ünnepet. Az ételek elkészítéséből is szívesen kiveszem a részem, de az igazi kedvencem a fenyőfadíszítés. 

Nem szoktam az újévre vonatkozóan fogadalmat tenni, de az idén szándékomban áll. A következő évben szeretnék a főiskolán, gyógytornász szakon tanulni és az U20-as válogatott tagja lenni. 

BOLDOG KARÁCSONYT!

pity

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV