Mi így ünnepelünk....
2014. december 25.

A karácsony a család és a szeretet ünnepe. Kosárcsapatunk évek óta híres arról, hogy igazi kis családként éljük a mindennapjainkat. Az idei szezonban, hat új játékos érkezet a keretünkhöz, akiknek a bemutatása folyamatos volt az oldalunkon. Az ünnepre való tekintettel kíváncsiak voltunk, hogy játékosaink, hol ünneplik a karácsonyt, mi a kedvenc ételük, miben segítenek otthon és szoktak-e újévi fogadalmat tenni. A következőkben Nagy Dóra, Zele Dorina és Anni Mäkitalo, ünneplésébe kapcsolódhatnak be. 

 Nagy Dóra

-Mi a karácsonyt családi körben ünnepeljük. Először szűk körben, aztán csatlakoznak hozzánk a rokonok. Különlegessé azt teszi, hogy ilyenkor együtt tudok lenni a családommal, mert ritkán latom őket. Sok süti/étel van, ami kedvenc. Általában mézes krémest szoktam kérni, hogy csináljanak nekem. A díszítést még régen anyukám és nagypapám csinálta, én addig nagymamámmal a dédimért mentünk el. Mostanában, viszont én is csatlakozom hozzájuk. Ilyenkor sokat nevetünk es előkerülnek vicces történetek. Sütésben és főzésben is szoktam segédkezni, nagyon szeretem. Az újévre általában teszek fogadalmakat, de eddig még nem annyira sikerült teljesítenem. 2015-re. ha sérülésmentesen és a vártnál jobb eredményt érnénk el ebben a szezonban, annak nagyon örülnék. 

Zele Dorina

Az ünnepeket természetesen otthon, Szolnokon a családommal töltöm. Igazából még sohasem volt egyforma karácsonyunk minden évben más és más, éppen ezért különleges. Meg természetesen azért, mert ilyenkor a családommal lehetek, hiszen az év többi napján sajnos ritkán jutok haza. Szerencsére anyukám igen változatosan főz, minden évben van valami újdonság az asztalon. Kedvenc ételem igazából nincsen, mindent szívesen fogyasztok ilyenkor. Fogadalmakat nem szoktam tenni, mert szerintem úgysem tudnám betartani. Ha még is kívánni kellene valamit, akkor újabb sérülésmentes évet kérnék. 

Anni Mäkitalo

Mivel a hiedelem szerint a Télapó Finnországból származik, Anni Mäkitalo-t finn származású légiósukat kérdeztük, hogy ünnepli a karácsonyt, milyen jellegzetes ételeket fogyasztanak ilyenkor és mit vár a 2015-ös évtől.

-Finnországban a karácsony egy igazi családi esemény. A Santa Claus- Mikulás meglátogatja házakat szenteste és ajándékokat hoz mindenkinek. Nálunk a tradicionális karácsonyi ételek kerülnek az ünnepi asztalra, mint például a sonka, vagy a rakott burgonya és sárgarépa. Mivel sokan halásznak a környéken ezért a különféle halételek, halászlé sem hiányozhat az asztalról. És enni fogunk sok finn csokoládét is.  Nekem a 2014-es év remek volt. A 2015-ös évben egyszerű dolgok után vágyakozom, mint a barátaim és család egészsége, a tanulásban és a sportban a sikerekért. Szeretnék új országokat, helyeket megismerni, sokat utazni. És természetesen sikeres évet szeretnék a kosárcsapatomnak és a szurkolóinknak is. 

Merry Christmas and Happy New Year everybody!  - Vidám karácsonyi és boldog újévet mindenkinek!


Ők így ünnepelnek! A következő bejegyzésünkben Sam Mackay, Jurkó Noémi és Velkey Kriszta következik. 

Pity 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV