Megnyertük a Göcsej kupát
2014. szeptember 23.
Veretlenül végeztünk az élen

Három napon át pattogott a labda a Városi Sportcsarnokban a Gumifelx 45. Nemzetközi Göcsej Kupán. A hölgyeknél illusztris mezőnyt hoztak össze a szervezők, ahol a csapatunk mellett az Uniqua Euroleasing Sopron, a CMB Cargo UNI Győr és a PEAC Pécs játszott körmérkőzést a kupáért. 

Az első napon a lányok nagy csatában 68-64-re legyőzték a pécsieket, míg a másodikon a többszörös bajnok Sopront fektették imponáló magabiztossággal két vállra 63-55-er. A harmadik, Győr elleni találkozónak a  tétje a tornagyőzelem volt. 

Az első negyedben állva hagytuk az egykori zalaegerszegi sikeredző Völgyi Péter csapatát és 15 pontos előnyt szereztünk. A második negyedben összekapta magát a Győr és némileg kozmetikázta a különbséget, de a félidőben főleg a Varga, Zele, Nagy triót nem tudták megállítani. A harmadik negyed 40-28-ról indult és szoros játékot hozott. Jól védekeztünk és jó támadtunk is. Ebben az időszakban több hiba csúszott a gépezetbe, de a vendégek nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel.  A záró negyedben teljes önkívületbe játszottak a lányok és átrohantak ellenfelükön. Rengeteg labdaszerzés és a belőle való indulás iskolajátékát mutatta be csapatunk és az eben az időben szerzett 38 pont mindenképpen imponáló. 

Csapatunk nehéz ellenfelekkel szemben, harcos játékot mutatott és eredményesen kosárlabdáztak a lányok. 

 CMB Cargo-UNI Győr-ZTE 60-97 (10-25, 18-15, 16-19, 16-38)

CMB Cargo-UNI Győr: Czirják 5/3, Takács, Laklóth 6, Horváth L. 10, Vajda 11/6. Cs: Török Á. 9, Koch 2, László 3, Tullner 4, Horváth K. 3/3, Török B. 1, Nagy R. 4, Mansaré 2. Edző: Völgyi Péter.
 ZTE NKK: Darida 2, Varga Zs.19, Ambrus Sz. 6, Zele 28, Horváth Zs. 4. Csere: Szélesy 4, Nagy D. 19/3, Velkey 4, Mackay 7/3, Jurkó 4 Edző: Gáll Tamás

Gáll Tamás a három napról elmondta, hogy elégedett a csapat hozzáállásával, mentalitásával. Természetesen sok hibát felfedezett a játékban,de ezeket még van idő orvosolni.
 A tornán a második helyet a Sopron, a harmadikat a Győr, a negyediket a PEAC szerezte meg. 
A torna legértékesebb játékosának (MVP) Nagy Dórát (ZTE NKK) választották. 
A legjobb pontszerző Destiny Williams (PEAC-Pécs), míg a legjobb középjátékos Dragana Stankovic (UNIQA Euroleasing Sopron.) lett.

A férfiak versenyében a döntőben a két ősi rivális ZTE és Körmend találkozott. Jobban kezdett a Körmend és már az első negyedben 17 pontos előnyt szereztek a piros-feketék. A folytatásban is csak futott az eredmény után a ZTE, de a hibáikat a körmendiek rendre megbüntették. A záró felvonásban már 20 ponttal mentek a vasiak, amikor szinte varázsütésre változott a játék képe. Egy 17-0 nullás rohammal közelített a ZTE. A hajrában előbb kiegyenlített, majd átvette a vezetést a hazai csapat és óriási küzdőszellemről tanúságot téve elhódította a Göcsej Kupát. A harmadik helyen a szlovén GE Grosuplje végzett a Sopront legyőzve, míg az ötödik a Jászberény lett a MAFC ellenében. A hetedik helyet a Baja szerezte meg a Veszprém legyőzésével. 
A torna MVP-je a jászberényi Dusti Ware lett. A legjobb középjátékos Polster Péter emlékdíjat a körmendi Tóth Norbert kapta. A legtöbb pontot szerző játékos Zelko Zagorac (Grosuplje) lett. A legjobb irányító díját Justin Graham kapta a Zalakerámia ZTE KK csapatából. 

 

Szép volt lányok, szép volt fiúk! Hajrá ZTE!

pity

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg