Magyar Kupa- Sok eladott labda és pontatlan játék
2018. március 23.
A Győr jutott az elődöntőbe

A Killik László 61. Női Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a CMB Cargo Uni Győr együttesével találkoztunk. Janessa Jeffery sérülés miatt ezúttal is hiányzott. 

ZTE NKK- CMB Cargo Uni Győr 50-69 (14-22, 14-15, 12-12, 10-20)

Sopron, Novomativ Aréna, Jv: Kapitány, Pálla, Boros

ZTE NKK: Koizar 15/6, Gorjanácz 4, Hegedüs-Őri 5, Pavel 6, Parker 18, csere: Gáspár-Szalay 2, Kovács-, Vincze-, Liska-, edző: Gáspár Dávid

CMB Cargo Uni Győr: Fields 23/6, Laklóth 1, Robinson 10/3, Krivacevic 5, Goree 15, csere: Czank 2, Stepanova 6, Varga -, Simon 7/3, Nagy-Bujdosó-, Török-, Markó-, edző: Sandro Orlando

Nem kezdtük jól a mérkőzést, hiszen három perc alatt mindössze egyszer jkerültünk dobóhelyzetbe. A Győr gyorsan elhúzott és 0-7-nél Gáspár Dávid időt kért. A 4. perc elején Hegedüs-Őri szerezte az első kosarunkat. A folytatásban nagyon sok volt hátvéd poszton az eladott labda és ezt megbüntette a Győr és a negyed felénél már tíz ponttal vezettek (4-14). A negyed hajrájában Parker vitte hátán a csapatot és a sok cserélgetés miatt már nem volt annyira nehéz feltörni a győri védelmet. Koizar hármasára a negyed végén még Stepanova válaszolt így alakult ki a nyolcpontos különbség (14-22).

Kapkodva kezdett mindkét csapat a második játékrészben. A rohanást eladott labdák és pontatlan dobások jellemezték. A 13. percben Robinson törte meg a gólcsendet, amire Szalay Virág egyből válaszolt. Sok volt nálunk a pontatlan passz és eladott labda, amiből a Győr indulhatott és tíz pontra növelték előnyüket (16-26). Időkérésünk után Koizar szerzett kiszorított helyzetből egy duplát, majd Parker csökkentette a hátrányt (20-26). Újabb eladott labda és Fields büntetett. Sok labdája volt a Győrnek, de szerencsére nem dobtak pontosan a zöldmezesek. Pavel duplája után Fields szerzett kosarat (22-30). Nálunk Parker játszott pontosan és 2+1-es akciójával öt pontra zárkóztunk. Sajnos a belső emberekkel nehezen bírtunk és Krivacevic, majd Stepanova növelte a kisalföldiek előnyét. A félidő hajrájában kicsit szétesett a játékunk. Az utolsó másodpercben Parker még begyömöszölt egy közelit a gyűrűbe és így kilenc pontos hátrányban mehettünk pihenőre. 

Laklóth passzából Fields hintett egy távolit, majd Pavel szerzett egy duplát zalai oldalon a szünet után (30-40). Állandósult a 10 pont körüli különbség és ezen egyik csapat sem tudott változtatni a negyed feléig. Győri időkérés után Parker szerzett egy közelit, amivel már ekkor dupla-duplát jegyzett az amerikai center (16 pont, 10 lepattanó). A Győr pontatlanná vált a negyed hajrájában és Parker tovább szűkítette a különbséget a csapatok között (38-45). A játékrész végén Goree pontjaival távolodott a kisalföldi együttes, de Koizar ziccerével még tíz ponton belül tudtunk maradni (40-49). 

A záró negyed elején Koizar rázta meg magát és öt pontot szerezve tartotta meccsben csapatunkat (45-51). A győrieknél Goree-val nem tudtak mit kezdeni a lányok és rendre válaszolt a kapott pontokra. Becsülettel küzdöttünk, de nagyon sok hiba csúszott a játékunkba, így nem tudtuk kihasználni ellenfelünk gyengélkedését. A negyed közepén Gáspár Dávid időkéréssel próbálta felrázni a csapatot, ami sajnos nem sikerült, mert Simon egy duplával és egy triplával lökte tovább csapata szekerét (49-61). Az utolsó két percre Kovács, Vincze és Liska is lehetőséget kapott, a Győr pedig magabiztossá tette a győzelmét. 

Ha csak az eredményt nézzük (50-69), fölényes győri sikert mondhatnánk, de ez 36. percig nem volt egyértelmű. A 26 eladott labda nagyban hozzájárult a vereségéhez. A Győr jutott tehát az elődöntőbe, ahol a Cegléd- Szekszárd mérkőzés győztesével játszhat a döntőbe jutásért. 

2018. március 23. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg