Magabiztos győzelem a Gabányiban
2016. január 30.

ELTE-BEAC Újbuda- ZTE NKK 54-81 (16-28, 10-9, 13-24, 15-20)
Budapest, Gabányi L. Sportcsarnok

ELTE-BEAC Újbuda: Pusztai P. 14, Horváth S. 13, Pál 2, Bagi 2, Barnai 2, csere: Pusztai S. 6, Reiner 4, Király 2, Gocsmann 9/3, György -, Zana-, edző: Balogh Judit

ZTE NKK: Nagy 8, Böröndy 12/3, Szélesy 5/3, Licskai 22/9, Horváth 9/3, csere: Orsó 13/9, Velkey 9/3, Kovács 3/3, Dömötör-, Edző: Gáll Tamás

Zalai triplasorozattal kezdődött az első negyed. A 3. percig Licskai kétszer, Böröndy egyszer talált be távolról, míg hazai oldalról két dupla érkezet válaszként (4-9). A negyed felénél egy pontra zárkózott a BEAC, de Nagy büntetőivel és egy duplájával újra megléptünk. A folytatásban Licskai indította el a negyed hajráját, majd Horváth Zsófi hárompontossal növelte a csapatok közti különbséget. Orsó és Licskai kosaraival a 9. percben már tíz pont fölé kúszott a zalai előny (12-24). A negyed zárásaként maradt még két Horváth dupla és a magabiztos vendégvezetés (16-28). 

A második negyedben azt érezhette a szurkoló, hogy a csapatok elhasználták az összes puskaporukat. Ez a csapatunkra főleg igaz, mivel hat percig próbáltak pontot szerezni a lányok sikertelenül. Mellesleg a fővárosiaknak sem ment túl jól a pontszerzés, de ők két duplával többet dobtak ebben az időszakban. A 16. percben Szélesy Judit büntetőivel mozdultunk el a holtpontról. Továbbra is a küzdelem és a pontatlanság volt jellemző a játékra. A hazaiak felzárkózási szándékait Licskai harmadik hármasa törte ketté és negyed végére sikerült realizálni a vezetésünket és továbbra is tíz pont feletti előnnyel mehettünk nagyszünetre (26-37). 

Jót tett a szünet a csapatoknak és a játéknak is, hiszen egy az előzőnél sokkal lendületesebb negyed következett. Orsó és Böröndy egy duplával, majd Szélesy egy hármassal tolta előrébb a csapat szekerét. Ebben a negyedben Orsó Viki kapta el a fonalat és jó ritmusban játszott és a pontszerzésből is kivette a részét. Fokozatosan húztak el a lányok és közelítettek a harminc pontos különbség felé. A negyed Velkey hármasával zárul, amelyben szó szerint állva hagytuk a BEAC-ot (39-61). 

A záró negyed elején ott folytatták a lányok, ahol a harmadikban befejezték. Orsó Viki hármassal nyitott, majd Horváth Zsófi toldotta meg egy duplával. A lányok bedeszkázták a gyűrűt és sorra érték el a kosarakat. Hat perc telt el a negyedből, amikor Pusztai megszerezte első kosarait a BEAC-nak. 12-0-val tettük biztossá a győzelmünket és a végén már csak a különbség volt a kérdéses a találkozón. A hazaiaknál Gocsmann használta ki a kapott perceket és tartotta a lelket csapattársaiban a pontjaival. A hajrában Kovács Georgina is pályára lépett és Jurkó Noémi passzából egy hármassal jelezte, hogy hamarosan a nagyok között is bizonyítana. Az utolsó percre újoncot is avattunk Dömötör Dorina személyében, aki 15 évesen kóstolhatott bele az első osztály légkörébe. A vége magabiztos győzelem, mellyel újabb lépést tettünk a rájátszás felé. 

Gáll Tamás: - Jól kezdtük a mérkőzést és magabiztosan vezettünk. A második negyedben jött egy rövidzárlat, amit átvészelve a harmadik negyedben feljavult védekezéssel és pontos támadásokkal kijavítottunk. Innentől kezdve nem a győzelem ténye, hanem a különbség volt kérdéses. Több szempontból is fontos volt ez a siker az alsóházi rangadón, mivel egy-egy ilyen pozitív dolog erősíti a csapatomat. Másrészről a héten gyakoroltakat nagy részben viszont láttam a mérkőzésen, ami újabb jó pont. Végül újra mosolygós arcokat láttam az öltözőben és ez mindet felülír. A különbség megengedte, hogy a fiataloknak is lehetőséget adhassak. Gratulálok a lányoknak a sikerhez.

A mérkőzésen Licskai Zsófi volt a legeredményesebb 22 pontjával, közte 3 hármassal, 1 gólasszal és 17 VAL értékel, mindezt 25 perc játékidő alatt elérve. 

Orsó Viki 13 pontig jutott főleg a harmadik negyedben alkotott maradandót. Pontjai közül 3 hárompontost jegyzett 3 lepattanót szerzet és adott 4 gólpasszt is. Összesen 14 VAL értékig jutott.

Ki kell emelni Horváth Zsófit, aki ismét közel állt a dupla-duplához. 9 pontot szerzett, közte egy hárompontost. Leszedett 13 lepattanót, adott 2 gólpasszt és kiharcolt 6 faultot. Összesen 26 VAL-t termelt. 

Szép volt lányok!

pity

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg