Legyőztük a svédeket
2015. szeptember 14.

ZTE NKK - UDOMINATE BASKET(svéd) 72-67 (16-10, 17-18, 15-17, 24-22)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok

Jv: Szalay, Földesi

ZTE NKK: Licskai 16, Szalay 8, Szélesy 15/9, Nagy 10/3, Horváth 4, csere: Velkey 7/3, Orsó 1, Böröndy 11/3 edző: Gáll Tamás 

UDOMINATE BASKET: Aili 2, Nordström 13, Gross 9/3, Lukacovicova 4, Zanoni 9, csere: Kabengano 7/3, Mershoh 10/6, Massamba 13, Aronsson -, Raligoric-, edző: Tamara Ruzic


Első hivatalos mérkőzését játszotta a együttesünk a svéd élcsapat, az Udominate Basket ellen. A vendégek a Krasznai Kupáról érkeztek Zalaegerszegre, ahol egy győzelem és egy vereség volt a mérlegük. Az már a bemelegítéskor látszott, hogy a svédek kerete sokkal bővebb a a miénknél és jobb szerkezetű csapattal is rendelkeznek. 

Az első negyedben harcos védekezést kért Gáll Tamás a lányoktól és ez hatásosnak bizonyult és a negyed végén hatpontos előnyt szereztünk  (16-10). A második negyedben már kiegyenlítettebb játékot hozott és a vendégek is megmutatták, miért ők az egyik legjobbak hazájukban. A félidőre megtartottuk előnyünket  (33-28). 

A harmadik negyed elején mindkét oldalon egy –egy távolival kezdtek a lányok. A 25 . percben nyolcra növeltük előnyünket (38-30). A vendégek edzője szorosabb védekezést kért övéitől és már a labdafelhozatalnál megzavarták játékosainkat és pontos támadásokkal pillanatok alatt kiegyenlítettek (39-39). Gáll Tamás  időkérése után felváltva vezettek a csapatok, de a negyed végére Nagy Dóra pontjaival hárommal ismét nálunk volt az előny (48-45).

A záró negyed elejét megnyomták a lányok és a negyed felére tíz pont fölé növeltük előnyüket( 60-49). A svéd csapat újra a letámadáshoz folyamodott és ez a taktikai húzás ellen nem tudtunk mit tenni. Eladott labdák, pontatlan passzok jellemezték a játékunkat, melyen még az időkérések sem segítettek. A svédek feljavultak és egymás után dobták a kosarakat. A hajrára négy pontra feljöttek a vendégek, de ennél közelebb már nem kerültek. A végén jól büntetőztünk és megnyertük a találkozót.

A mérkőzés után joggal volt elégedetlen Gáll Tamás vezetőedző, aki kiemelte, hogy rengeteg eladott labdával és pontatlanul játszottak a lányok. Nem tudták a lányok kezelni ellenfelük védekezésváltásait. De mint mondta, a győzelemnek örülni kell, de szem előtt kell tartani a hiányosságainkat és a következőkben javítani kell azokon. Egy változatos, de sok hibával tarkított  mérkőzésen sikerült győznünk, így a felkészülési mérkőzések tekintetében eddig veretlenek vagyunk.

Csapatunk szerdán a bajnok Uniqua Sopron otthonában látogat, amikor viszonozzuk Fegyvernekiék zalai látogatását.  

Pity 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg