Legyőztük a Miskolcot, megvan a várt bravúrgyőzelem
2017. november 03.

A bajnokság hetedik fordulójában a franciaországi Európa-kupa mérkőzésről érkező Aluinvent-DVTK Miskolc együttesét fogadtuk. 

ZTE NKK-Aluinvent-DVTK Miskolc 78-55 (24-10, 18-9, 18-15, 18-21)                     
Zalaegerszeg, 300 néző, Jv: Söjtöri, Kovács, Esztergályos (Forrai)

ZTE NKK: Koizar 16/3, Kovács G. 6, Hegedüs-Őri 5, Jeffery 22/6, Parker 16. Csere: Pavel 2, Gorjanácz 8/3, Gáspár-Szalay 3, Jurkó-, edző: Gáspár Dávid.

DVTK: Nagy D. 11/6, Bach, Burkholder 9, Melnika 2, Zele 6. Csere: Szabó F. 5/3, Engelman 2, Peckova 18/12, Kiss-, Alzadabal-, Vukov 2. edző: Stefan Svitek.

A bemelegítésnél kiderült, hogy a hátsérüléssel bajlódó Jeffery tudta vállalni a játékot, ami számunkra nagyon jó hírt jelentett.  

Hegedüs-Őri Györgyi szerezte meg a feldobás után a labdát és miközben a gyűrűre tört odaütöttek neki. Egyik büntetőjét bedobta, majd egy jó védekezés után Jeffery szerzett egy távolit (4-0). Már az alapbedobásnál megzavartuk a miskolciakat, akiken látszottak a fáradság jelei, hiszen szerdán még Franciaországban játszottak a nemzetközi porondon. Parker büntetőivel tovább nőtt az előnyünk, majd egy jó védekezés után Jeffery indult, de Burkholder odaütött neki. A büntetőzés előtt Svitek mester időt kért. Jeffery mindkét büntetőjét bedobta és 8-0-ra vezettünk a harmadik perc elején. A vendégek első pontjait Pechkova szerezte egy hárompontossal. A következő másfél percben 9-0-át rohantunk és Jeffery ziccere után újabb vendég időkérés következett (17-3). A negyed hajrájában valamivel összeszedettebben játszott a DVTK és némileg felzárkóztak. Az utolsó percben Parker adott egy blokkot Nagy Dórinak, majd 7 másodperccel a lefújás előtt Gorjanácz szerzett labdát és egy pontosan kijátszott támadás végén Kovács Georgina szerzett remek duplát (24-10). 

A második negyed elején oda-vissza támadó faultokat fújtak a játékvezetők. A vendégek egyre többször reklamáltak. Egy perc elteltével Jeffery büntetőivel növeltük pontjaink számát. Sikerült jól levédenünk Nagy Dórit és Burkholdert, amit mi sem bizonyít, minthogy Kirby csak a 13. percben szerezte első pontjait (28-12). A negyed felénél Koizar csent el egy labdát Bach elől és ziccerezett pontosan, majd egy büntetőt is elsüllyesztett. A 17. percben Jeffery előbb egy hármast, majd két büntetőt is értékesített, majd Gorjanácz is szerzet egy duplát (42-15). A negyed végén Nagy és Vukov pontjaival zárkózott a DVTK (42-19)

A nagyszünet után Melnika szerzett egy közelit, amire Parker válaszolt hamarosan (44-21). A 23. perc elején Koizar büntetőzött pontosan, majd egy miskolci támadószabálytalanság után Gorjanácz süllyesztett el egy hárompontost (49-21). Továbbra is harcosan játszottak a lányok és Parker duplájával a 25. percben már harminc pont volt az előnyünk (51-21). Nagy és Pechkova gyorsan szórt egy-egy távolit, mutatva, hogy nem adták fel a küzdelmet a miskolciak. A 27. percben Zele ziccerére Koizar egy utolsó másodperces kosárral válaszolt (53-29). Zele Dorina harcosságával tüzelte fel a vendégeket, de Gáspár-Szalay Virág és Pavel kosaraival hamar kompenzáltuk a kapott pontokat (57-31). A 29. percben Koizar egy újabb parádés kosárral sokkolta a vendégeket. A végén Gáspár-Szalay Virág és Burkholder büntetőzött (60-34).

A záró negyed elején jobban koncentráltak a vendégek. Burkholder pontjaival zárkóztak, de nálunk mindig volt egy-egy kéz, ami nem remegett meg. A negyed felénél Jeffery forgatta meg Burkholdert és szerzett Pazar kosarat (67-42). Zele kapott sportszerűtlent Jeffery ellen elkövetett szabálytalanságért és az amerikai lány nem hibázott a büntetővonalról. A 36. percben ismét harminc pontra nőtt az előnyünk. vendég időkérés után Pechkova hintett egy újabb távolit, majd Hegedüs-Őri Györgyi szerzett látványos kosarat (74-45). A 27. percben Gorjanácz kosarára, Nagy válaszolt, majd Koizar szerzett remek középtávolit (78-47). A hátralévő időben kozmetikázták az eredményt a vendégek, mivel a találkozó már korábban eldőlt.

Szép volt lányok!

2017. november 3. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg