Látszik a fejlődés a gyermek csapatunkon
2022. november 17.

Ismét Tapolcán került megrendezésre a második gyermek forduló. Ahova nagy lelkesedéssel és bizonyítási vággyal utazhattunk, külön öröm, hogy most teljes csapattal. Czukor Tünde edző beszámolója. 

Zalaegerszeg KTE – Körmendi Törpördögök 44-105 (13-25, 18-23, 4-40, 9-17)
ZKTE dobói: Kelemen Júlia 12, Banitz Boróka 10, Sonkoly Panna 8, Halász- Lukács Réka, Orbán Rebeka Nagy Borbála 3-3 pont, Novák Flóra 2, Egyed Petra 1

A hétvégi meccseinkre egész héten keményen készültünk, bízva abban, hogy most sikerül mindkettőt megnyerni. Hét közepén még egy edzőmeccset is játszottunk a ZTE kengurui ellen, ami gyakorlásnak és egy kis önbizalom szerzésnek tökéletes volt. Sajnos ez most nem sikerült, a körmendi fiúk gyorsabb, agresszívabb játékot játszottak, amivel nem tudtuk felvenni a versenyt. Sokszor a labda áthozatala is rengeteg energiát emésztett fel, így a gyűrűig se tudtunk eljutni. Küzdöttek a lányok és nem adták fel egy pillanatig sem viszont ez most ennyire tellett. 

A második összecsapáson a házigazda Tapolca ellen játszottak a lányok. 

Tapolcai Lepkék- Zalaegerszegi KTE 51-82 (14-16, 14+6-17+4, 6-20, 11-25)
ZKTE dobói: Banitz Boróka 22, Sonkoly Panna 21, Kelemen Júlia 21, Halász- Lukács Réka 14 pont, Somogyi Nóra 2, Orbán Rebeka 1, Egyed Petra 1

Az első összecsapás után rögtön következtek a tapolcai lányok. A legfontosabb az volt, hogy elfelejtsük az előző teljesítményünket és újult erővel és tiszta fejjel menjünk fel a parkettre. A legelső perctől kezdve letámadtuk ellenfelünket, amiből sok labdát szereztünk és így könnyű kosarakat dobtunk. Sikerült 2 pontos előnyt szerezni a második negyedre. Szerencsére kulcs játékosaim véresen komolyan vették a csatát, gyönyörű támadásaink és besegítéseink voltak. Így fej-fej mellett haladtak a csapatok, a tapolcai lányok kezdtek rájönni a letámadásunk elleni ellenszerre, de ez sem volt elég. A félidei büntető dobásaink sajnos továbbra se mentek túl jól.  A második félidőben pontot tettünk a mérkőzés végére, kérdés sem volt ki nyeri meg. 

Czukor Tünde: Nagyon boldog vagyok, hogy a lányok között továbbra is veretlenül menetelünk előre. Büszke vagyok a csapatomra, látom a fejlődést, főként védekezésben sikerült előrébb lépni. Dolgozunk tovább, hogy a fiúknak is megnehezíthessük a dolgát. 

2022. november 17. ZKTE

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg