Közel álltunk a bravúrhoz
2014. április 17.
Nem sikerült az idegenbeli győzelem, előnyben a Szekszárd

Ivanovic duplájával kezdődött a találkozó, majd Varga Zsófi toldotta meg még egyel (0-4).  A hazai oldalon az alapszakasz MVP-je Zele Dorina hintett egy hármast és máris a hátunk mögött volt a Szekszárd. A negyedik percben Horváth Zsófi is feliratkozott a ponttáblára. A hatodik percre kiírhattuk volna, hogy Zele- ZTE NKK 5-8, ugyanis csak ő tudott rést találni a védekezésünkön. Sok pontatlan dobás jellemezte ezt az időszakot. A csapatok fej-fej mellet haladtak. A 8. percben Zele egyenlített, majd Ivanovic pillanatai következtek és hármasával az első negyedet négy pontos vezetéssel abszolváltuk (12-16). 

A második negyed elején Dusanic hárompontossal hozta közelebb csapatát, majd Simon duplájával először vezettek a hazaiak (17-16).  Varga Zsófi és Czukor tünde pontjaival újra fordítottunk, de Studer egy újabb hazai hármassal demoralizált. A 14. percben Mányoky lendült bele a pontgyártásba, de előbb Zele válaszolt, majd Dusanic újabb hármasával egyenlítet a Szekszárd (25-25). Felváltva potyogtak a pontok, de egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat. A negyed hajrája nekünk sikerült jobban. Fuisz Viki pontjaival megléptünk ellenfelünktől és Ivanovic 13 pontja hatpontos előnyt jelentett a félidőre (34-40). 

A harmadik negyed elején Czukor Tündi triplájával már 11 ponttal vezettünk( 34-45). Kezdett feszültté válni a találkozó. Studer Ágnes megkapta ötödik faultját és ezt Magyar Gergely nem bírta cérnával és technikait kapott. Varga Zsófi mind a négy büntetőt bedobta és őriztük előnyünket. De valahogy mégis a lányokat zavarta meg a lehetőség, mivel fokozatosan jött fel a Szekszárd és egy ponttal átvette a vezetést a negyed végére (55-54). 

A záró negyedben óriási küzdelem folyt a pályán és a faultokkal is vigyáznia kellett a csapatoknak. A 30. percben Varga Zsófi kipontozódott, míg a másik oldalon Theodoránt vesztették el ugyan ezen okból. A negyed hajrájáig egymás mellett haladta két csapat és még nem dőlt el semmi. 60-60-nál Singleton két duplája juttatta előnyhöz a Szekszárdot. A hajrában a  hazai csapat jobban koncentrált és a büntetőit értékesítve nyerte meg a számukra is igen fontos mérkőzést. 

Összességében egy igazi rangadót láthatott  közönség, ahol mindkét csapatot hullámhegyek és hullámvölgyek jellemezték. A bravúrhoz közel álltunk, de sajnos nem sikerült. Dolgozunk tovább.

Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE NKK 73-68 (12-16, 22-24, 21-14, 18-14)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Scekic 14/9, Zele D. 19/3, Singleton 11, Dusanic 11/6, Theodorán 6. Csere: Hajdú Zs. -, Studer A. -, Simon A. 4, Kotnik 2, Studer Zs. 6/3. Vezetőedző: Magyar Gergely.

ZTE NKK: Török 2, Ivanovic 23/3, Varga 15, Czukor 9/3, Horváth Zs. 4. Csere: Fuisz
9, Mányoky 4, Fritz 2. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Gáll Tamás: Amikor 11 ponttal vezettünk, a három játékvezető új felfogásban kezdett el fújni, miközben rossz döntéseket is hoztunk. Volt győzelmi esélyünk, de nem mi hibáztunk többet

Folytatás pénteken 17 órakor Zalaegerszegen. 

pity

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg