Kovács Georgina érdemelte ki a dr. Katona György díjat
2017. szeptember 23.

Csapatunk fiatal tehetsége a Petőfi Sándor Általános Iskola testnevelés tagozatán a 3. osztályban ismerkedett a kosárlabda alapjaival Molnár Anita segítségével. A következő évfolyamban edzője javaslatára átkerült Gulyás Ildikó és Gellér Sándor által edzett ZALA VOLÁN kenguru csapatához. A kenguru korosztályban 2 évet töltött, majd a tini csapat meghatározó tagja lett. Gyermek korosztályban többször megfordult válogatókon. A soproni válogatóról több díjat is elhozott ügyességi és dobószámokban.

A serdülő korosztály 2 évét Bukics Zsoltnál töltötte, aki az irányító poszton sok segítséget tudott adni Ginának. A serdülő korosztály beverekedte magát az országos döntőbe, amely a ZALA VOLÁN utánpótlás korosztály legsikeresebb eredményével zárult. A serdülő B döntő legjobb játékosának járó címet is sikerült megszereznie Nagykanizsán. A serdülő korosztály mellett már biztos és meghatározó tagja volt a kadet korosztálynak is.

A 2015/2016-os bajnokságban Gál Tamás,a felnőtt csapat vezetőedzője is felfigyelt Ginára. A szövetség által bevezetett  U20-as szabály miatt fiatalként sikerült csapatba kerülnie.
2016. január 9-én lépett pályára első NB-I-es mérkőzésen. Gáll Tamás bizalmát meghálálva 4 pontot sikerült szereznie a találkozón. Ugyanebben az évben több korosztályos válogatott összetartáson is részt vett. Decemberben a lengyelországi Zirardovban az Olimpiai  reménységek tornáján lépett pályára válogatott színekben. Januárban megkapta Zala Megye „Az év utánpótlás kosárlabdázója” díjat, melyet dr. Villányi Antal elnök úr adott át.
 
2016/2017-es NB-I-es bajnokság alapozása már Gáspár Dáviddal történt. A bajnokság első kosara Gina nevéhez fűződik. Cegléd ellen egy elcsent labdával sikerült elérnie. Az NB-I mellett a kadet és junior csapat tagja is volt, így volt, hogy egy héten 3 mérkőzésen is szerepet vállalt. Ebben az évben a kadet csapat regionális bajnok lett a Baján megrendezett döntőn. A 2017/2018. bajnokságban Gáspár Dávid ismét számít Gina játékára. Az alapozás után az első edzőmeccseken is túl van. Az alakuló csapatban nagyon jól érzi magát. Legnagyobb igyekezettel végzi az edzéseket. Edzője pozitívan nyilatkozott Gináról:

- Rettentően elszánt és ambiciózus játékosról van szó, aki rengeteg munkával napról napra fejlődik. Hamar megtalálta a felnőtt csapatban a helyét és gyorsan felvette az NB I ritmusát. Egyéni védekezése nagyon sokat fejlődött és szorgalmával kiemelkedik a korosztályából. Ha így folyatja, márpedig úgy gondolom, hogy ezt teszi, remek játékos válhat belőle rövid időn belül. 

Gina tehát készül az idei bajnokságra és szeretne a lehetőségei szerint minél több időt a pályán tölteni.   A Forest Hungary 48. nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa megnyitóján vehette át a dr. Katona György díjat. 

Sok sikert kívánunk Gina!

2017. szeptember 23. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg