tippmix

Koronavírus előtt: kenguru fordulók
2020. március 29.

Kenguru csapatunk a koronavírus járvány előtt Nagykanizsán és Tapolcán is pályára léptek és remek mérleggel, négy mérkőzésből csak egyszer veszítve zárták a szezont. 

A Kenguru bajnokság 4. fordulójában Nagykanizsán játszottak a lányok. Hersics Adrienn beszámolója:

Az első találkozón a Kanizsai Mókusok volt csapatunk ellenfele. 

EGERSZEGI ZSEBIBABÁK -KANIZSAI MÓKUSOK 67-68 (10-25,30-4,6-27,21-12)

Egerszegi Zsebibabák: Szőke Dorka 24, Szalai Szonja 10, Pintér Viola 26, Nagy Emma 4, Cserkuti-Németh Liliána 1, Proszenyák Léna, Dominkó Zsófia, Horváth Zsejke, Lándori Kira 2, Molnár Odett.

A mérkőzést nem kezdték jól a lányok, de a második negyedben sikerült közelebb kerülni a Kanizsai Mókusok csapatához. A második félidő is változó volt, de a mérkőzés végére sikerült egy igazán izgalmas pillanatokat hozó végjátékot összehoznunk. Sajnos egyetlen egy ponttal, de most alul maradtunk. Dicséreti illeti a játékosaimat, hiszen mélyről jöttek vissza a mérkőzésbe, ledolgozva a hátrányunkat.

A következő ellenfél a Kalózok csapata volt. 

KALÓZOK -EGERSZEGI ZSEBIBABÁK 55-62 (13-24,8-8,20-15,14-15)

Egerszegi Zsebibabák: Szőke Dorka 15, Szalai Szonja 14, Pintér Viola 13, Nagy Emma 12, Cserkuti-Németh Liliána 8, Proszenyák Léna, Dominkó Zsófia, Horváth Zsejke, Lándori Kira, Molnár Odett.

A második mérkőzésünk, pihenő nélkül kezdődött, így már bemelegítve és kellően motiváltan léptünk pályára. A mérkőzést az elejétől fogva a kezünkben tartottuk, és szép játékkal mienk lett a győzelem.

Hersics Adrienn: - Összességében, Pintér Viola és Szőke Dorka a negyedeink meghatározó játékosai voltak. A támadásban olykor szemet gyönyörködtető megoldásokat láthattunk tőlük, a taktikai utasításokat rendre végre hajtva. A kicsiket pedig szépen bevonták a csapatjátékba. Agresszív védekezésünknek köszönhetően pedig emelt fővel hagyhattuk el a pályát mindkét mérkőzésen.

 

A Kenguruk 5. fordulóját Tapolcán rendezték. Czukor Tünde beszámolója: 

Újra a megszokott csapattal tudtunk kiállni, hiszen a betegségéből felépülők is visszatértek. Első mérkőzésünket a Tapolcai Vadmacskák ellen vívtunk. 

Egerszegi Zsebibabák- Tapolcai Vadmacskák 76-38 (10-14, 32-9, 15-10, 19-5)

Egerszegi Zsebibabák: Szalai Szonja 26, Pintér Viola 12, Szőke Dorka 13, Cserkuti-Németh Liliána 2, Nagy Emma 4, Németh Rebeka 15, Tatai Luca 2, Dominkó Zsófia 1, Paragi Borka 1, Madár-Nyírő Zóra

Az első negyedet kissé fáradtan kezdtük, főleg a védekezés volt nagyon puhány, látszott is az eredményen. Szerencsére nem engedtük túlságosan ellépni ellenfelünket így a következő ötösünk javíthatott. Agresszívan kimentünk egész pályán védekezni, amiből sok labdát tudtunk szerezni és könnyű kosarakat dobni. Szalai Szonja és Németh Rebeka vezérletével átvettük a vezetést és a félidőre már mi vezettünk 18 ponttal. Külön dicséret a lányoknak a félidei büntető dobáshoz, amit szépen koncentráltan hajtottak végre és 10-ből 8-an be is dobták. A folytatásban is végig hajtottuk ellenfelünket csak a sok kimaradt ziccernek köszönhető hogy nem lett sokkal nagyobb arányú a győzelem. 

Következő meccsünket a Tapolcai Gepárdok, vagyis Révfülöp ellen játszottuk, akiken látszott, hogy nemrégen kezdtek el kosárlabdázni.

Tapolcai Gepárdok – Egerszegi Zsebibabák 34-85 (8-15, 7-34, 11-9, 8-27) 

Egerszegi Zsebibabák: Szalai Szonja 44, Pintér Viola 18, Szőke Dorka 7, Cserkuti-Németh Liliána 5, Nagy Emma 4, Németh Rebeka 4, Tatai Luca 1, Dominkó Zsófia 1, Paragi Borka 1, Madár-Nyírő Zóra

Lányainak egyáltalán nem lebecsülve ellenfelünket magabiztos játékkal hozták az első félidőt, ahol Szonja és Viola megállíthatatlan volt támadásban. A harmadik negyedet lazábbra vették a lányok így sikerült a Gepardoknak közelebb jönni, de a győzelmünket így sem veszélyeztette semmi.

Czukor Tünde: - Gratulálok a csapatnak a szép teljesítményhez. Külön öröm volt számomra, hogy mindenki hozzá tudott tenni valamit vagy a védekezésben vagy a támadásban. Ha tudjuk így folytatni a kemény védekezésünket és kijavítjuk a hibákat mèg nagyon sok hasonló sikerben lesz részünk. 

Szép volt lányok!

2020. március 29. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Jurkó Noémi
Keyona Hayes
Janis Ndiba
Horti Dóra
Kirby Burkholder
Dömötör Dorina
Andjela Delic
Nagy Dóra
Kovács Georgina
Horváth Fanni
Horváth Fruzsina
Kuttor Enikő
Preisinger Boglárka
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV