Koronavírus előtt: kenguru fordulók
2020. március 29.

Kenguru csapatunk a koronavírus járvány előtt Nagykanizsán és Tapolcán is pályára léptek és remek mérleggel, négy mérkőzésből csak egyszer veszítve zárták a szezont. 

A Kenguru bajnokság 4. fordulójában Nagykanizsán játszottak a lányok. Hersics Adrienn beszámolója:

Az első találkozón a Kanizsai Mókusok volt csapatunk ellenfele. 

EGERSZEGI ZSEBIBABÁK -KANIZSAI MÓKUSOK 67-68 (10-25,30-4,6-27,21-12)

Egerszegi Zsebibabák: Szőke Dorka 24, Szalai Szonja 10, Pintér Viola 26, Nagy Emma 4, Cserkuti-Németh Liliána 1, Proszenyák Léna, Dominkó Zsófia, Horváth Zsejke, Lándori Kira 2, Molnár Odett.

A mérkőzést nem kezdték jól a lányok, de a második negyedben sikerült közelebb kerülni a Kanizsai Mókusok csapatához. A második félidő is változó volt, de a mérkőzés végére sikerült egy igazán izgalmas pillanatokat hozó végjátékot összehoznunk. Sajnos egyetlen egy ponttal, de most alul maradtunk. Dicséreti illeti a játékosaimat, hiszen mélyről jöttek vissza a mérkőzésbe, ledolgozva a hátrányunkat.

A következő ellenfél a Kalózok csapata volt. 

KALÓZOK -EGERSZEGI ZSEBIBABÁK 55-62 (13-24,8-8,20-15,14-15)

Egerszegi Zsebibabák: Szőke Dorka 15, Szalai Szonja 14, Pintér Viola 13, Nagy Emma 12, Cserkuti-Németh Liliána 8, Proszenyák Léna, Dominkó Zsófia, Horváth Zsejke, Lándori Kira, Molnár Odett.

A második mérkőzésünk, pihenő nélkül kezdődött, így már bemelegítve és kellően motiváltan léptünk pályára. A mérkőzést az elejétől fogva a kezünkben tartottuk, és szép játékkal mienk lett a győzelem.

Hersics Adrienn: - Összességében, Pintér Viola és Szőke Dorka a negyedeink meghatározó játékosai voltak. A támadásban olykor szemet gyönyörködtető megoldásokat láthattunk tőlük, a taktikai utasításokat rendre végre hajtva. A kicsiket pedig szépen bevonták a csapatjátékba. Agresszív védekezésünknek köszönhetően pedig emelt fővel hagyhattuk el a pályát mindkét mérkőzésen.

 

A Kenguruk 5. fordulóját Tapolcán rendezték. Czukor Tünde beszámolója: 

Újra a megszokott csapattal tudtunk kiállni, hiszen a betegségéből felépülők is visszatértek. Első mérkőzésünket a Tapolcai Vadmacskák ellen vívtunk. 

Egerszegi Zsebibabák- Tapolcai Vadmacskák 76-38 (10-14, 32-9, 15-10, 19-5)

Egerszegi Zsebibabák: Szalai Szonja 26, Pintér Viola 12, Szőke Dorka 13, Cserkuti-Németh Liliána 2, Nagy Emma 4, Németh Rebeka 15, Tatai Luca 2, Dominkó Zsófia 1, Paragi Borka 1, Madár-Nyírő Zóra

Az első negyedet kissé fáradtan kezdtük, főleg a védekezés volt nagyon puhány, látszott is az eredményen. Szerencsére nem engedtük túlságosan ellépni ellenfelünket így a következő ötösünk javíthatott. Agresszívan kimentünk egész pályán védekezni, amiből sok labdát tudtunk szerezni és könnyű kosarakat dobni. Szalai Szonja és Németh Rebeka vezérletével átvettük a vezetést és a félidőre már mi vezettünk 18 ponttal. Külön dicséret a lányoknak a félidei büntető dobáshoz, amit szépen koncentráltan hajtottak végre és 10-ből 8-an be is dobták. A folytatásban is végig hajtottuk ellenfelünket csak a sok kimaradt ziccernek köszönhető hogy nem lett sokkal nagyobb arányú a győzelem. 

Következő meccsünket a Tapolcai Gepárdok, vagyis Révfülöp ellen játszottuk, akiken látszott, hogy nemrégen kezdtek el kosárlabdázni.

Tapolcai Gepárdok – Egerszegi Zsebibabák 34-85 (8-15, 7-34, 11-9, 8-27) 

Egerszegi Zsebibabák: Szalai Szonja 44, Pintér Viola 18, Szőke Dorka 7, Cserkuti-Németh Liliána 5, Nagy Emma 4, Németh Rebeka 4, Tatai Luca 1, Dominkó Zsófia 1, Paragi Borka 1, Madár-Nyírő Zóra

Lányainak egyáltalán nem lebecsülve ellenfelünket magabiztos játékkal hozták az első félidőt, ahol Szonja és Viola megállíthatatlan volt támadásban. A harmadik negyedet lazábbra vették a lányok így sikerült a Gepardoknak közelebb jönni, de a győzelmünket így sem veszélyeztette semmi.

Czukor Tünde: - Gratulálok a csapatnak a szép teljesítményhez. Külön öröm volt számomra, hogy mindenki hozzá tudott tenni valamit vagy a védekezésben vagy a támadásban. Ha tudjuk így folytatni a kemény védekezésünket és kijavítjuk a hibákat mèg nagyon sok hasonló sikerben lesz részünk. 

Szép volt lányok!

2020. március 29. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg