Kiváló védekezésének köszönhetően idegenben győzött U18-as csapatunk
2020. december 13.

A jelenlegi helyzet miatti késői bajnoki rajtra Taszárra utazott egyesületünk U18-as, junior korosztályú csapata, ahol az amerikai ex-laktanya sportcsarnokában került megrendezésre a találkozó a kaposvári székhelyű Gyakorló DSE ellenében. 

Gyakorló DSE (Kaposvár) - ZKTE 47:67 (12:20, 13:14, 9:18, 13:15)

ZKTE: Németh Kincső (8), Óházy Julianna (11/3), Szabó Kinga (4), Horváth Fanni (13), Horváth Fruzsina (24). Cserék: Varga Regina (5), Varga Babett (-), Kocsárdi Emese (2), Horváth Lili (-). Edző: Rózsás Gábor

Ellenfelünk - főleg hazai pályán - egy nagyon kellemetlen stílusban játszó, masszív csapat volt. Mérkőzéseik jelentős részében egy statikus, betömörülő 1-3-1-es alapfelállást használó területvédekezést alkalmaznak. Természetesen igyekezett külön erre is felkészülni junior csapatunk, de edzőjük elmondása szerint a legnagyobb hangsúlyt mégis arra fektették az elmúlt időszakban, hogy az egyéni és csapatvédekezés is jelentősen keményebb, agresszívebb legyen az eddigiekhez képest, a lányok ne féljenek az ütközésektől, hanem inkább keressék őket, zárjanak ki és a megszerzett labdákból, lepattanókból igyekezzenek gyorsindításokat vezetni, ami egyébként a területvédekezés egyik nagyon hatékony ellenszere lehet.

A mérkőzésen aztán az első pillanattól kezdve csapatunk akarata érvényesült, keményen és fegyelmezetten védekeztek a lányok, jól és okosan használták a személyi hibákat, sok gyorsindítást tudtak vezetni, s könnyű ziccereket dobtak többen is ezáltal. Az idő előrehaladtával a hazai csapat egyre kapkodóbbá vált, az egerszegi lányok pedig türelmesen járatták a labdát, önzetlenül keresték a megfelelő helyzeteket. Minden negyedet megnyerve, végig vezetve, 47 ponton tartva a hazai csapatot végül teljesen megérdemelt ZKTE győzelem született az összecsapáson.

Rózsás Gábor: - Nem játszottunk jól, de meglátásom szerint az utánpótlás korosztályokban az ilyen védekezések ellen nem is igazán lehet ezt megtenni, viszont a mutatott védekezésünk és az eredmény összességében önmagáért beszél. Agresszívek voltunk, sok okos személyi hibát használtunk, rengeteg szerzett labdánk és lepattanónk volt, támadásban nagyon kevés labdát adtunk el, megbecsültük azokat, jól, önzetlenül és türelmesen járattuk a játékszert. A lányok egyéni védekezése nagyon fegyelmezett és kemény volt, megérdemelték a győzelmet, sokat dolgoztak érte. Az elmúlt években, több korosztályban is többször vereséget szenvedtünk ettől a csapattól, így figyelembe véve, hogy 5 meghatározó játékos is távozott a csapatunkból akadémiai csapatokhoz a nyáron ez mindenképpen egy nagyon jó eredmény számunkra kezdésként.

2020. december 14. ZKTE

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV