Kiemelt bajnokságban szerepelhetnek a serdülők
2022. október 05.

A Serdülő bajnokság Selejtező körében az első fordulóban remekül teljesített csapatunk, így a teljesítményünk eredményeként vehettünk részt a Selejtező II. csoportmérkőzésein.

Nagykanizsán mérkőztünk meg a Kanizsa DKK csapatával. Első ötösünk villámrajtot véve hamar magához ragadta a vezetést. Jó védekezéssel, az ellenfél hibáit kihasználva, a szerzett labdákból nagyszerűen indulva sok szép kosarat szereztünk. Második ötösünk már több hibával játszva, kevésbé eredményesen, de lényegében tartani tudta az eredményt. Félidő: 11 pontos vezetés. A harmadik negyedben újra több látványos indulást, szépen kijátszott emberfölényt fejeztünk be dobott kosárral, tovább növelve előnyünket. A negyedik negyedben már több lehetőséget kaptak a csereemberek, és végeredményben 15 pontos győzelemmel zártuk az összecsapást.

Kanizsa DKK – ZKTE 58:73 (11:24, 15:13, 15:24, 17:12)
ZKTE: Baksa Jázmin 16, Pintér Viola 13, Németh Léna 11, Szőke Dorka 11, Németh Rebeka 10, Molnár-Oravecz Ada 8, Banitz Boróka 4, Kutak Abigél, Csalló Nárcisz, Sonkoly Panna, Gerencsér Anna, Bors Anna Zoé

Másnap Budapestre utaztunk, ahol először a BEAC-Újbuda Kosárlabda Akadémia „B” csapatával játszottunk. Ez a mérkőzés korántsem ment olyan gördülékenyen, mint az előző napi. Leginkább az volt szembetűnő, hogy rendkívül rosszul dobtunk, rengeteg közeli dobásunk maradt ki, még a leszedett támadó lepattanókat sem tudtuk kosárra váltani. Az egész mérkőzés ide-oda rohanással telt, nem tudtunk lehiggadni, és fejben rendezni sorainkat. A harmadik negyed végéig váltott vezetéssel, egál körüli eredménnyel, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó negyedben fizikailag, és fejben is elfáradva nem tudtunk plusz energiákat mozgósítani, végül 15 pontos vereséget szenvedtünk. Ezt a meccset az a csapat nyerte, amelyik jobban akarta a győzelmet, és ez most nem mi voltunk.

BEAC-Újbuda KA/B – ZKTE 77:62 (21:22, 13:12, 18:13, 25:15)
ZKTE: Szőke Dorka 23, Pintér Viola 14, Németh Rebeka 9, Baksa Jázmin 6, Németh Léna 4, Bors Anna Zoé, Sonkoly Panna2, Molnár-Oravecz Ada 2, Kutak Abigél, Csalló Nárcisz, Gerencsér Anna, Banitz Boróka

A csoport negyedik tagját, a Göd csapatát mindenképpen le kellett győznünk ahhoz, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra. A két meccs között igyekeztem felrázni a csapatot a vereség okozta letargiából, illetve az akarati tényezőket igyekeztem erősíteni bennük. A kezdés jól sikerült, az első negyedben 13 pontos előnyre tettünk szert. A folytatásban kicsit „szenvedőssé” vált a mérkőzés, kiütközött a 24 órán belüli 3 meccs, plusz több száz kilométer utazás fáradalma, de ezúttal a győzelmünk nem volt veszélyben.

ZKTE – Gödi SE Kiscicák/A 65:47 (19:6, 13:14, 15:15, 18:12)
ZKTE: Németh Rebeka 21, Pintér Viola 13, Banitz Boróka 10, Sonkoly Panna 7, Baksa Jázmin 4, Németh Léna 4, Szőke Dorka 4, Molnár-Oravecz Ada 2, Kutak Abigél, Csalló Nárcisz, Gerencsér Anna, Bors Anna Zoé

A csoport utolsó mérkőzésén a Kanizsa legyőzte a BEAC-ot, így az élen körbeverés alakult ki, ahol a pontarány alapján második helyen végeztünk, ezzel bejutottunk a középházba (országos 11-20). 

Gellérné Gulyás Ildikó: Gratulálok a lányoknak a feljutáshoz! Nagyon kellemes meglepetés volt számomra, nem számítottam ilyen jó eredményre. Nagyon örülök, de a továbbiakban még jobban össze kell kapni magunkat, mert ezen a szinten kivétel nélkül nagyon nehéz meccsek várnak ránk.

2022. október 5. ZKTE 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg